POZOR! Nebezpečný výrobok! Vaše deti sa môžu zadusiť
12 | 01 | 2024 I Mária Sliacka

Slovenská obchodná inšpekcia (SOI) informuje na svojom webe, že na trhu sa nachádza ďalší nebezpečný výrobok. Inšpekciu na výrobok upozornil obchodný reťazec Lidl Slovenská republika.

Obchodný reťazec Lidl Slovenská republika (Lidl SR) upozornil SOI na nebezpečnú detskú stavebnicu, pri ktorej deťom hrozí nebezpečenstvo udusenia.

Nebezpečným výrobkom je „Puzzle/Stavebnica (senzorické stavebné prvky)“ značky „Playtive“ s artiklovým číslom IAN 422695_2210. "S ohľadom na ochranu spotrebiteľov spoločnosť Lidl SR, v.o.s., preventívne vyzýva zákazníkov, ktorí si zakúpili vyššie uvedený výrobok, aby ho ďalej nepoužívali," informuje SOI. Ide o model číslo HG10159, adresa výroby je OWIM GmbH & Co. KG, Stiftsbergstr. 1, 741 67 Neckarsulm.

Vypadnuté guľôčky môžu deti prehltnúť

Výrobca stavebnice spoločnosť OWIM GmbH & Co.KG uvádza, že stavebnica s farebnými loptičkami je nebezpečná preto, lebo zo sady „zmyslové stavebnice“ uvedeného modelu sa môže za istých okolností odlepiť žltý plastový uzáver. Uzáver a vypadnuté guľôčky sú malé a dajú sa ľahko  prehltnúť. "Ak dojčatá/malé deti prehltnú tieto malé časti, nie je možné vylúčiť riziko zadusenia," dvíha výrobca varovný prst.

Nebezpečný výrobok je možné poslať späť prostredníctvom Slovenskej pošty. O podrobnostiach informuje na svojom webe Slovenská obchodná inšpekcia.   Spoločnosť Lidl v spolupráci so spoločnosťou OWIM GmbH & Co. KG prosí spotrebiteľov, aby výrobok ďalej nepoužívali.

Vážení naši čitatelia

Hlavný denník prežil jeden z najťažších rokov. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu". Ďakujeme vám, že sme pre vás prvou voľbou v čerpaní informácii.

Naďalej nám môžete pomôcť aj materiálne. Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní! Ďakujeme vám!

Fico z parlamentu: POVOLANÍM SYN - ŠIMEČKA - je ten posledný, komu sa budem spovedať!
TÝCH ČO ZAČALI OD NULY, ZDRAVÍM! Prepáčte, ale “povolaním syn“ Šimečka je ten posledný, ktorému sa budem spovedať. Skonštatoval to premiér pri svojom vystúpení v pléne NR SR. Veď posúďte sami: <iframe... Čítať ďalej
11 | 01 | 2024 | Diana Zaťková

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik