RUSKO ZAÚTOČILO NA UKRAJINU HYPERSONICKÝMI RAKETAMI!
13 | 01 | 2024 I Dušan Janek

Rusko dnes v skorých ranných hodinách spustilo „hrozivý“ hypersonický raketový útok. Je to dôsledok vyhlásenia Spojeného kráľovstva, ktoré sľúbilo poslať do Kyjeva tisíce bezpilotných lietadiel, uviedla agentúra Reuters.

Spojené kráľovstvo sa zaviazalo poslať na Ukrajinu najvyšší počet vojenských bezpilotných lietadiel zo všetkých krajín, keďže Rishi Sunak nečakane navštívil Kyjev. Vláda v piatok oznámila, že Británia v budúcom finančnom roku zvýši svoju podporu pre boj Ukrajiny proti Putinovi na 2,5 miliardy libier, čo je nárast o 200 miliónov libier.

Veľká Británia však stojí za Kyjevom, vyjadril sa premiér Rishi Sunak

Rishi Sunak povedal: „Ukrajina nikdy nebude sama. Putin si môže myslieť, že nás môže prežiť, ale mýli sa. Stojíme pri vás dnes, zajtra a tak dlho, ako to bude potrebné.” Podľa miestnych predstaviteľov z týchto provincií protivzdušná obrana zostrelila ruské rakety v najmenej piatich regiónoch po celej Ukrajine.

„V dôsledku zásahu úlomkami nepriateľskej rakety bolo poškodených niekoľko súkromných domov a nebytových budov, jedna budova bola prakticky zničená,“ napísala polícia avšak dodala, že nikto nebol zranený. Neboli však uvedené žiadne podrobnosti o tom, či boli zasiahnuté nejaké ciele, a úradníci poskytli oveľa menej informácií o útoku ako zvyčajne.

Ruská raketová hrozba (VIDEO)
Západ pochopil nebezpečenstvo ruského Avangardu. Čo je známe o rakete a prečo ju nazývajú „Putinov meteorit“? Hrozba Ruský hypersonický raketový systém Avangard, ktorý je možné odpáliť spoza zemskej atmosféry, je jedinečná zbraň a predstavuje... Čítať ďalej
18 | 11 | 2023 | Milan Laca

Ruské vzdušné sily prostredníctvom aplikácie Telegram uviedli, že použili tri Kinžaly odpálené z troch stíhačiek v centrálnej ruskej oblasti Tula a že ich protilietadlová raketová jednotka zostrelila jednu z rakiet v oblasti Kyjeva.

Británia sa však otvorene nezaväzuje vstúpiť do vojny medzi Ruskom a Kyjevom, ako uviedol server českénoviny.cz

Londýn iba prisľúbil Kyjevu konzultácie a poskytnutie pomoci, napísal server Meduza s odvolaním na text dohody, zverejnený prezidentskou kanceláriou.

Sunak zdôraznil, že ide o prvé z uistení o bezpečnosti, ktoré sa uzatvára s Ukrajinou, a tiež uviedol, že Británia ako prvá poskytla Ukrajine smrtiace zbrane, tanky a strely dlhého doletu. V dohode Británia podľa premiéra sľubuje Kyjevu „rýchle a spoľahlivé bezpečnostné zaistenia.“

Vážení naši čitatelia

Hlavný denník prežil jeden z najťažších rokov. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu". Ďakujeme vám, že sme pre vás prvou voľbou v čerpaní informácii.

Naďalej nám môžete pomôcť aj materiálne. Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní! Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik