Advokát Ribár: Keď sa (poslanec Spišiak) pomýli, aj pravdu povie (VIDEO)
16 | 01 | 2024 I Eka Balaskova

Nešťastný výrok Jaroslava Spišiaka v Diskusnom klube nenechal chladným ani advokáta Martina Ribára. Ten dlhodobo hovorí o nezákonnosti vynútených výpovedí. Práve preto ho zaujala veta Jaroslava Spišiaka: „Bez nezákonných benefitov a bez nezákonného donútenia sa v praxi „kajúcnici“ nebudú dať reálne použiť,“ cituje advokát na Facebooku výrok poslanca NR SR za PS.

„Prosím pozorne si vypočujte – pre istotu aj opakovane, čo hovorí pán poslanec NR SR Jaroslav Spišiak o „kajúcnikoch“ a ich využití po prípadnom prijatí novely Trestného poriadku,“ odporúča Ribár, ponúkajúc konkrétny úsek diskusie.

„Bez nezákonných benefitov a bez nezákonného donucovania sa v praxi reálne nebudú môcť „kajúcnici“ absolútne použiť,“vypichuje advokát konkrétne Spišiakove slová.

Žilinka reaguje na VÝMYSLY Lipšica a Spišiaka: PRESTAŇTE UŽ KLAMAŤ!
Generálny prokurátor Maroš Žilinka na sociálnej sieti zverejnil niekoľko dôležitých poznámok. Týkajú sa navrhovaných legislatívnych zmien v organizácii prokuratúry SR a vyhlásenia Rady prokurátorov zo 6. decembra 2023. Omyl Jaroslava... Čítať ďalej
11 | 01 | 2024 | Mária Sliacka

„Polícia má zrejme podľa Spišiaka postupovať nezákonne - dávať „kajúcnikom“ nezákonné benefity a nezákonne ich donucovať k priznaniu,“ vysvetľuje Ribár, prečo sa mu Spišiakove slová zdajú neuveriteľné.

Spišiak si v relácii sťažoval, že do budúcna vôbec nebude možné využívať inštitút spolupracujúceho obvineného, keďže nemôže byť poskytnutý nezákonný, príliš veľký benefit, prípadne nezákonné donucovanie k priznaniu. Podľa Spišiaka sa to v praxi nedá urobiť v rámci zákonných benefitov.

„Podľa Spišiaka, ak polícia nebude môcť používať nezákonné benefity a nezákonné donucovanie na priznanie, tak bude znemožnené používanie „kajúcnikov“ lebo – zákonne to nejde. Mám síce pocit, že som sa asi zbláznil, keď píšem tieto riadky, ale ja asi nie,“konštatuje neveriacky advokát s tým, že mu to „hlava neberie“ ani po stom vypočutí videa. Dovysvetlil Spišiakove slová tým, že polícia nezákonne musí konať, aby sa „kajúcnici“ dali použiť.

Ctený pán poslanec NR SR Jaroslav Spišiak, len tak mimochodom bývalý prezident PZ a „poradca“ bývalého ministra Mikulca, zjavne len priznal ako sa používal doteraz inštitút „kajúcnikov“ – nezákonne.. keď sa pomýli, aj pravdu povie,“ uzavrel Ribár.

„Tieto dohody o vine a treste bude musieť schvaľovať súd. Budú musieť byť transparentne spísané a poskytnuté budú aj jednotlivým obhajcom tak. Všetky skutočnosti, ktoré títo spolupracujúci obvinení vedia, musia byť povedané vopred,“ vysvetlil minister spravodlivosti u Braňa Záodského. Nie je podľa neho možné napríklad to, aby si niekto na niečo spomenul o tri, či štyri roky.

Marek Para: Sudkyňa na mňa kričala, že klamem, lebo to je ako z Tretej ríše (VIDEO)
Minister spravodlivosti Boris Susko (Smer-SSD) hovorí, že vďaka zmene trestnej politiky štátu Slovensko prejde od brutálnych sankcií k prevýchove páchateľov a ich povinnosti nahradiť škodu. Pripomenul tiež, že rozhodovanie o adekvátnych rozsudkov... Čítať ďalej
14 | 01 | 2024 | Eka Balaskova

Vážení naši čitatelia

Hlavný denník prežil jeden z najťažších rokov. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu". Ďakujeme vám, že sme pre vás prvou voľbou v čerpaní informácii.

Naďalej nám môžete pomôcť aj materiálne. Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní! Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik