Horský priechod Donovaly je uzavretý pre vozidlá nad desať metrov
12 | 01 | 2024 I Gabriela Fedičová/TASR

Horský priechod Donovaly a cesta číslo II/531 v okrese Brezno sú pre vozidlá nad desať metrov uzavreté. Informuje o tom Slovenská správa ciest (SSC) na svojom webe zjazdnost.sk. Upozornila aj na silné sneženie obmedzujúce dohľadnosť do 100 metrov v celom okrese Čadca.

Zároveň je do odvolania zakázaný prejazd na ceste číslo III/1144 Moravský Ján - Hohenau. "V záplavovej oblasti medzi hrádzou a mostom sa nachádza vrstva ľadu na približne 600 metroch," dodali cestári.

Všetky sledované diaľničné úseky a rýchlostné cesty na území Slovenska sú zjazdné, povrch vozoviek je prevažne suchý až mokrý. Na úseku rýchlostnej cesty R3 na obchvate Trstenej a obchvate Hornej Štubne a R4 na obchvate Svidníka je vrstva čerstvého až kašovitého snehu do jedného centimetra.

Cesty sú zjazdné, povrch vozoviek je prevažne vlhký až mokrý. Vo vyšších polohách sa môže na vozovkách nachádzať vrstva čerstvého, kašovitého až utlačeného a miestami aj zľadovateného snehu.

Horské priechody na území Slovenska sú zjazdné, povrch vozoviek je prevažne suchý až mokrý. Na horských priechodoch Podspády, Herlianske Sedlo, Javorník, Besník, Dobšiná, Huty, Súľová, Grajnár, Oravská Lesná, Príslop, Makov, Branisko, Donovaly, Šturec, Čertovica, Klenov a Vernár je miestami na vozovke čerstvý, kašovitý až utlačený sneh.

Vážení naši čitatelia

Hlavný denník prežil jeden z najťažších rokov. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu". Ďakujeme vám, že sme pre vás prvou voľbou v čerpaní informácii.

Naďalej nám môžete pomôcť aj materiálne. Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní! Ďakujeme vám!

V Poľsku sa začínajú konať politické procesy. Premiér TUSK vypustil na bývalú koalíciu svojich psov
Ako uviedla agentúra dunyanews.tv poľská polícia v utorok zatkla dvoch politikov obviňujúcich novú vládu za zneužitie moci. Následne boli pod ochranou prezidenta Andrzeja Dudu. Duda privítal členov bývalej vládnucej strany v prezidentskom paláci,... Čítať ďalej
12 | 01 | 2024 | Dušan Janek

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik