Mažgút nešetril Valla! Ten sa zobudil a vracia úder!
17 | 01 | 2024 I Eka Balaskova

Ján Mažgút (Smer-SSD) 8. januára zverejnil video, v ktorom ukázal faktúry za štedrý vianočný večierok pre zamestnancov magistrátu Bratislavy. Kým bežný občan a turisti sa na silvestrovsko-novoročnú noc museli uspokojiť s príhovorom primátora a svetelným odpočítavaním, zamestnanci si užívali. Reakcia kritizovaného Matúša Valla na seba nechala čakať takmer týždeň.

Mažgút vo svojom videu hovoril o sklamaní Bratislavčanov z osláv na prelome rokov. Ako vianočný darček dostali zvyšovanie mestských daní a poplatkov a ani oslavy sa nekonali z dôvodu nedostatku peňazí, kým pár dní pred tým sa panstvo bavilo za peniaze z mestskej kasy, čo Mažgút doložil aj faktúrami.

Matúš Vallo sa na Facebooku po takmer týždni bránil. Uviedol dokonca, žee jeho kapela na večierku hrala bez honoráru od mesta, no niektorí ľudia podľa neho z poďakovania vytvárajú škandály.

Mažgút Valla nešetril

„Všade sa podľa vás musí šetriť. Zvyšujete ľuďom dane, urobíte chudobnú oslavu nového roka pre všetkých Bratislavčanov za 10-tisíc eur, ktorú bez štipky transparentnosti dohodíte ešte aj spriaznenej neziskovke, aj napriek tomu, že Bratislava má vlastnú kultúrnu organizáciu a za trojnásobne vyššiu sumu si urobíte vianočný večierok magistrátu v Starej tržnici. To už nie je pokrytectvo, ale doslova chrapúnstvo a výsmech do tváre všetkým ľuďom, nie len tým, ktorí žijú v Bratislave. Aj návštevníkom, podnikateľom v turizme, či službách a hlavne vašim voličom,“  vytkol Mažgút Vallovi a za príklad mu dal laserovú šou z Prešova, ktorá obyvateľov stála tretinu z toho, čo dal magistrát za vianočnú oslavu pre svojich verných.

Mažgút NALOŽIL Vallovi: Bratislavský plebs nech sedí doma, PANSTVO SA CHCE BAVIŤ! (VIDEO)
Bratislavčania sú sklamaní. Primátor Vallo im oznámil, že hlavné mesto zvyšuje dane a poplatky a kvôli nedostatku peňazí sa nekonalo ani tradičné vítanie nového roka. Rozpočet mesta hovorí o zhruba 600-miliónoch eur, no na dôstojnú rozlúčku so... Čítať ďalej
09 | 01 | 2024 | Eka Balaskova

Kapela hrala zvesela... a zadarmo

„Tvária sa, že im ide o Bratislavu, pritom bez váhania klamú, manipulujú a dúfajú, že čím viac výmyslov vypustia, tým viac prekryjú vlastnú neschopnosť ponúknuť čokoľvek zmysluplné. Nie, na magistrátnom večierku nezinkasovala moja kapela slušný honorár. Naopak, kapela tam hrala bezodplatne, čiže od mesta nedostala jeden jediný cent,“ bráni sa primátor v reakcii na to, že zabávajúcich sa „papalášov“ hudobne sprevádzala Vallova hudobná skupina.

Reprofoto / Ján Mažgút | Faktúra za oslavu pre Bratislavčanov, verzus faktúra za vianočnú oslavu pre zamestnancov magistrátu

Žiaden papalášizmus

„A nebola to ani bohatá oslava pre papalášov. Bolo to vianočné stretnutie všetkých zamestnancov mesta, s nákladmi približne 32 eur na osobu. Poďakovanie zamestnancom za rok ich práce nepovažujeme za žiadnu roztopaš, robia to tak všetky firmy a organizácie, ktoré si vážia svojich zamestnancov a ktorým na nich záleží. Magistrát v tomto nie je a ani nemôže byť výnimkou,“ konštatuje ďalej Vallo s tým, že niekoho výmysel by nemal byť citovaný, ako fakt. Z normálneho ľudského poďakovania podľa Valla netreba vyrábať umelé škandály.

Začal sa súdny proces v prípade schvaľovania útoku na Zámockej ulici
Na Špecializovanom trestnom súde (ŠTS) v Pezinku sa v pondelok začal súdny proces v prípade verejného schvaľovania útoku na Zámockej ulici v Bratislave. Obžalobe podanej pre trestný čin niektorých foriem účasti na terorizme čelí Jozef B. Súd... Čítať ďalej
15 | 01 | 2024 | Diana Zaťková/TASR

Vážení naši čitatelia

Hlavný denník prežil jeden z najťažších rokov. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu". Ďakujeme vám, že sme pre vás prvou voľbou v čerpaní informácii.

Naďalej nám môžete pomôcť aj materiálne. Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní! Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik