Prezidentka chce vystúpiť v parlamente
11 | 01 | 2024 I Diana Zaťková/TASR

Prezidentka SR Zuzana Čaputová chce vystúpiť v pléne Národnej rady (NR) SR. Hovoriť chce o svojich výhradách k novele Trestného zákona.

"Rozhodla som sa požiadať o vystúpenie v Národnej rade SR práve pre to, aby som mohla priamo poslancov oboznámiť s mojím stanoviskom k navrhovanej zmene zákona," uviedla Čaputová novinárom počas návštevy Košíc.

Hlava štátu uviedla, že ide o závažné zmeny v trestnej politike štátu, ktorým nepredchádzal klasický legislatívny proces, teda pripomienkovanie, ani verejná odborná diskusia. Proces prijímania považuje za veľmi nevhodný. Výhrady má aj voči jednotlivým ustanoveniam.

Parlament už štvrtý deň rokuje o návrhu vlády, aby sa o novele Trestného zákona rokovalo v skrátenom legislatívnom konaní. Novela predpokladá zrušenie Úradu špeciálnej prokuratúry, zaviesť má aj viaceré zmeny v trestných sadzbách.

Šutaj Eštok na margo rušenia ÚŠP: OPOZÍCIA VESELO KLAME ĽUDÍ! (VIDEO)
Vládna koalícia vrátane HLASu nerobí nič iné ako to, čo ľuďom pred voľbami sľubovala a na čo vo voľbách dostala mandát. Ak sme raz sľúbili, že skončíme so zneužívaním časti prokuratúry a polície na politický boj proti opozícii, tak to aj dodržíme.... Čítať ďalej
11 | 01 | 2024 | Eka Balaskova

Vážení naši čitatelia

Hlavný denník prežil jeden z najťažších rokov. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu". Ďakujeme vám, že sme pre vás prvou voľbou v čerpaní informácii.

Naďalej nám môžete pomôcť aj materiálne. Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní! Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik