Čo môže podľa Dr. Bukovského naštartovať rakovinu?
14 | 01 | 2024 I Mária Sliacka

Odborník na správne stravovanie Igor Bukovský opäť otvoril zaujímavú tému. Posvietil si na tému závislosti od fajčenia marihuany. A prichádza so šokujúcim záverom, ktorý stojí za zamyslenie .  

Na nový rok s novým predsavzatím

Nový rok začal Igor Bukovský mimoriadne závažnou témou. Témou, ktorú v našej spoločnosti zviditeľnili predovšetkým strany Sloboda a solidarita a Progresívne Slovensko. Bukovský vo svojom videu hovorí o nebezpečenstve používania  marihuany.

Fajčenie marihuany môže spôsobiť niektoré druhy rakoviny

Bukovský na sociálnej sieti varuje :„Nová analýza ukázala, že používanie marihuany, najmä spôsobom fajčenia, mení genetický kód, mení DNA a môže dochádzať k aktivácii génov, ktoré sú zodpovedné za niektoré druhy nádorových ochorení. Dochádza k metylácii, čo je chemická zmena v génoch, ktoré môžu naštartovať ich aktivitu. Ide o tichý gén, ktorý má človek s vrodenou predispozíciou k nejakej rakovine. Tá genetická predispozícia je ako nabitá puška. Niečo ešte musí stlačiť spúšť.“ 

Napriek predispozíciám na rakovinu neochorie každý. Prečo? 

Igor Bukovský  vo svojom videu vysvetľuje, že sú síce ľudia, ktorí majú predispozície respektíve silné gény k rakovine, ale na rakovinu neochorejú, lebo v ich živote sa  nevyskytne spúšťač, ktorý  gén zapne. Fajčenie marihuany však podľa odborníkov takým dostatočným spúšťačom je. „ Analýza zistila, že išlo konkrétne o rakovinu pečene a rakovinu vaječníkov. Všeobecne pozorovali u ľudí, ktorí užívajú marihuanu, nevhodné genetické zmeny v DNA, v našom genetickom kóde. Je to ďalší dobrý dôvod pre tých, ktorí s tým len začali alebo o tom uvažujú, aby zvážili takýto zdravotný aspekt,“ varuje odborník.

 

Vážení naši čitatelia

Hlavný denník prežil jeden z najťažších rokov. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu". Ďakujeme vám, že sme pre vás prvou voľbou v čerpaní informácii.

Naďalej nám môžete pomôcť aj materiálne. Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní! Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik