Matúš Šutaj Eštok nerozumie TOMUTO humbuku
14 | 01 | 2024 I Gabriela Fedičová

"JE JEDNO ČI JE MAČKA ČIERNA ALEBO BIELA, DÔLEŽITÉ JE, ŽE CHYTÁ MYŠI," píše na sociálnej sieti Matúš Šutaj Eštok (HLAS - SD). 

Nerozumiem humbuku, ktorý sa spustili ohľadne fungovania Národnej kriminálnej agentúry. Jej reorganizácia sa riešila za každej vlády, čiže nevidím dôvod na paniku. Mnohí možno nevedia, že NAKA začínala s okolo 200 policajtami a v súčasnosti tam pracuje až 700 ľudí. Je to moloch, na ktorý sa treba bližšie pozrieť a nájsť čo najvhodnejšie riešenie pre čo najvyššiu efektivitu tejto agentúry. Načo nám je obrovské množstvo špecializovaných policajtov, keď nemá kto pomáhať občanom s riešením bežnej kriminality? V zbore pritom chýba viac ako dvetisíc príslušníkov, čo treba urgentne riešiť. Verejnosť sa však nemusí obávať zvýšenia kriminality, skôr naopak. Špecializované útvary budú samozrejme zachované a všetko čo spadá pod NAKA, všetky vyšetrovania, sa v žiadnom prípade nezametú pod koberec a ich prešetrovanie bude naďalej pokračovať. A je jedno či sa jedná o prípady týkajúce sa koalície, opozície či veľkopodnikateľov. Zákon musí platiť pre všetkých rovnako.

Vážení naši čitatelia

Hlavný denník prežil jeden z najťažších rokov. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu". Ďakujeme vám, že sme pre vás prvou voľbou v čerpaní informácii.

Naďalej nám môžete pomôcť aj materiálne. Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní! Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik