PS a Demokrati kričia: ZASTRELIL VLKA! Zbavte ho funkcie... Že Lipšic ZABIL ČLOVEKA im neprekáža
11 | 01 | 2024 I Diana Zaťková/TASR

Opozičné hnutie Progresívne Slovensko (PS) a mimoparlamentná strana Demokrati vyzývajú na odchod riaditeľa Tatranského národného parku (TANAP) Petra Olexu. Ten je právoplatne odsúdený za pytliactvo chráneného vlka dravého.

"Olexa vo vzťahu k prírode konal protizákonne. Nielenže usmrtil chráneného živočícha, vlka dravého, ale nechal si aj jeho lebku. Aby si ju doma vystavil. Takéto konanie je v absolútnom rozpore s ochranou prírody, ktorú má v TANAP-e zabezpečovať, a výsmechom verejnosti," povedala poslankyňa Tamara Stohlová (PS).

Pripomenula, že pri menovaní Olexu boli výhrady voči jeho biznisu v lesníctve a poľovníctve. Nomináciu Olexu obhajoval štátny tajomník envirorezortu Filip Kuffa, s ktorým sú podľa Stohlovej susedia a poľovnícki kolegovia. "Zistenie o preukázateľnom pytliačení na vzácneho vlka je pre riaditeľa Olexu diskvalifikačné, preto žiadame jeho odstúpenie. V prípade, že sa k tomuto kroku neodhodlá sám, budeme to žiadať od ministra Tarabu a v prípade potreby k tomu zvoláme aj parlamentný výbor," podotkla Stohlová.

Demokrati vyzývajú ministra životného prostredia Tomáša Tarabu (nominant SNS), aby Olexu z funkcie okamžite odvolal a za svoju nomináciu sa verejne ospravedlnil. Olexa podľa experta strany na životné prostredie Michala Kiču neponúkol verejnosti žiadnu víziu rozvoja TANAP-u. Prichádza s kontroverznými návrhmi, ako napríklad chov losov či budovanie parkovacích miest, poznamenal.

OBROVSKÉ OPOZIČNÉ FARIZEJSTVO!
Predseda NR SR Peter Pellegrini dostal darček. Hračkársky valec. Aj s petíciou s 38-tisíc podpismi. Odovzdali mu to štyri renomované mimovládne organizácie. Dôvod? Rýchle prijímanie zásadných zmien v trestnom práve. Kvitujeme, takto má fungovať... Čítať ďalej
11 | 01 | 2024 | Diana Zaťková

Kiča tvrdí, že Olexa pri výberovom konaní zatajil, že je odsúdený za pytliactvo. Značí to podľa neho o jeho morálnej nevyzrelosti. Vníma to ako fatálne zlyhanie Tarabu. "Ten je buď naozaj totálne neschopný, keďže si nedokáže ani len preveriť minulosť svojich nominantov, alebo o tom vedel, a teda je to prejav absolútnej arogancie," povedal Kiča.

Avšak to, že špeciálny prokurátor Daniel Lipšic bol právoplatne odsúdený za zabitie človeka im očividne neprekáža.

Taraba: Ak šéf TANAP-u nechce byť súčasťou politického boja, mal by rezignovať

Ak šéf Tatranského národného parku (TANAP) Peter Olexa nechce byť súčasťou politického boja, mal by rezignovať, prípadne vyvodiť následky. Odporučil mu to minister životného prostredia Tomáš Taraba (nominant SNS). Olexa je podľa neho odborník, má dobrú víziu pre národný park a stojí za ním.

"Ministerstvo nemá odkiaľ vedieť, že niekto pred 14 rokmi zastrelil vlka. Zo zákona môžeme pozerať iba na výpis registra trestov, ktorý ten pán má čistý. Z pohľadu zákona je bezúhonný, aj keď zastrelil vlka," poznamenal Taraba vo videu na sociálnej sieti.

Šutaj Eštok na margo rušenia ÚŠP: OPOZÍCIA VESELO KLAME ĽUDÍ! (VIDEO)
Vládna koalícia vrátane HLASu nerobí nič iné ako to, čo ľuďom pred voľbami sľubovala a na čo vo voľbách dostala mandát. Ak sme raz sľúbili, že skončíme so zneužívaním časti prokuratúry a polície na politický boj proti opozícii, tak to aj dodržíme.... Čítať ďalej
11 | 01 | 2024 | Eka Balaskova

Vážení naši čitatelia

Hlavný denník prežil jeden z najťažších rokov. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu". Ďakujeme vám, že sme pre vás prvou voľbou v čerpaní informácii.

Naďalej nám môžete pomôcť aj materiálne. Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní! Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik