Richard Glück: Skončila doba dúhových mimovládok (VIDEO)
12 | 01 | 2024 I Eka Balaskova

Téma zo zahraničia financovaných mimovládnych organizácií bola "na stole" počas celej kampane. Vtedajšia opozícia sľúbila, že im vyschne žriedlo. Neskôr, keď Juraj Gedra priberal do tímu Úradu vlády Richarda Glücka (SMER - SSD), jedným z ich úmyslov bolo aj zabojovať proti prebujneniu mimovládnych organizácií, prelezených štátnou správou. Na rad prišlo financovanie „dúhových“ aktivít.

Glück ako Košičan však hrubo protestuje proti jednému z organizátorov košického prajdu, mimovládnej organizácii Saplinq. Tá sa prezentovala zámerom zorganizovať tzv. workshop dragtivizmu.

Richard Glück: Pani Sawiris, na Úrade vlády máte poštu z istej ambasády (VIDEO)
Sviatky definitívne skončili a aj tí, ktorí si dovolenku dopriali až do trojkráľového víkendu sa vrátili do práce. Okrem iného tak urobili aj na Úrade vlády. Tam ich čakalo množstvo pošty. Keď ju začali triediť, Richard Glück sa nestačil čudovať.... Čítať ďalej
10 | 01 | 2024 | Eka Balaskova

„Na podujatí spolupracujú mimovládne organizácie z 11-tich krajín Európskej únie a zámerom je, ukazovať 16-ročným deťom, aké to je strašne moderné a správne, prezliekať sa za opačné pohlavie,“vysvetľuje Glück vo videu. Pripomína, že takéto podujatia EÚ financuje od roku 2016 a mimovládky zdôrazňujú, že ide o umenie a formu aktivizmu s oslobodzujúcim účinkom na účastníkov. Glück tiež cituje, aké sú ciele podujatia.

Repro foto z videa / Facebook / Richard Glück | Saplinq - cieľ projektu o dragtivizme
„Keď sa však pozrieme, ako takýto tréning vyzerá je zjavné, že ide o perverzné vystúpenie, v ktorom títo mladí aktéri vystupujú za opačné pohlavie, zvláštne tancujú a sú oblečení sexuálne, až perverzne,“konštatuje Gluck popri tom, ako púšťa video z podobného tréningu v Španielsku, ktorého sa zúčastnili aj študenti slovenských stredných škôl.

„Mne osobne nenapadá jeden jediný dôvod na to, aby sa 16-ročný chlapec mal potrebu prezliekať za dievča. Je to choré, je to zvrátené,“ myslí si Glück. To však podľa jeho informácií nie je jediný grant združenia Saplinq. Toto dúhové združenie, ktoré má sedem členov zarobilo na štáte a EÚ milión štyristotisíc eur.

Advokát Weis: ČO OČAKÁVAŤ V ROKU 2024?
Advokát Peter Weis vidí tento rok v duchu citátu Thomasa Jeffersona „Nikdy nemiň peniaze, pokým si ich nezarobil.“ Ak chceme, dá sa použiť aj slovenské porekadlo „prikrývaj sa takou perinou, na akú máš“. Ak sme sa poučili z krízy v roku 2008 a... Čítať ďalej
09 | 01 | 2024 | Eka Balaskova

„Teda minimálne, lebo od roku 2020 nezverejňujú záverečné správy a tak o ich šafárení s našimi peniazmi vieme len minimum. Napríklad už po parlamentných voľbách získali od Čaputovej vlády nikým nevolených úradníkov tristoosem tisícový grant na projekt bez názvu, cieľov, či popisu činností,“dopĺňa Glück. Aj na to, prečo to nezaujíma niektoré médiá – je to progresívne.

Repro foto z videa / Facebook / Richard Glück

„Priatelia, skončila doba, kedy sa peniaze, ktoré mohli na Slovensku zrekonštruovať školy, športoviská, alebo celkove posunúť naše školstvo dopredu. Skončili v progresívnych mimovládkach, ktoré presadzujú Šorošovskú globalistickú ideológiu, častokrát smerujúcu proti našim deťom,“ uzatvára Glück

Vážení naši čitatelia

Hlavný denník prežil jeden z najťažších rokov. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu". Ďakujeme vám, že sme pre vás prvou voľbou v čerpaní informácii.

Naďalej nám môžete pomôcť aj materiálne. Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní! Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik