Europoslankyňa UPOZORŇUJE! Rezolúcia proti Slovensku nebude pekná
12 | 01 | 2024 I Eka Balaskova

Bolo len otázkou času, kedy žalospevy opozičných europoslancov v Bruseli, ako sa na Slovensku nová vláda cielene snaží zlikvidovať právny štát zo začiatku decembra 2023, vyústia do rezolúcie Európskeho parlamentu. Katarína Roth Neveďalová (Smer-SSD) hovorí, že táto rezolúcia proti Slovensku zatiaľ nie je verejná a je v štádiu príprav. O ne sa podľa Roth Neveďalovej stará hlavne pán Bilčík. Ona sama je zvedavá, čo prinesie. Roth Neveďalová na Facebooku hovorí o presakujúcich informáciách, že neprinesie nič pekné.

Začiatkom decembra 2023 slovenskí europoslanci z opozičných strán podpísali výzvu, ktorou žiadajú podpredsedníčku EK, aby preverila rozhodnutia premiéra. Zhruba týždeň po tom prebehla plenárna schôdna, na ktorej poslanci za koaličné strany obhajovali reformy proti opozičným europoslancom, ktorí sa nevedia zmieriť s volebnou porážkou ich strán. Lebo Daniela Lipšica treba pri moci udržať za každú cenu – aj za sankcie, či odstavenie od eurofondov. 

Europoslankyňa: Dôležité témy musia bokom! EP musí riešiť SLOVENSKÉ OPOZIČNÉ PLAČKY
Europoslankyňa Katarína Roth Neveďalová (Smer-SSD) je rozčarovaná. Vláda je vo svojich funkciách ani nie dva mesiace, no v Európskom parlamente už sa kopia sťažnosti na jej konanie. Na celom je však najhoršie, že ich autormi sú naši vlastní... Čítať ďalej
09 | 12 | 2023 | Eka Balaskova

„Nerozumiem, prečo požiadali o predĺženie štandardnej lehoty na predloženie textu až do budúceho pondelka, asi čakajú až do poslednej chvíle, čo sa stane v Národnej rade, prípadne na protesty. Jasné je len jedno - tento text bude jasne protislovenský a totálne opozičný pohľad na vec. Nuž, aj to je realita europarlamentu. Ak sa niekto nepresadí doma, skúša tam,“ myslí si Roth Neveďalová.

Upozornila tiež, že Slovensko nie je jedinou krajinou, ktorú v priebehu budúceho týždňa čakajú rezolúcie a diskusie o právnom štáte. Hovoriť sa bude opätovne o Maďarsku, Grécku ale aj o Taliansku. V súvislosti s ním o možnom náraste neonacizmu a Neveďalová v tom celom vidí predvolebný boj.

PANOPTIKUM slovenskej politiky v EP? O kom Beňová hovorila? TU sú tí VLASTIZRADCOVIA (VIDEO+GALÉRIA)
Tí, čo ešte pred rokom-dvoma nemali problém „lámať právny štát cez koleno“ a prenasledovať politických oponentov, dnes z opozičných lavíc organizujú protesty a broja v Európskom parlamente proti vláde a jej návrhom. A bežný Slovák len žasne, čoho... Čítať ďalej
16 | 12 | 2023 | Eka Balaskova

„V prípade Maďarska budeme diskutovať aj o tom, prečo im boli uvoľnené eurofondy. Bude to búrlivá schôdza,“ avizuje europoslankyňa a svoje tvrdenie dokladá tým, že fínsky kolega z kresťansko-demokratickej frakcie nezmyselne vyrazil do predvolebného boja, keďže už 8. júna nás čakajú eurovoľby.

„Vo svojom liste požaduje, aby Europarlament išiel príkladom a konečne zastavil Maďarsku hlasovacie právo v Rade za údajné porušovanie právneho štátu, ľudských práv atď, pretože vraj Maďarsko znefunkčňuje Európsku úniu (asi pri zasadnutiach premiérov) a celkovo má ísť o jasné líderstvo Europarlamentu,“vysvetľuje europoslankyňa.

„Dnes som však podpísala aj spoločný list na Komisiu k Ukrajine a Moldavsku. A to je podľa mňa dôležitá vec. Žiadame o zverejnenie info o dôvodoch, prečo im boli otvorené prístupové rokovania, zverejnenie správ o pokroku a takisto zverejnenie dátumov a podmienok na ich vstup do EÚ. Pre istotu. Lebo okrem iných dôležitých vecí budeme budúci týždeň znova v europarlamente diskutovať aj o vojenskej pomoci pre Ukrajinu,“ uzatvára Roth Neveďalová.

PROGRESÍVCI SA UŽ TRASÚ: 15. januára prebehnú v Štrasburgu voľby o PROTISLOVENSKEJ REZOLÚCII (VIDEO)
Poslanci z rôznych krajín sa vyjadrili k postoju opozičných europoslancov zo Slovenskej republiky. Niektoré ich názory nie sú určite pochuti žalobníčkom bojujúcim proti svojej vlasti, neochotným si pripustiť fakt, že v DEMOKRATICKÝCH parlamentných... Čítať ďalej
31 | 12 | 2023 | Dušan Janek

Vážení naši čitatelia

Hlavný denník prežil jeden z najťažších rokov. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu". Ďakujeme vám, že sme pre vás prvou voľbou v čerpaní informácii.

Naďalej nám môžete pomôcť aj materiálne. Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní! Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik