OPOZÍCIA NECHCE MATOVIČA: POSIELAJÚ HO DO KELU! DECENTNE...
11 | 01 | 2024 I Dušan Janek

O tom, že je Igor Matovič „psancom,“ sa vie už dávno. Jeho správaním sa však hnusí aj svojim kolegom z parlamentu, ktorí by mali stáť na jeho strane. Stal sa opozíciou v opozícii a všetci sa ho štítia ako prašivého a hlavne besného psa. Ešte aj toho by im bolo viac ľúto. Preto dúfajú, že pri protestoch, ktoré sa konajú proti vláde zostane sedieť radšej doma.

V otázke, prečo nechce mať nikto s Igorom nič spoločné sa vyjadrujú poslanci opozície dosť obozretne, vyhýbavo a opatrne. Je im jasné, že aj keď je Matovič prípad skôr do ústavu, môžu ho ešte potrebovať. Nikdy nevieš...

Keď už nechce do partie Matovičovcov ani parlamentný bitkár Alojz Hlina, niečo to znamená

„Nestaval by som to tak, že nechceme matovičovcov na protestoch. To, že ich organizujú tri strany-SaS, KDH a PS, úplne stačí. Myslím, že aj ľudia sú s tým komfortní,“ povedal pre Startitup tiež horkokrvný Lojzo Hlina, hoci jeho šúchanie brady, kyslé tvárenie a nervózne prešľapovanie z nohy na nohu hovorí o niečom inom.

Branislav Gröhling sa vyjadruje k Matovičovi ešte opatrnejšie.

„Viete, na začiatku, keď sa začali organizovať protesty, tak strana OĽaNO si urobila samostatný protest a my spoločne sme robili protest s KDH a Progresívnym Slovenskom. Tento protest bol úspešný, prišli občania, aby vyjadrili ten istý názor, aký máme my...,“ hovorí Bývalý exminister školstva a poslanec za SaS.

Tomu stačí aj to, že s ním nepočíta Richard Sulík ako s jeho možným nástupcom. Vie, aké je to vstúpiť do rady nechcených. „V rámci tohto rozloženia troch strán pokračujeme aj ďalej. Dohodli sme sa, že to nebudeme meniť, že nebudeme prizývať ďalšie strany a že v týchto protestoch budeme pokračovať takto, v trojici... Za mňa v tejto konštruktívnej opozícii SaS, KDH a PS...“ dodal.

Do mariáša stačia aj traja

Tomáš Valášek ešte prilial olej do ohňa Matovičovho hnevu, keď povedal, že je nepotrebnou trieskou v zadku. „Je tu dobre rozbehnutá spolupráca medzi KDH, SaS a PS. Tieto rozhodnutia pozývať OĽaNO. Ale samozrejme, všetky hlasy, ktoré sú za to, aby sa Slovensko udržal ako právny štát a aby sa tu nekrivila spravodlisovsť, sú pre mňa vítané a dôležité,“ žehlí si to nemastno-neslano Valášek.

„Opozičná koalícia“ nepotrebuje problémy, ktorých je Matovič, s klesajúcou úrovňou zdravého rozumu, plodným tvorcom. Stačia im problémy, aké im nedávno na proteste v Trnave urobili Demokrati. Tamojšie fiasko iba dokázalo, ako je opozičná koalícia a ich možní kumpáni schopná vytvoriť solidárne stanoviská, rozhodnutia a hlavne činy. Preto sa stávajú rádoby elitou, dištancujúcou sa od potenciálnych štrajkokazov.

Ide sa štvať do ulíc! Ale čo čakali " bývalí pokrvní bratia" Igora?
Igor nelení a dáva svojim bývalým pokrvným bratom, z ktorých rád vzišiel, do tela. A čo Riško? Keby mal vlasy, tak by si ich trhal. Dnes, pred Úradom vlády v Bratislave sa chystá pokračovanie rebelského maratónu. Protestovať sa bude proti rušeniu... Čítať ďalej
12 | 12 | 2023 | Dušan Janek

Vážení naši čitatelia

Hlavný denník prežil jeden z najťažších rokov. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu". Ďakujeme vám, že sme pre vás prvou voľbou v čerpaní informácii.

Naďalej nám môžete pomôcť aj materiálne. Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní! Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik