UŽ NEMÁ KTO BOJOVAŤ: Na rad prichádza DORAST a SENIORI!
15 | 01 | 2024 I Milan Laca

Priemerný vek je viac ako 40 rokov! Ukrajinský veliteľ hovoril o kritickej situácii s personálom ozbrojených síl.

Priemerný vek vojakov v ukrajinskej armáde je vysoko nad 40 rokov a situácia s personálom je kritická. Bývalý poradca vedúceho prezidentskej kancelárie Sergej Leščenko hovorí dokonca o priemernom veku 54 rokov!

Zle je...

Veliteľ 5. samostatnej útočnej brigády ukrajinských ozbrojených síl Alexej Tarasenko povedal, že " mnohých oblastiach je situácia s personálom priam kritická. A kvalita personálu nie je veľmi dobrá, pretože sú to väčšinou starší muži s množstvom problémov, ktoré v tomto veku vznikajú. Naozaj nám chýbajú mladí chalani," povedal Tarasenko.

Mobilizácia

Okrem toho iní vojaci už pred Tarasenkom hovorili o nedostatku mladých silných mužov. Veliteľ 3. špeciálnej brigády vyhlásil, že Ukrajina by mala začať mobilizovať 18- a 20-ročných, vrátane študentov.

Mladí už nie sú

V jeho jednotke je „veľmi málo“ mladých vojakov. "Tí, ktorí prišli na začiatku totálnej vojny, jednoducho skončili v mnohých jednotkách". Priemerný vek vojaka je, podľa neho, oveľa vyšší ako 40 rokov.

Starci...

Bývalý poradca vedúceho prezidentskej kancelárie Sergej Leščenko povedal, že priemerný vek vojaka v niektorých jednotkách ozbrojených síl Ukrajiny je 54 rokov.  "Okrem vybavenia je teraz obrovský nedostatok vojenského personálu. Pretože musíme vykonávať rotácie a vychovávať zálohy. V niektorých brigádach som počul hrozné čísla. Priemerný vek je 54 rokov. Vojak vo veku 54 rokov nemôže zaútočiť,“ povedal Leščenko.

Považuje za potrebné vykonať striedanie. "Brigády, ktoré sú teraz na západnej Ukrajine, musia nahradiť tie, ktoré sú teraz na východe, aby si mohli aspoň trochu oddýchnuť. Ukrajinské vedenie aj kancelária najvyššieho veliteľa pracujú na tom, ako efektívnejšie prežiť rok 2024 oslobodzovaním našich území od agresora“.

"Nechutné, čo sa tam deje, vypnime už kohútiky peňazí pre Ukrajinu!" – Trump vybuchol (VIDEO)
Podľa Donalda Trumpa mladšieho vypnutie kohútikov plných peňazí by bol spôsob, ako ukončiť vojnu, pretože potom by Ukrajinci konečne prišli k rokovaciemu stolu. Donald Trump mladší vyjadril svoje myšlienky o tom, ako ukončiť rusko-ukrajinskú vojnu... Čítať ďalej
14 | 01 | 2024 | Gabriela Fedičová

Drastické straty

Leščenko tiež hovoril o veľkých stratách v ukrajinských ozbrojených silách. Podľa neho, v niektorých rotách zo 110 vojakov, ktorí tam boli na začiatku invázie, zostali len traja.

Poberú všetkých!

Prezident Zelenskyj povedal americkým senátorom, že Ukrajina „povolá do armády mužov starších ako 45 rokov“. Píše o tom  agntúra Bloomberg. Zelenskyj, ktorý si počas svojej prvej návštevy Capitol Hill pred rokom užil búrlivé ovácie, sa na súkromných stretnutiach so zákonodarcami dočkal chladnejšieho prijatia.

Minulý rok v decembri na spoločnej schôdzi Kongresu povedal, že „Ukrajina žije a má sa dobre“. Tentoraz zákonodarcom povedal, že jeho krajina odvedie mužov nad 45 rokov a možno sa bude musieť uchýliť k partizánskej vojne, pretože pomoc zo strany Spojených štátov a ich európskych spojencov je čoraz vzácnejšia.

ČESKÍ LIBERÁLI V PANIKE: Ruská armáda na SLOVENSKÝCH HRANICIACH! USA úplne zastavili pomoc Ukrajine
Pomoc USA Ukrajine sa úplne zastavila, uviedol koordinátor Rady národnej bezpečnosti Bieleho domu John Kirby. Schválenie ďalšieho balíčka v Kongrese blokujú republikáni. Podľa českého lekára Lukáša Pollerta je toto šanca pre diplomatické rokovania.... Čítať ďalej
13 | 01 | 2024 | Diana Zaťková

Vážení naši čitatelia

Hlavný denník prežil jeden z najťažších rokov. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu". Ďakujeme vám, že sme pre vás prvou voľbou v čerpaní informácii.

Naďalej nám môžete pomôcť aj materiálne. Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní! Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik