Zoroslav Kollár: Ako sa nám z hrdého Slováka stal rektálny alpinista mocností (VIDEO+ANKETA)
14 | 01 | 2024 I Eka Balaskova

Od videa, ktoré pohlo verejnou mienkou, žlčou špeciálneho prokurátora Daniela Lipšica a „načalo“ jeho roky budovanú fasádu bezúhonného zástancu spravodlivosti, neprešiel ani mesiac a Zoroslav Kollár prichádza s novým video pozdravom pre „Danielita“. A začína ho zostra! Odhaľuje, kedy vznikol naratív o skorumpovaných sudcoch. Ešte pred tým však Kollár spokojne konštatuje, že začiatok tohto a koniec minulého roka mu priniesli možnosť otvorene a slobodne hovoriť v niektorých médiách. A že to neboli práve červené denníčky vieme asi všetci...

Dnes, vlastne už roky sa s obľubou používa tvrdenie o tom, akí sú všetci sudcovia skorumpovaní. Podľa Zoroslava Kollára to má pôvod ešte v časoch, kedy pán Lipšic pracoval ako koncipient u advokáta Ernesta Valka.

„Keď si ako koncipient u doktora Valka skoncipoval desiatky nezmyselných žalôb a trestných oznámení vo veci Preglejka Žarnovica a následne si všetko prehral, tak som to bral, ako chyby začiatočníka. Ale ty svoje osobné chyby neodpúšťaš a nezabúdaš. A preto si ako prvý politik na Slovensku vytvoril naratív – sudcovia na Slovensku sú skorumpovaní,“prihovára sa Lipšicovi Kollár s tým, že tie spory Lipšic prehral nie kvôli korupcii, ale preto, že „bol v oblasti práva úplne hlúpy“. Nuž a po zverejnení statusu veľmi nezmúdrel.

LIPŠICOVA MILENKA zo Zorovho videa: NETUŠÍTE, ZA KOHO CHODÍTE NA NÁMESTIA!
Druhým videom Zoroslav Kollár špeciálnemu prokurátorovi Danielovi Lipšicovi evidentne „stúpil na otlak“. Kollár však svojim v poradí už druhým videom, venovaným „Danielitovi“ riadne natrhol roky budovanú povesť neúnavného bojovníka proti zločinu a... Čítať ďalej
13 | 01 | 2024 | Eka Balaskova

Kollár vysvetľuje, že je úplne jedno, odkiaľ Lipšic šiel, či od milenky, alebo z papiernictva aj s blokom od šanónov. Doklad, ktorý Lipšic ponúkol ako dôkaz, nehovorí nič konkrétne o ňom. Hovorí, že niečo bolo zaplatené stoeurovou bankovkou.

Zaujímavé sú však časy. Rozdiel medzi nákupom šanónov a nehodou je len niekoľko desiatok sekúnd. Kollár si preto urobil vlastné meranie a dostať sa z predajne v nákupnom centre mu trvalo raz takmer päť minút, potom viac, ako sedem minút. Kollár teda konštatuje, že Lipšic zrejme musí mať nejaké nadprirodzené schopnosti filmových hrdinov schopných cestovať v čase.

Zoroslav Kollár / reprofoto z YouTube
Zoroslav Kollár / reprofoto z YouTube
Zoroslav Kollár / reprofoto z YouTube
Zoroslav Kollár / reprofoto z YouTube
Zoroslav Kollár / reprofoto z YouTube
Zoroslav Kollár / reprofoto z YouTube
Zoroslav Kollár / reprofoto z YouTube
Zoroslav Kollár / reprofoto z YouTube
Zoroslav Kollár / reprofoto z YouTube

„V porovnaní s tebou to boli amatéri – ty si sa dokázal na iné miesto presunúť aj s autom. To oni nedokážu,“ ironizuje Kollár.

Podľa Kollára ten účet na šanóny mohol Lipšic nájsť niekde vyhodený. Mohol mu ho však neskôr dať ten, kto zo stretnutia s Lipšicom šiel skutočne nakupovať šanóny.

„Tretie – máš nadprirodzené schopnosti. Štvrté – si bohapustý klamár. Asi dám urobiť vtipnú anketu, ktorá možnosť je pravdivá podľa nich,“  baví sa Kollár a kým zrealizuje on tú svoju, skúste odpovedať v tej našej, na konci tohto článku.

Kollár tiež nechápe, načo bola dobrá okrem dychovej aj krvná skúška na alkohol. Vychádza mu z toho jediný dôvod.

„Bál si sa, že niekto môže výsledok dychovej skúšky spochybniť, tak si sa pripravil na tento prípad. Ale čo by s tvojou dychovou skúškou mohlo byť problematické? Iba ak to, čo som uviedol – za teba si fúkol niekto iný,“ uvažuje autor videa s tým, že na internete existuje kalkulačka, podľa ktorej sa dá vypočítať, za aký dlhý čas sa alkohol z krvi vyplaví. Aj tu hral čas proti Lipšicovi – nehoda prebehla pred 20-tou, krvná skúška bola vykonaná po 23-tej a krv v laboratóriu bola odovzdaná až na druhý deň predpoludním. Tam neskúmali, či je vzorka identická s jeho krvou, čisto len obsah alkoholu. Preto má Kollár pochybnosti o tom, či vôbec bola odovzdaná krv Daniela Lipšica.

„Ak by si bol večer naliaty, ako snop a nechal do rána skúmavku s krvou otvorenú, tak by do rána všetok alkohol z nej vyprchal,“ dopĺňa Kollár, ktorý by očakával, že šéf ÚŠP bude obrovskou autoritou. Argumenty, ktoré zverejnil sám proti sebe, svedčia o niečom inom. Veď ako prokurátor by u obvineného podobné argumenty neakceptoval...

Gašpar verzus Lipšic: KTO MÁ PRAVDU?
Ešte začiatkom decembra vydala Rada prokurátorov stanovisko, v ktorom okrem iného uvádza, že zrušenie ÚŠP by viedlo k oslabeniu boja proti organizovanej kriminalite a korupcii. Tiež sa im nepáči skrátené legislatívne konanie, cez ktoré koalícia... Čítať ďalej
13 | 01 | 2024 | Eka Balaskova

Kollár sa baví aj na tom, ako na Facebooku Lipšic mieni podať kvôli ochrane rodiny trestné oznámenie. Autor videa totiž tvrdí, že jediný, kto ohrozuje rodinu pána špeciálneho prokurátora, je on sám. Kollár síce nepovedal nič z toho, proti čomu sa Lipšic bráni, no vôbec sa nebráni voči zverejnenej komunikácii.

„Takže Danielito, choď to rýchlo podať, nech si potom národ užije trochu zábavy, keď bude tá žena opisovať detaily tvojho 30-sekundového posteľového výkonu a potom opíše tvoje zúfalstvo a vyplakávanie, keď si sa triasol od strachu, či tá žena na potrat pôjde, alebo nie,“ radí Kollár špeciálnemu prokurátorovi.

Internetom prebehla informácia o samovražde policajtky v Bratislave a klebetní ľudia si nesprávne spojili dve úplne rozdielne veci. Vznikla z toho fáma, že práve o nej bolo Kollárovo druhé video venované Lipšicovi.

„Nie je to pravda. Ide o vážnu a príliš smutnú udalosť a nechcem to ďalej riešiť. Ale po nejakom čase vysvetlím, aký mala tá žena, ktorá spáchala samovraždu, vzťah s Danielitom,“ uvádza veci na pravú mieru Kollár. Jeho cieľom je len ľuďom ukázať, čo za človeka sedí v kresle šéfa ÚŠP. Vidí to teda na dlhý seriál a aby to nebolo len o súčasnosti, prinesie vždy aj niečo z histórie.

Kollár ponúka dokrútku mladučkého Daniela Lipšica, ako vysvetľuje, že potrebujeme národnú identitu a hrdosť. Prišli však 90-te roky a tu západné mocnosti vytvorili schémy na podporu demokracie, ktoré mali byť postavené na apolitickosti.

„V skutočnosti sa však jednalo o ekonomickú a inú špionáž s cieľom identifikovať príležitosti na mocenskú a najmä ekonomickú expanziu. Takzvaní experti platení vládami USA a Veľkej Británie boli distribuovaní do všetkých oblastí spoločnosti. Na ministerstvá, finančné inštitúcie, samosprávy...,“ vysvetľuje Kollár. A na to tu veľmoci potrebovali aj miestnych ľudí, ktorí by boli schopní naplniť ich ciele. Za vlád Vladimíra Mečiara bola privatizácia vedená tak, že nevytvárala veľký priestor pre záujmy zahraničných privatizérov a preto sa potreba zmeniť spoločenské pomery na Slovensku stala naliehavou. Kollár vysvetľuje, že túto potrebu mali naplniť práve tunajšie osobnosti.

Štátny tajomník prehovoril o tom, o čo v skutočnosti na protestoch ide!
"ĽUDIA VERIA, ŽE NA NÁMESTIA CHODIA BRÁNIŤ PRÁVNY ŠTÁT, NO V SKUTOČNOSTI CHODIA NA PREDVOLEBNÉ MÍTINGY PROGRESÍVNEHO KANDIDÁTA NA PREZIDENTA," píše na sociálnej sieti štátny tajomník ministerstva obrany Igor Melicher (SMER - SD). Opozičné protesty... Čítať ďalej
12 | 01 | 2024 | Gabriela Fedičová

„Príklad Daniela Lipšica je ukážkovým príkladom tohto úsilia. Bolo iba otázkou času, kedy sa mladý, vzdelaný, narcistický, ambiciózny Daniel Lipšic už v tom čase koketujúci s politikou, ocitne v hľadáčiku „lovcov hláv“. Už v roku 1997 bol prostredníctvom britského Know-how Foundu identifikovaný, ako vhodný na podporu. Najprv v rámci Británie, neskôr aj cez veľvyslanectvo USA," pokračuje Kollár v príbehu s tým, že tadiaľ viedla Lipšicova cesta k štúdiu na Harvarde. Tam ho vyškolili, aby v roku 1998 nastúpil ako vedúci služobného úradu na ministerstve spravodlivosti. Už v čase, keď zastával významnú politickú funkciu sa stále pohyboval v „apolitických“ schémach. Tými prešli napríklad aj Iveta Radičová, Ábel Ravasz, Juraj Droba, či Matúš Vallo a zhruba tristo ďalších Slovákov.

„Zamyslite sa nad tým, čo sa po roku 1998 dialo so strategickými podnikmi,“ pobáda Kollár na záver s tým, že práve takto sa z hrdého Slováka stal služobník mocností.

Vážení naši čitatelia

Hlavný denník prežil jeden z najťažších rokov. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu". Ďakujeme vám, že sme pre vás prvou voľbou v čerpaní informácii.

Naďalej nám môžete pomôcť aj materiálne. Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní! Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik