Rusko nasadí NEVÍDANÉ zbrane! (VIDEO)
13 | 01 | 2024 I Milan Laca

Šojgu: Zbrane založené na nových fyzikálnych princípoch dostanú ruské ozbrojené sily v roku 2024.

V roku 2024 budú ruské ozbrojené sily vybavené modernými zbraňami, ktoré sú založené na technológiách umelej inteligencie a nových fyzikálnych princípoch. 

Šojgu sľubuje

Ruský minister obrany Sergej Šojgu počas konferenčného hovoru s vedením ozbrojených síl informoval o príprave nasadenia nových druhov zbraní, informuje agentúra TASS.

Kyjev podpísal dohodu s Londýnom. Medvedev vystríha pred vojnou! Slovensko sa zdráha (VIDEO)
Ukrajina uzavrela bezpečnostnú dohodu s Britániou. Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj a premiér Veľkej Británie Rishi Sunak podpísali bezpečnostnú dohodu. Bude platiť, kým Ukrajina nevstúpi do NATO. Prvá zo série... Ako píše "Európska... Čítať ďalej
12 | 01 | 2024 | Milan Laca

Nevie sa, o čo ide

Pojem „zbrane, založené na nových fyzikálnych princípoch“ označuje zbrane vyvinuté na základe fyzikálnych procesov a javov, ktoré sa v zbraniach doteraz nepoužívali – ani v konvenčných, ani v zbraniach hromadného ničenia (jadrové chemické, bakteriologické). Tento termín  môže zahŕňať rôzne typy zbraní, v závislosti od princípu ich fungovania.  Môžu to byť  laserové, kinetické, rádiofrekvenčné, lúčové a iné zbrane.

Niečo už majú

Vlani v júni Ministerstvo obrany oznámilo, že mobilné formácie strategických raketových síl  boli vybavené zariadeniami  na diaľkové odstraňovanie mín „Listva“. Sú to zbrane, založené na nových fyzikálnych princípoch.

Odmíňovcie vozidlo Listva

Putin sľúbil...

V septembri minulého roka prezident Vladimir Putin povedal, že Rusko pracuje na vývoji zbraní, založených na nových fyzikálnych princípoch, pretože z dlhodobého hľadiska zaručia bezpečnosť. Vo februári 2022 uviedol, že Rusko má v úmysle ďalej rozvíjať sľubné zbraňové systémy, vrátane hypersonických a tých, ktoré sú založené na nových fyzikálnych princípoch a rozšíriť používanie pokročilých digitálnych technológií a prvkov umelej inteligencie.

Erdogan obviňuje USA a Britániu: CHCETE PREMENIŤ ČERVENÉ MORE NA MORE KRVI?
Turecký prezident Recep Tayyip Erdogan kritizoval Spojené štáty a Veľkú Britániu za neprimerané použitie sily pri ich útokoch na povstalecké hnutie Ansar Allah (Houthi) v Jemene a za pokus premeniť Červené more na „more krvi“, informuje agentúra... Čítať ďalej
13 | 01 | 2024 | Diana Zaťková

Vážení naši čitatelia

Hlavný denník prežil jeden z najťažších rokov. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu". Ďakujeme vám, že sme pre vás prvou voľbou v čerpaní informácii.

Naďalej nám môžete pomôcť aj materiálne. Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní! Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik