Ďalšia nepríjemná novinka z kuchyne „HOSPODYŇKY“ REMIŠOVEJ: 2 800 000 eur! ZA... NIČ (VIDEO)
13 | 01 | 2024 I Dušan Janek

Richard Raši, minister investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie SR si dal tú námahu, na rozdiel od čohokoľvek, čo by sa tak dalo nazvať zo strany Veroniky Remišovej, a navšívil firmu Slovensko IT. Ide o spoločnosť zaoberajúcu sa IT technológiami. Prišiel na fakty, z ktorých by vstali na hlave vlasy aj Fantomasovi...

„Musím vám povedať, že výsledkom pôsobenia tejto firmy, keď ju riadila pani Remišová je dvadsaťsedem pochybení, ktoré skonštatoval Najvyšší kontrolný úrad,“ uviedol Richard Raši.

„Dovoľte, aby som vám povedal to, čo je až neuveriteľné, že sa mohlo vôbec diať...“ upriamil pozornosť na výčiny nebotyčnej hlúposti a neschopnosti bývalej ministerky a podpredsedníčky vlády Remišovej. Výška škody, ktorú spôsobila dosahuje hviezdnych výšok, alebo ak chcete, priepastných hĺbok.

Pani ministerka vyhodila von oknom takmer tri milióny eur

Až 2 800 000 eur vyplatila ľuďom, ktorí za tieto peniaze nepohli ani prstom. Na svojom pracovisku sa nemuseli zjaviť ani na moment, neboli absolútne časovo nijako obmedzovaní.

Za lukratívne priestory, kde táto firma „fungovala“ bolo vyplácané vysoké nájomné a vyplácala aj energie. „Kto z vás by nechcel robiť vo firme, kam „príde,“ do krásnych priestorov a zamestnávateľ nebude chcieť od neho nič,“ kladie otázku nad takýmto konaním Richard Raši.

A to nie je všetko...

„Kto by nechcel robiť vo firme, kde nie je dochádzkový systém... Žiadne dochádzanie, žiadne legendárne "pichačky". Nikto nevie, či tu ste, alebo nie ste,“ bilancuje Richard Raši. Nad takýmto manažovaním Remišovej sa pozastavil s evidentným počudovaním.

Na koniec dodal čerešničku na torte. „Mnohí zo zamestnancov pracovali z domu a za prácu na home office si žiadali preplatiť i nadčasy.“ Čo a či vôbec niečo pani Remišová o tejto situácii vedela zatiaľ nie je jasné. Minister Raši to označuje ako typické konanie Matovičovsko-Hegerovskej vlády.

Ich riadenie označil ako „doriadenie.“ Kvôli ich konaniu má firma Slovensko IT existenčné problémy. Ale to už nie je problém Matovičovcov. A exministerka Remišová sa z tejto kauzy určite nejako vyvlečie. Ak sa od nej nebude úplne dištancovať.

VERONIKA REMIŠOVÁ PREŠUSTROVALA SKORO 4 MILIÓNY €. Tu je dôkaz NKÚ
"Tá pani, ktorá ešte nedávno riadila informatizáciu štátu tvrdí, že som dezinterpretoval správu Najvyššieho kontrolného úradu. Tento obrázok pochádza od NKÚ. Tak si urobte názor sami," uviedol na svojom profile Richard Raši. Hospodárenie štátnej... Čítať ďalej
12 | 01 | 2024 | Dušan Janek

Vážení naši čitatelia

Hlavný denník prežil jeden z najťažších rokov. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu". Ďakujeme vám, že sme pre vás prvou voľbou v čerpaní informácii.

Naďalej nám môžete pomôcť aj materiálne. Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní! Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik