Tormová o moderovaní opozičných protestov: ZIMA MA NEMÔŽE ODRADIŤ! (VIDEO)
11 | 01 | 2024 I Eka Balaskova

Dlhoročná aktivistka Kristína Tormová prijala pozvanie moderovať štvrtkový protest opozičných strán. Tvrdí, že zima ich nemôže odradiť, aby sa „prišli postaviť za demokraciu“. Vyspovedala sa Denníku N. Redaktorka Veronika Folentová ju prvou otázkou priviedla do rozpakov. Tie však spoločne prekonali, lebo veď Tormová je „na správnom brehu“ respondentov a zvyšok rozhovoru už sa odvíjal v správnom duchu opozičného progresívneho občianskeho aktivizmu.

Ponuku moderovať v poradí druhý protest prijala preto, lebo ju oslovili, nad odpoveďou "prečo", nerozmýšľala. Spočiatku pritom aj s manželom nechceli ísť, no keď videli, koľko ľudí bolo na tom prvom, pridali sa. Pani podnikateľke zrejme unikla podstata toho, prečo protesty organizuje opozícia, nie občania.

Prečo ide moderovať

„... Hmmm... To je ... zaujímavá otázka,“získava Tormová čas na odpoveď prázdnymi slovami.

„Musím povedať, že som nad tým nerozmýšľala. Beriem to, ako samozrejmosť, že keď ma oslovili, či by som... Nie, oni vlastne najskôr chceli, aby som mala prejav na tom druhom proteste a potom vlastne zistili, že nemajú ani moderátora, lebo ochorel. Tak sa ma opýtali, či by som to teda nemoderovala a ja som povedala, že áno, prídem. To je celé, čo vám na to môžem odpovedať, tam sa nerozmýšľa, som rada, že môžem týmto prispieť,“ rozbehla sa herečka a podnikateľka. Je to pre ňu česť, zodpovednosť, ktorú si váži.

 

Spočiatku ani nechceli ísť

Herečka sa priznala, že s manželom na prvom proteste ani neboli. Jednak boli chorí a po voľbách mali pocit, že potrebujú trošku pokoja, aj keď teraz podľa nej na to nie je situácia. Nepáčili sa jej ani niektorí organizátori

„PS-ko akože dobre, ale že ešte aj SaS-ka a KDH ... Pfff, to asi proste nie. Potom sme videli, koľko je tam ľudí, keď sme si to pustili a povedali sme si, že škoda, že tam nie sme,“ skonštatovala herečka a podnikateľka.

Nepochopila pointu?

„Ja súhlasím s tým, že by sme to mali urobiť my, že by to malo vyjsť z ľudu,“ ťažká si Tormová.

„Že by sme mali sa všetci stať občianskymi aktivistami a aktivistkami, ale my sme to fakt neurobili. Spätne to vyhodnocujem tak, že som vďačná opozícii, že to robia,“vysvetľuje Tormová svoj postoj. Zrejme jej uniklo, že ak väčšina v septembri niekoho zvolí, nepôjde proti nemu protestovať už o tri mesiace.

OBROVSKÉ OPOZIČNÉ FARIZEJSTVO!
Predseda NR SR Peter Pellegrini dostal darček. Hračkársky valec. Aj s petíciou s 38-tisíc podpismi. Odovzdali mu to štyri renomované mimovládne organizácie. Dôvod? Rýchle prijímanie zásadných zmien v trestnom práve. Kvitujeme, takto má fungovať... Čítať ďalej
11 | 01 | 2024 | Diana Zaťková

Vážení naši čitatelia

Hlavný denník prežil jeden z najťažších rokov. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu". Ďakujeme vám, že sme pre vás prvou voľbou v čerpaní informácii.

Naďalej nám môžete pomôcť aj materiálne. Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní! Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik