Europoslanec Radačovský NALOŽIL Jurajovi ŠELIGOVI! PREČO BLÚZNITE?
14 | 01 | 2024 I Gabriela Fedičová

Europoslanec Miroslav Radačovský naložil Jurajovi Šeligovi z Demokratov. V príspevku na sociálnej sieti sa pýta Šeligu prečo blúzni v súvislosti s dopravnou nehodou Andreja Danka (SNS) a reaguje na video, ktoré Šeliga zverejnil na sociálnej sieti.

"Ešte som len pred chvíľou publikoval status o tzv. právnych vševedkoch na sociálnych sieťach a zrazu mi „vyskočí“ status Juraja Šeligu, žiaľbohu, tiež absolventa Právnickej fakulty. Čo, s prepáčením, blúznite, p. Šeliga v súvislosti s dopravnou nehodou p. Danka, o trestnom čine všeobecného ohrozenia a poškodzovania všeobecne prospešného zariadenia.?" Pýta sa v príspevku na sociálnej sieti europoslanec Miroslav Radačovský.

Radačovský poriadne naložil Jurajovi Šeligovi. Jeho názor preberáme v plnom znení

Keďže sa javí, že ste právnik bez praktických skúseností, teda laik, aj pre Vaše pochopenie a pochopenie tiež podobným Vám právnikom, budem aj ja reagovať laicky.

Poškodenie stĺpu semaforu nemôže všeobecné ohrozenie spôsobiť tým, že keby nesvietilo, tak vodič by mohol ohroziť napr. chodcov.

Tu nejde o zničenie napr. dopravnej značky Daj prednosť v jazde!, čo by teoreticky mohlo spôsobiť všeobecné ohrozenie. Aj keby svetlo semaforu nesvietilo, je to predsa pruhové označenie, tzv. zebra a ešte pred ňou značka pre vodičov, čo musia rešpektovať. Ak by ste chceli povedať – p. Danko sa dopustil všeobecného ohrozenia, tak by musel vygumovať zebru, príp. si ju zobrať domov.

Nikto nemôže o mne tvrdiť, že poslanci z poslaneckého klubu SNS a im spriaznené médiá sú mi zvlášť priateľsky naklonené. Možno práve naopak a teda nie som zaujatý ani predpojatý.

Som bývalý dlhoročný sudca a politické výlevy diletantov, v snahe poškodiť politického oponenta, ma nezaujímajú. Jednoducho a laicky. P. Danko nabúral do stĺpa semaforu, čo sa môže stať a možno aj viacerým stalo, určite všeobecné ohrozenie nemohol spôsobiť, pretože označenie pre vodičov, teda zebra, tam ostala.

Spojil sa s poškodenou stranou, že škodu chce uhradiť, ba dokonca ani škoda nie je zvlášť vysoká. Nepoškodil cudzie vozidlo, nikomu nespôsobil ujmu na zdraví a to je všetko.

Jednoznačne môžem povedať a je mi jedno, čo si kto o tom myslí, aj keby to bol rovno generálny prokurátor. Nikto nemôže obviniť p. Danka z trestného činu všeobecného ohrozenia ani poškodzovania verejnoprospešného zariadenia, nech by to boli rovno vyšetrovatelia zo skupiny Čurilovcov. Toto je môj právny a nie politický názor, p. Šeliga a Vám podobní právnici.

Danko je podľa Šeligu mocou opitý

"Mocou opitý Danko zrovnal semafor so zemou a tvári sa že sa nič nestalo, pretože on je nedotknuteľný papaláš. Ešte bude arogantne odpovedať no a čo?!" uviedol na sociálnej sieti Šeliga.

A vymenúva:

Tak za prvé neohlásil dopravnú nehodu, kde bol poškodený semafor na prechode pre chodcov! Tu je podozrenie na trestný čin všeobecného ohrozenia a poškodzovania a ohrozovanie prevádzky všeobecne prospešného zariadenia. Teda nie obyčajný priestupok ale trestný čin. A keď by sa k tomu pridalo, že to bolo pod vplyvom alkoholu alebo inej návykovej látky.

Za druhé utiekol a keby za ním nebola olejová škvrna, tak sa zrejme ani neprizná. Museli ho vypátrať policajti.

Za tretie ide o dopravnú signalizáciu na štvorprúdovej ceste, kde je ešte aj električková trať. Každé ráno tadiaľ chodia ľudia do práce, deti do školy.

Za štvrté, je to prejav fakt priam bezohľadného idiotizmu, keďže nehoda sa stala v noci a on sa ani ráno neunúval volať policajtom, ale oni ho museli vypátrať. Preto je na mieste otázka, kto normálny sa takto správa?

"Nebolo to tak, že Andrej Danko bol ožratý a utiekol z miesta činu, aby všetko zahladil? Boli urobené krvné testy? Dychová skúška? Takže ešte raz pán Danko otázky pre Vás, boli ste opitý? Prečo ste utiekli? Prečo ste to sám nenahlásil? Nehanbíte sa?" Pýta sa Šeliga.

"Verím, že už Danko sa tento svoj papalášizmus už má zbalené veci a ako podpredseda parlamentu končí! Hanba." Píše ostrý Šeliga.

VIDEO:

Vážení naši čitatelia

Hlavný denník prežil jeden z najťažších rokov. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu". Ďakujeme vám, že sme pre vás prvou voľbou v čerpaní informácii.

Naďalej nám môžete pomôcť aj materiálne. Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní! Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik