Pri nehode na snežnom skútri zahynul v Oravských Beskydách 45-ročný Poliak (FOTO)
13 | 01 | 2024 I Diana Zaťková/TASR

Nehodu na snežnom skútri pod masívom vrchu Pilsko neprežil 45-ročný Poliak. Horskí záchranári o tom v sobotu ráno informovali na sociálnej sieti.

K nehode došlo v piatok (12. 1.) na slovenskej strane Oravských Beskýd, neďaleko hraníc s Poľskom. Na miesto smerovala skupina horských záchranárov zo Západných Tatier. "Poľskí záchranári našli stopu snežného skútra a následne aj miesto nehody, ktorá sa stala v horskom teréne pod masívom Pilska," priblížili horskí záchranári. Dodali, že muž pravdepodobne jazdil na snežnom skútri po strmom svahu a vozidlo sa na neho prevrátilo.

Poľskí záchranári prišli na miesto ako prví a začali s rozšírenou resuscitáciou, no napriek ich úsiliu sa u muža nepodarilo obnoviť vitálne funkcie. Horskí záchranári zo Západných Tatier telesné pozostatky transportovali z terénu. Odovzdali ich policajtom a pohrebnej službe.

Žilinská krajská policajná hovorkyňa Zuzana Šefčíková uviedla, že obhliadajúci lekár vylúčil cudzie zavinenie. U nebohého nariadili súdnu pitvu. Polícia vo veci začala trestné stíhanie za prečin usmrtenia. "Ďalšie okolnosti a presné príčiny tragickej udalosti sú predmetom vyšetrovania," dodala.

Vážení naši čitatelia

Hlavný denník prežil jeden z najťažších rokov. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu". Ďakujeme vám, že sme pre vás prvou voľbou v čerpaní informácii.

Naďalej nám môžete pomôcť aj materiálne. Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní! Ďakujeme vám!

AKTUALIZOVANÉ HROMADNÁ NEHODA Auto vrazilo do DIEVČAT! ZAHYNUL 32-ročný vodič (FOTO)
Záchranné zložky boli dnes ráno vyslané k vážnej dopravnej nehode viacerých vozidiel pri Handlovej. Cesta I/9 v smere na Prievidzu je neprejazdná, informuje zoznam.sk. “Pre vážnu dopravnú nehodu troch motorových vozidiel v smere z Handlovej na... Čítať ďalej
13 | 01 | 2024 | Diana Zaťková

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik