Fico rozbehnutý ako nikdy: TÁTO KRAJINA JE V SR**KÁCH! A my tu riešime Pročka, Lipšiča a Matoviča
13 | 01 | 2024 I Diana Zaťková

„Táto krajina je v sr**káchch!“ nahneval sa v rozhovore pre TV JOJ premiér Robert Fico (Smer-SD). Slovensko má podľa jeho slov finančné a ekonomické problémy. Slovo dodal aj k vojne na Ukrajine. Sankcie na Rusko nezaberajú, ruská ekonomika šliape ďalej, uviedol. Vyslovil sa aj proti otázke práva veta. Ficov rozhovor si všimli aj v zahraničí. Českú verziu prinášajú Parlamentní Listy.

Vláda slovenského premiéra Roberta Fica zo strany Smer - SSD navrhla už v decembri zrušiť Úrad špeciálnej prokuratúry, ktorý dohliada na vyšetrovanie najzávažnejších kriminálnych prípadov vrátane korupčných prípadov predchádzajúcich vlád pod vedením jeho strany.

Ficova strana teraz argumentuje tým, že generálna prokuratúra a Úrad špeciálnej prokuratúry sú v inštitucionálnej vojne, čím dochádza k narušovaniu princípov právnej istoty.

Opozícia má proti zmenám v trestnom zákone výhrady. A to napríklad tie, že zákon bol písaný advokátmi, ktorí obhajujú ľudí blízkej strane Smer-SD. Kritikom zákona je napríklad poslanec Národnej rady Slovenskej republiky Jozef Pročko.

Podľa Fica sa niektorí predstavitelia opozície len boja, že by sa na nich Národná kriminálna agentúra tiež mohla pozrieť. „Chápem, že je opozícia v obrovskom strese. Potrebujú sa chrániť, pretože sa domnievajú, že napáchali veci, za ktoré môžu niesť zodpovednosť,“ povedal k správaniu opozície Fico v rozhovore pre TV JOJ. "Prečo je zase celé Slovensko len o tom, že sa prijíma nejaká novela trestného zákona, keď ideme cestou, ktorou išli všetky ostatné krajiny okolo nás," nechápal premiér.

„Táto krajina je v sr**kách! Finančných aj ekonomických. A vy nás všetci trápite s tým, čo tam vykrikuje Pročko v parlamente,“ nahneval sa v rozhovore Fico s tým, že jeho vláda prevzala krajinu s najhorším stavom verejných financií. „My sa všetci venujeme Pročkovi, Lipšičovi a Matovičovi. Ja myslím, že táto krajina má iné problémy ako toto,“ dodal Fico.
Premiér Fico: Prečo Matovič a opozícia tak zachraňujú Lipšica
Tlačové vyhlásenie predsedu vlády SR Robera Fica, ministra obrany SR Roberta Kaliňáka a poslanca NR SR Tibora Gašpara na tému: Prečo Matovič a opozícia tak zachraňujú Lipšica. <iframe... Čítať ďalej
12 | 01 | 2024 | Gabriela Fedičová
Tak to nebolo ani za komunizmu

Medzi konkrétne problémy Slovenska podľa Fica patrí čerpanie eurofondov alebo otázka práva veta na rokovania s ostatnými štátmi Európskej únie. „Sme malá krajina, ani zďaleka nemôžeme ovplyvňovať svet. Ale čo môžeme ovplyvniť, je to, že budeme trvať na dôslednom dodržiavaní medzinárodného práva. Poskytnite dôkazy a my budeme hlasovať. Ale nie že na základe nejakého papiera, ktorý nám pošlú, s tým automaticky budeme súhlasiť,“ povedal a odmietol, že by na všetko v súčasnom svete mal existovať jednotný názor.

"Tak to nebolo ani za komunizmu," vyhlásil. „Keď nie ste jednotný, tak ste automaticky považovaný za extrémistického a treba vás vyradiť,“ dodal.

Fico z parlamentu: POVOLANÍM SYN - ŠIMEČKA - je ten posledný, komu sa budem spovedať!
TÝCH ČO ZAČALI OD NULY, ZDRAVÍM! Prepáčte, ale “povolaním syn“ Šimečka je ten posledný, ktorému sa budem spovedať. Skonštatoval to premiér pri svojom vystúpení v pléne NR SR. Veď posúďte sami: <iframe... Čítať ďalej
11 | 01 | 2024 | Diana Zaťková

Rusko neskolabovalo, ekonomika šliape, rubeľ funguje, sankcie nefungujú
Za aktuálny problém pokladá Fico aj vojnu na Ukrajine. Humanitárna pomoc Ukrajine neodmieta a jeho vláda ju poskytuje, podľa neho však sa aj tak nič nezmení na tom, čo sa tam aktuálne deje. „Okupované územia sú pod úplnou kontrolou Ruska. Rusko neskolabovalo, ekonomika šliape, rubeľ funguje, sankcie nefungujú,“ povedal Fico a dodal, že všetky ruské energetické firmy uzatvárajú rekordné obchody s Čínou a Indiou.
 

K téme vojny na Ukrajine doplnil, že Západ pri začiatku vojny zmaril možnosť, že by sa Ukrajina a Rusko medzi sebou mohli dohodnúť. A to kvôli tomu, že vojnu považoval za „skvelú príležitosť“ a nechcel riešiť prímerie.

Ruský prezident Vladimír Putin je podľa Fica teraz vo výhodnejšej pozícii ako Západ. "Vojensky sa to už vyriešiť nedá," uviedol tiež a zopakoval za Slovensko, že na Ukrajinu ďalšie zbrane ani muníciu posielať nebudú.

Robert Fico: Stratégia Západu na Ukrajine jednoducho nefunguje
Kŕče, ktoré dnes sprevádzajú liberálnu demagógiu pri obhajovaní absolútne neúspešnej stratégie Západu proti Rusku na Ukrajine, mi začínajú spôsobovať vrásky na čele. Skonštatoval to v komentári pre denník Pravda premiér Robert Fico. Protagonisti... Čítať ďalej
09 | 01 | 2024 | Diana Zaťková

Vážení naši čitatelia

Hlavný denník prežil jeden z najťažších rokov. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu". Ďakujeme vám, že sme pre vás prvou voľbou v čerpaní informácii.

Naďalej nám môžete pomôcť aj materiálne. Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní! Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik