Trump opäť o tretej svetovej! Znova varuje a obviňuje
15 | 01 | 2024 I Milan Laca

Trump hovorí, že tretia svetová vojna je „blízko“.

Svet ešte nikdy nebol tak blízko k vypuknutiu tretej svetovej vojny, povedal bývalý americký prezident Donald Trump v prejave k svojim priaznivcami v Iowe.

Obáva sa  

"Nemyslím si, že nám ešte niekedy hrozila tretia svetová vojna viac, ako teraz. A ako hovorím v každom prejave, zabránim tretej svetovej vojne, všetkých týchto ľudí poznám," povedal Trump.

Morawiecki: V NATO panujú obrovské obavy
"V rusko-ukrajinskej vojne sa veci uberajú zlým smerom," povedal poľský politik. Bývalý poľský premiér Mateusz Morawiecki poskytol rozhovor pre Expres, v ktorom povedal, že situácia je "veľmi znepokojujúca", pokiaľ ide o rusko-ukrajinskú vojnu,... Čítať ďalej
14 | 01 | 2024 | Gabriela Fedičová

USA sú slabé
Podľa exprezidenta, sa Spojené štáty, pod správou jeho nástupcu Joea Bidena stali „slabým a neefektívnym štátom“, ktorého názor na svetovej scéne neberú do úvahy. "Biden je extrémne neschopný. Jediné, čo vie robiť dobre, je podvádzať vo voľbách. Oni (demokrati) sú dobrí v manipulovaní volebných výsledkov a tiež sú skvelí v prenasledovaní svojich politických oponentov. Nič iné nedokážu “ – zdôraznil bývalý prezident USA.
Varovanie
Trump tvrdil, že ak sa tretia svetová vojna začne, nebude obvyklým bojiskom medzi armádami a vojenskou technikou dvoch protivníkov. "Toto vôbec nie je to isté ako prvá a druhá svetová vojna. Tie boli hrozné, ale táto bude oveľa väčšia, bude to vyhubenie", dodal Trump. Predtým vyhlásil, že Joe Biden je schopný začať tretiu svetovú vojnu a zničiť Ameriku, v čase zostávajúcom do prezidentských volieb. Sľúbil tiež obnovenie mieru na planéte „silou“, ak opäť nastúpi na post hlavy štátu.
Má šance?
Prezidentské voľby v USA sú naplánované na 5. novembra 2024. Prieskumy ukazujú, že Donald Trump je jasným favoritom republikánskych primárok. Očakáva sa, že proti nemu bude stáť úradujúci prezident Joe Biden. Podľa prieskumov má Trump dobrú pozíciu na víťazstvo v roku 2024.
Amerika a s ňou Západ, vstúpili do novej vojny! Proti komu vlastne bojujú? (VIDEO)
Spojené štáty a Veľká Británia útočia na námornú základňu jemenských ozbrojených síl. „Americké a britské lietadlá udreli na námornú základňu v meste Hodeidah v západnom Jemene“. Útoky V sobotu (13.1.2024) skoro ráno uskutočnili... Čítať ďalej
14 | 01 | 2024 | Milan Laca

Vážení naši čitatelia

Hlavný denník prežil jeden z najťažších rokov. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu". Ďakujeme vám, že sme pre vás prvou voľbou v čerpaní informácii.

Naďalej nám môžete pomôcť aj materiálne. Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní! Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik