AMERIČANIA NAPADLI JEMEN! Vycapia si bratislavské kaviarne všade vlajky Jemenu?
13 | 01 | 2024 I Diana Zaťková

AMERIČANIA NAPADLI JEMEN - TO SA ODRAZU SMIE? Bombardéry USA a Británie zaútočili na suverénny Jemen. Očakávam, že celý západný svet odsúdi túto americkú agresiu a zakáže účasť amerických športovcov na športových podujatiach. Či? Tieto otázky si na sociálnej sieti kladie podpredseda parlamentu Ľuboš Blaha. Zároveň predpokladá, že sa bude zakazovať konzumácia hamburgerov a bratislavské kaviarne si všade vycapia vlajky Jemenu a Palestíny. 

Alebo žeby nie?

Žeby Američania mohli viesť vojny proti suverénnym štátom? Jedni smú, druhí nie? "Včera som sa stretol s veľvyslancom Iránu a odsúdil som masakry Izraela voči desiatkam tisíc Palestínčanov, vrátane tisícov detí a žien. Ako sa západný svet môže prizerať na takúto humanitárnu katastrofu? A ešte aj konflikt eskalovať vojenským útokom na Jemen?"

"A tu nejakí servilní aparátčici USA na čele s uštekaným Valáškom z PS a slizkým Korčokom z SaS vrieskajú, vraj máme podporiť každú hlúposť, s ktorou prídu Američania. Stačí, že je to proti Rusku a naši provinční rusofóbovia okamžite vypnú mozgy a podpísali by aj to, že Putin zabil Johna Lennona - lebo americké tajné služby povedali. Načo dôkazy? Veď ich zamestnávateľ dal pokyn "podpísať", vybavené," píše Blaha.

A čitateľov sa pýta: "Pamätame si, ako títo americkí nohsledi podporovali aj agresívnu vojnu USA v Iraku, v ktorej zomrelo vyše milióna ľudí? Cítite ten pach krvi na Vašich rukách, pán Korčok?"

Nech sa americkí panáčikovia Korčok s Valáškom aj hodia o zem

Podľa smeráka títo istí rusobijci pokrytecky podporujú aj ďalšie americké vojny a masakry izraelskej ultranacionalistickej vlády. "Je to strašná hanba. My chceme mier a vojny odmietame. Vrátane tej na Ukrajine, vrátane tej v Gaze, vrátane tej v Jemene. To som odkázal aj iránskemu veľvyslancovi. Nestojíme na žiadnej strane, stojíme na strane mieru a práva."

Blaha je rád, že bývalí rivali Irán a Saudská Arábia sú dnes členmi BRICS spolu s Ruskom či Čínou. "Budem silno podporovať spoluprácu s krajinami BRICS a vždy budem odmietať americké imperiálne vojny. Vždy. Nech sa americkí panáčikovia Korčok s Valáškom aj hodia o zem, Slovensko ostane mierumilovným národom," uzavrel Blaha.

RANA, KTORÁ ROZKÝVALA SVET: Američania s Britmi zaútočili na povstalcov v Jemene
USA, Veľká Británia, Austrália, Kanada a Bahrajn. To sú krajiny, ktoré sa podieľali na útoku proti jemenským povstalcom - Húsiom, ktorí v Červenom mori ohrozujú svetový obchod. Hlavný zásah vykonali Briti a Američania. Čo bude ďalej? Saudská Arábia... Čítať ďalej
13 | 01 | 2024 | Diana Zaťková

Vážení naši čitatelia

Hlavný denník prežil jeden z najťažších rokov. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu". Ďakujeme vám, že sme pre vás prvou voľbou v čerpaní informácii.

Naďalej nám môžete pomôcť aj materiálne. Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní! Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik