HUDÁČEKOVI SA STAVIA HRANICA. RUSOFÓBOVIA HO CHCÚ UPIECŤ ZAŽIVA! (VIDEO)
12 | 01 | 2024 I Dušan Janek

Slovenský hokejový brankár sa stal terčom rusofóbov, amerikanofilov, všetkých tých, ktorí sa chcú zapáčiť europolitike, zasahujúcej do športu už poriadne dlhú dobu. Úbohý brankár tak schytáva bodyčeky zo všetkých strán. Nikoho z pouličných politológov nezaujíma, ako veľmi ich trápne komentáre zasahujú do súkromného života slovenského reprezentačného brankára.

Otvorený list Júliusa Hudáčka hovorí za všetko.

„V súvislosti s udalosťami posledných dní a negatívnou mediálnou kampaňou, ktorá je proti mne vedená, chcem týmto stanoviskom uviesť veci na pravú mieru a vyvrátiť tie najhoršie lži a nezmysly,“ uvádza na pravú mieru situáciu zo všetkých strán napádaný Július Hudáček. „Robím tak najmä kvôli svojej rodine a mojim deťom, ale aj s ohľadom na kohokoľvek iného, kto by sa mohol v podobnej situácii veľmi ľahko ocitnúť. V prvom rade chcem jasne a dôrazne prehlásiť, že som a vždy som bol úplne jednoznačne proti vojne na Ukrajine. Rovnako tak chcem úplne jednoznačne zdôrazniť, že som nikdy, verbálne, ani žiadnym gestom ani ničím iným nevyjadril podporu ruskému režimu. To je holý fakt a snaha podsúvať mi čokoľvek iné, je účelová manipulácia. Samozrejme, v niekoľkých rozhovoroch som sa vyjadroval k môjmu osobnému životu v Rusku, ktorý som tak ako hokejista (spolu so stovkami ďalších hokejistov z Česka, Slovenska, Fínska, Švédska, Kanady atď.) viedol. Bol to život kvalitný a normálny, ktorý sa odohrával primárne v klube a s vlastnou rodinou, ako to v živote hokejistu býva všade na svete. Napriek tomu som sa, bohužiaľ, stal obeťou nenávistnej kampane, v ktorej si ľudia typu pána Koreisa či Radosy vybíjajú svoje frustrácie na mojej osobe a pod zástavou strážcov falošnej morálky ničia životy a kariéry normálnych hokejistov. Keby išlo len o mňa, asi by som nad tým mávol rukou. Ja som svojím pôsobením dokázal, že hrať hokej viem, že sa vždy bijem za svoj tím, na ľade aj mimo neho odovzdávam to najlepšie, čo vo mne je a hlavne ctím zásady fair play. V športe aj v živote.“

&t=0

Čosi – kdesi sa stal Hudáček fackovacím panákom politikov a pseudopolitikov strkajúcim prsty tam, kam nepatria

Richard Takáč, minister pôdohospodárstva a rozvoja vidieka sa k tejto situácii vyjadril vo svojom statuse s pohoršením. „Vulgárne poznámky na hokejistu Júliusa Hudáčka len preto, že hral v KHL? Podotýkam, že v tej istej lige pôsobil aj pred rokom 2022. Naozaj sme sa dostali až sem, že si vybíjame frustráciu na hrdinovi, ktorý nosil radosť slovenským fanúšikom? Ľudia, ktorí mali plné reči o slušnej spoločnosti sa neštítia používať najneslušnejšie slová na adresu talentovaného hráča,“ vyjadril sa vo svojom statuse minister Takáč.

Nie je však ničím prekvapujúcim, keď sa tí, ktorí sa označujú ako „liberáli, demokrati, podporujúci antitotalitné zmýšľanie“ stavajú šibenicu pre niekoho, kto dostal príležitosť a bol schopný sa jej chopiť bez akýchkoľvek bočných zámerov. Je to iba prejav nám tak typickej zášti a závisti.

„Nikomu nevadí, že ruskí hráči hrajú v americkej NHL. Tam odvádzajú veľké dane, tak nikto nerieši ich národnosť a pôvod. Už by sme si mohli odpustiť toto lynčovanie a šikanovanie... Do športu a do spoločnosti to rozhodne nepatrí.

Vulgárne poznámky na hokejistu Júliusa Hudáčka len preto, že hral v KHL? Podotýkam, že v tej istej lige pôsobil aj pred rokom 2022. Naozaj sme sa dostali až sem, že si vybíjame frustráciu na hrdinovi, ktorý nosil radosť slovenským fanúšikom? Ľudia, ktorí mali plné reči o slušnej spoločnosti sa neštítia používať najneslušnejšie slová na adresu talentovaného hráča. Pritom nikomu nevadí, že ruskí hráči hrajú v americkej NHL. Tam odvádzajú veľké dane, tak nikto nerieši ich národnosť a pôvod. Už by sme si mohli odpustiť toto lynčovanie a šikanu... Do športu a do spoločnosti to rozhodne nepatrí.“

To by však musela byť kultúra slovenskej spoločnosti na oveľa vyššej úrovni. A to sa bohužiaľ nedeje.

Peter Pellegrini vyzýva vo videu! Priatelia, prosím, preberme sa!
Priatelia, prosím, preberme sa! Vyzýva Peter Pellegrini (HLAS - SD), predseda parlamentu vo videu na sociálnej sieti. "Július Hudáček je jedným z reprezentantov slovenského hokeja a je mi veľmi ľúto, ako politika zasahuje do kariéry nevinného... Čítať ďalej
10 | 01 | 2024 | Gabriela Fedičová

Hudáček zbalil kufre, kladňanským „rytierom“ dal zbohom a ide tam, kde je šport na prvom mieste

V Nemeckej lige sa takéto hlúposti neriešia. Tam sa jednoducho hrá hokej. A možno aj preto prestúpil Hudáček do Frankfurtu. Liberáli-neliberáli, facebookoví politoexperti-nepolitoexperti.

Tento stav zarmútil aj predsedu parlamentu Petra Pellegriniho, ktorý sa jasne vyslovil na svojom facebookovom profile, že takéto konanie do športu jednoducho nepatrí a, ako sa vyjadril aj vo svojom otvorenom liste Hudáček, zasahuje do jeho súkromia. Ak sa budú diletanti vyjadrovať na jeho adresu deštruktívnym spôsobom, môže sa stať, že sa na reprezentovanie Slovenska talentovaný brankár jednoducho vykašle. A potom bude neskoro plakať nad rozliatym mliekom. Ale záleží liberálom vôbec na Slovensku a jeho prestíži? Ich filozofia postráda akýkoľvek náznak vlastenectva. Dokonca sa v dnešnej dobe zaň hanbia.

Vážení naši čitatelia

Hlavný denník prežil jeden z najťažších rokov. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu". Ďakujeme vám, že sme pre vás prvou voľbou v čerpaní informácii.

Naďalej nám môžete pomôcť aj materiálne. Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní! Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik