Rusi NAĎALEJ ÚTOČIA na ukrajinské zázemie! (VIDEO)
11 | 01 | 2024 I Milan Laca

Dôsledky útoku na hotel so žoldniermi. Z nedbanlivosti bol pri hoteli umiestnený aj muničný sklad.

Útok

11. januára sa objavili podrobnosti o prílete rakety Iskander-M na hotel Park v Charkove. Podľa niektorých správ tam zlikvidovali  až 30 vojakov NATO a Ukrajiny. Je možné, že ukrajinská armáda opäť urobila tú istú chybu - vedľa hotela, kde vojaci bývali, umiestnili sklad munície. Pri nočnom údere na Charkov zasiahli dve operačno-taktické rakety Iskander-M veľké sklady s muníciou a palivom, ako aj hotel Park, ktorý si vybrali dôstojníci ukrajinských ozbrojených síl.  

Znepokojený Zelenskyj: Ukrajinci ho už tak nemilujú
Washingtonský Inštitút pre štúdium vojny upozornil na ukrajinský prieskum, ktorý ukazuje na istú mieru napätia v ukrajinskej spoločnosti. Konkrétne voči prezidentovi Volodymyrovi Zelenskému. Medzitým ruskí agresori nad napadnutú Ukrajinu posielajú... Čítať ďalej
11 | 01 | 2024 | Diana Zaťková

Čo hovorí Ukrajina

Charkovské úrady potvrdili útok na hotel a vyhlásili, že tam údajne boli zahraniční novinári. Telegramový kanál „Veteran’s Notes“ zase napísal, že informácie o „mŕtvych zahraničných novinároch“ nie sú pravdivé. V hoteli boli zrejme ubytovaní vojenskí analytici NATO, strelci a spravodajskí dôstojníci.

Ako poznamenali experti kanála, boli tam cudzinci, ktorí pomáhali ozbrojeným silám Ukrajiny pri zhromažďovaní a analýze spravodajských informácií, ako aj pri príprave informačných a psychologických špeciálnych operácií a bojovom výcviku vojenského personálu. „To znamená, že išlo o čistých žoldnierov, ktorí dostávali peniaze za pomoc pri plnení úloh bojových jednotiek a špeciálnych služieb Ukrajiny,“ uzatvárajú experti kanála.

Hotel v Charkove po útoku

Následky 

V blízkosti hotela boli  zničené vozidlá, ktoré používali cudzinci. Pozoruhodné je, že autá nemali štátne poznávacie značky. Zároveň si mnohí všimli, že vo videu, ktoré sa objavilo v ukrajinských médiách, vystupujú dve ženy ako „obete“. Tie predtým videli ako „obete“ iných útokov.  Odborníci poznamenávajú, že hotel sa opakovane objavil na sociálnych sieťach ako miesto sústredenia žoldnierov, prichádzajúcich na Ukrajinu zo zahraničia. 

screenshot videa youtube | Charkov, zničený hotel

Obete

Existujú informácie, že v hoteli Park zabili až 30 vojenských špecialistov, najmä z Poľska, pobaltských štátov a Českej republiky. Armáda pracovala na mieste útoku celú noc a snažila sa zachrániť obete z trosiek.

screenshot videa youtube | Hotel v Charkove

 

 

Môžeme dobre spať, Ukrajinci upokojujú: NEBOJTE sa Ruska, je SLABÉ!
GUR: Rusko nie je schopné bojovať proti Európe na súši, celý kontingent je na Ukrajine. Hlavné riaditeľstvo ukrajinského spravodajstva IOM tvrdí, že Rusko nemá schopnosť viesť strategické útočné operácie proti iným krajinám na súši, pretože všetky... Čítať ďalej
10 | 01 | 2024 | Milan Laca

Vážení naši čitatelia

Hlavný denník prežil jeden z najťažších rokov. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu". Ďakujeme vám, že sme pre vás prvou voľbou v čerpaní informácii.

Naďalej nám môžete pomôcť aj materiálne. Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní! Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik