Kurtove tri postrehy k opozičným protestom a Korčok s fiktívnou pohľadnicou New Yorku (VIDEO)
15 | 01 | 2024 I Eka Balaskova

Slováci sú v uliciach. Protestujú proti súčasnej vláde. Je horšie ako v minulých rokoch, demokracia sa vytratila a mafia so zlodejmi sa vrátili vedenia štátu. Ale. Seniorom sa zvyšujú dôchodky, stúpa minimálna mzda a ani webové stránky nie sú vypínané len kvôli „nepohodlnému“ názoru. Navyše nik z označovaných za mafiánov, nebol právoplatne odsúdený.

Marek Kurta (Republika) na Facebooku aj s videom prináša tri svoje postrehy z troch miest, kde sa proti súčasnej vláde protestovalo pod taktovkou PS, SaS a KDH. V prvom, z Prešova, ho zaujal „neporiadok v pojmoch“ protagonistu KDH. Postreh z Košíc hovorí o študentovi, ktorý nechce žiť v krajine, kde sa musí báť povedať svoj názor a bratislavský protest ho zaujal „spontánnymi“ pokrikmi zúčastnených.

Vlajka, fotka, všetko jedno

„V Prešove sme sa od KDH na pódiu dozvedeli, že „iba magor zloží vlajku Európskej únie a dá tam Che Guevaru“. Tieto ľúbezné kresťanské slová síce nekorešpondujú s realitou, pretože obraz Che Guevaru nenahradil vlajku EÚ, ale Čaputovú, no u kádehákov to je jedno, pre nich je EÚ ako Čaputová. Ale ak sme pri tých magoroch, aj my by sme mohli povedať niečo obdobné: Iba magor obvešia krajinu vlajkami cudzieho štátu a vlastným občanom uťahuje opasky, aby tomu štátu posielal zbrane,“ poznamenáva Kurta.

OBROVSKÁ HANBA! Nikto z opozície si ani nespomenul...
V piatok to bolo 168 rokov, čo zomrela vedúca osobnosť slovenského národného hnutia Ľudovít Štúr. Koaliční predstavitelia si toto výročie uctili ako sa patrí a z opozície - ticho. A nielen z opozície. Na Štúra, ktorý je súčasťou aj osnov učebníc,... Čítať ďalej
13 | 01 | 2024 | Diana Zaťková

Strach o slobodu slova? A kde bol pred dvoma rokmi...?

„V Košiciach nám vystúpil ďalší študentík, akýsi Nikolas Prejsa, ktorý na pódiu prečítal z papiera, že nechce Danka, nechce Pelleho, nechce Fica, no a na vrchole svojho kriku zvestoval, že „nechce žiť v krajine, kde sa budeme báť povedať vlastný názor.“ Olalá, Nikolasko nám akosi precitol. On si asi nepamätá, ako sa len pred nedávnom a na istých sociálnych sieťach dodnes iné názory nielen potláčali, ale padli aj vyhrážky, že sa bude za to zatvárať, weby s inými názormi zrušili a koho úplne nevytlačili, toho pre názor označili za dezoláta. Žeby pán študentík vtedy spal nad skriptami? Každopádne je smiešne, keď mladý pán Prejsa na pódiu ziape, ako sa bojí o slobodu slova, pritom on sám práve slobodne a bez obmedzení hovorí,“ upozorňuje Kurta.

"Spontánne zakričať" si bol aj Korčok

„V Bratislave sa na pódiu objavovali „vyvolávači znepokojenia“, ktorí inak tichému davu vždy presne ukázali, kedy treba začať kričať, pretože práve sa zapli kamery. Proste spontánnosť. Okrem ošúchaných hesiel o Ficovi potom prišli zaujímavé skandovačky, ako „My sme tu doma!“. Zaiste, s ľuďmi, ktorí sa priznávajú, že majú domov na ulici treba mať súcit, ale zároveň by som im rád pripomenul, že to bola väčšina národa, ktorá v demokratických voľbách rozhodla o politickej budúcnosti Slovenska. A tí sú tiež doma. Len v teplúčku,“ uzatvára Kurta svoj tretí postreh.

Kurta dodal aj ironické PS, podľa ktorého pokrikoval aj Ivan Korčok. „Pre autentickosť mu ale pred tvár dali pohľadnicu z New Yorku“

NR SR: Pellegrini sa s tým nebabre, prezidentka jeho zákonný postup kritizuje
Obštrukciami cez niekoľko hodín trvajúce príspevky do rozpravy sa prezentovali Gábor Grendel, Ľubomír Galko a že to dokáže aj Jozef Pročko - všetci z bývalého OĽaNO, už z minulosti vieme tiež. Peter Pellegrini (Hlas-SD) však ukázal, že aj na toto... Čítať ďalej
12 | 01 | 2024 | Eka Balaskova

Vážení naši čitatelia

Hlavný denník prežil jeden z najťažších rokov. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu". Ďakujeme vám, že sme pre vás prvou voľbou v čerpaní informácii.

Naďalej nám môžete pomôcť aj materiálne. Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní! Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik