NEŠŤASTIE RODINY: Otec zomrel, žena kradla jedlo pre bábätko. Môže o neho prísť...
13 | 01 | 2024 I Mária Sliacka

Dajane zomrel manžel a ona zostala so šesťmesačnou dcérkou sama bez peňazí. V zúfalstve dvakrát po sebe ukradla v obchode jedlo. Teraz sa bojí, že príde o dieťa. Môžu jej ho vziať?

Na sociálnej sieti opísala nešťastná Dajana svoj príbeh. Ako sa vraví, zúfalí ľudia robia zúfalé veci. Po smrti manžela ostala bez peňazí a nemala ani peniaze na jedlo. A tak v stave krajnej núdze dva dni po sebe ukradla v obchode potraviny za 30 eur, píše portál regiony.zoznam.sk.

Môžu mi zobrať dieťa?

Pri krádeži ju chytili a dostala pokutu. Síce iba 10 eur, lenže celý prípad pôjde na krajský súd. Našťastie, mladá mamička zatiaľ nijaký záznam v registri trestov nemá, doteraz sa žiadnej krádeže nedopustila. Aj jej finančná situácia sa medzitým zlepšila. Momentálne ju zaujíma iba jedna vec: “Môžu mi zobrať dieťa?”

Myslí si, že škodu mali zaplatiť policajti a malej mali kúpiť lízatko

Dajana síce na policajtov nemôže nadávať, boli voči nej slušní , ale aj tak na sociálnej sieti uvažuje: “Keď majú pomáhať a chrániť, mali Vám to vyplatiť a malej prihodiť lízatko. Bez záznamu, nič sa nestalo. Koho chcú chrániť v tomto štáte, keď nie matky s deťmi?!” 

Reakcie ľudí na sociálnych sieťach sú upokojujúce

Napríklad pani Beátka nešťastnej mamičke napísala: “Nebojte sa. Dieťa vám len tak nevezmú. Za jeden priestupok. Kopa iných, čo kradne, o svoje deti neprišla i keď bývajú v katastrofálnych podmienkach. Len si dajte pozor, aby ste do roka/12 mesiacov od skutku nespravili krádež čo i len žuvačky, lebo by to bolo brané ako trestný čin. Mali by ste zbytočne problémy ďalšie,” ubezpečuje.

Pozor na podmienku! 

Iná komentujúca zase dvíha varovný prst a upozorňuje na prípad, keď mamička ukradla v obchode umelé mlieko , dostala pokutu, podmienku a na starosti ju mali sociálni pracovníci. Lenže po čase  opäť kradla a vzhľadom na to, že bola v podmienke, musela ísť na pol roka do väzenia. „O dieťa sa musela starať sestra. Žiaľ, nevedeli sme pomôcť, aj keď celková hodnota bola dokopy možno 30€, lebo proste porušila podmienku. Takže už sa takých vecí treba vyvarovať pre vaše dobro aj dobro vášho dieťatka,” informovala Dajanu.

Kompletne ZÚRIVÁ Beňová: Opozičných slovenských politikov v Bruseli vedie NENÁVISŤ VOČI VLASTNEJ KRAJINE A JEJ OBČANOM!
Slovenskí opoziční politici chodia aj naďalej neúnavne lamentovať po európskych inštitúciách v Bruseli. Nezvládajú svoju frustráciu z toho, že im väčšina občanov neverí, kvôli čomu prirodzene prehrali voľby. Upozorňuje na to europoslankyňa smeráčka... Čítať ďalej
13 | 01 | 2024 | Diana Zaťková

Vážení naši čitatelia

Hlavný denník prežil jeden z najťažších rokov. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu". Ďakujeme vám, že sme pre vás prvou voľbou v čerpaní informácii.

Naďalej nám môžete pomôcť aj materiálne. Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní! Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik