OPOZÍCIA SA SNAŽÍ O MAJDAN! Podľa Šimečku sú voliči Smeru lúza (VIDEO)
13 | 01 | 2024 I Diana Zaťková

Keď nevyhrali voľby, skúšajú to cez námestia. A k dispozícii nemajú úplne malé zbrane. Napriek kecom o tom, ako sociálne siete ovládajú Rusi, v skutočnosti napríklad práve opozičné aktivity majú vždy na sieťach zázračné šírenie. Upozorňuje na to v svojom statuse na sociálnej sieti exminister školstva Juraj Draxler.

"Medzitým Šimečka starší, z ktorého tu niektorí rokmi vyrobili akože vplyvného domáceho intelektuála už úplne stratil súdnosť a v koncoročnom rozhovore označil voličov Smeru za lúzu. A k tomu klasicky dodal niečo o tom, ako sa vraj Robert Fico snaží o to, aby nás okupovalo Rusko a podobné výplody. Aspoň pekne v doslova pár vetách zobrazil celý mentálny svet kaviarne," hovorí Draxler.

Viac vo videu:

Samozrejme, hrozbu Majdanu podľa exministra netreba brať na ľahkú váhu. Teraz z toho ešte nič nebude, ale o také dva roky...

Aj preto treba podľa Draxlera, aj vnútri vládnej koalície, stále pripomínať tri veci:

  • ak vláda nebude dostatočne efektívne fungovať, nakopia sa problémy, ktoré tomu Majdanu budú pomáhať. A to je základ. Znie to samozrejme, ale treba to ostro pripomínať.
  • treba dať konečne efektívnu kontrolu médiám. To bude chcieť viacero vecí, vrátane zmeny pôsobenia mediálnej rady (aby mala efektívnejšie obsadenie, plus produkovala hlbšie analýzy, a tiež mala k dizpozícii silnejšie nástroje), ale aj, najťažšie úloha, dosiahnutie príčetného riadenia verejnoprávnych médií (netreba si zakrývať, že v koalícii sú aj takí, čo sa na tieto médiá hrnú, ale môžu narobiť oveľa viac škody ako úžitku). Ak si toto koalícia nevyrieši, bude si za svoje problémy z veľkej časti zodpovedná sama.
  • a v neposlednom rade treba každý týždeň, každý deň jasne komunikovať o čo vlastne ide opozícii - a tá je z veľkej časti naozaj zapredaná záujmom zo zahraničia.

"A tiež určitej časti mimovládok, tých politických. Áno, aj niektoré politickejšie aktivity mimovládok sú legitímne - nikto by nemal namietať, ak sa nejaká organizácie naozaj, objektívne snaží o kontrolu verejných inštitúcií, o transparentnosť a podobne. To je v poriadku a potrebujeme to," prízvukuje politik.

Juraj Draxler, foto: FB/JD | Juraj Draxler

A pokračuje: "Ale na druhej strane treba jasnejšie ukazovať na personálne prepojenia viacerých vplyvných akože mimovládok na zahraničné kruhy, aj na finančné prepojenia, a týmto organizáciám a najmä žoldnierom, ktorí sa v nich pohybujú, jasne zúžiť priestor na pôsobenie. Finančný, mediálny atď."

Odkaz musí byť jasný, tento rok aj tie ďalšie: Tu žiaden Majdan nebude. Ani len o tom neuvažujte!

Vážení naši čitatelia

Hlavný denník prežil jeden z najťažších rokov. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu". Ďakujeme vám, že sme pre vás prvou voľbou v čerpaní informácii.

Naďalej nám môžete pomôcť aj materiálne. Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní! Ďakujeme vám!

Piatok s Pellem: Prezident NESMIE byť protiváhou vlády! (VIDEO)
Hlavnou úlohou prezidenta je zastupovať záujmy ľudí na Slovensku. Má vláde pomáhať, keď jej rozhodnutia sú na prospech ľudí. A má rovnako právo karhať, keď sa svojou politikou spreneveruje týmto záujmom. Skonštatoval to predseda parlamentu a líder... Čítať ďalej
13 | 01 | 2024 | Eka Balaskova

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik