Matovičov odchovanec Galko TRÚBI DO ÚTOKU (VIDEO)
11 | 01 | 2024 I Eka Balaskova

Predseda Národnej rady Peter Pellegrini (Hlas-SD) v pondelok, 8. januára vyhlásil termín konania prezidentských volieb. Tie prebehnú na prelome marca a apríla. Ľubomír Galko z Matovičovho hnutia sa na sociálnej sieti vyjadril, že spraví všetko pre to, aby Peter Pellegrini tieto voľby nevyhral. Ľubomír Galko zrejme veľmi nedával pozor, keď Peter Pellegrini odpovedal na novinárske otázky, lebo slová Petra Pellegriniho pochopil po svojom.

Peter Pellegrini prvé kolo volieb prezidenta SR vyhlásil na sobotu 23. marca. Prípadné druhé kolo bude v sobotu 6. apríla.

Hlavu štátu volia občania SR v priamych voľbách na päť rokov. Ústava SR hovorí, že kandidátov na prezidenta navrhuje najmenej 15 poslancov Národnej rady SR alebo občania na základe petície s 15.000 podpismi. Návrhy na voľbu sa odovzdávajú predsedovi parlamentu najneskôr do 21 dní od vyhlásenia volieb.

Pellegrini oficiálne oznámi svoju kandidatúru na prezidenta 19. januára v Banskej Bystrici po tom, ako mu ju predsedníctvo strany schváli, aj keď osobné rozhodnutie už prijal, je ešte potrebné splniť niektoré stranícke záležitosti.

AKTUALIZOVANÉ Pellegrini rozhodol!
Prvé kolo volieb prezidenta SR bude v sobotu 23. marca. Prípadné druhé kolo bude v sobotu 6. apríla. Termín volieb oznámil v pondelok predseda Národnej rady (NR) SR Peter Pellegrini (Hlas-SD). Funkčné obdobie prezidentky Zuzany Čaputovej sa končí... Čítať ďalej
08 | 01 | 2024 | Diana Zaťková/TASR

„Ficova podržtaška Peter Pellegrini konečne vyhlásil prezidentské voľby. Naťahoval to ako gumu v trenkách, pričom je jasné z akého dôvodu. Aby zvýhodnil sám seba - predpokladám, že tento podvodník má už billboardy a vlastne komplet reklamný priestor objednaný a vykúpený a pripravenú aj celú kampaň, aby čo najviac znevýhodnil svojich súperov,“vyjadril obavy na Facebooku v statuse Ľubomír Galko z Matovičovho hnutia.

„Najnovšie sa tento človek a aj niektorí jeho kumpáni nechali počuť a naznačujú, že po zvolení za prezidenta by zostal naďalej predsedom Smeru 2, čo ja osobne pokladám za nehoráznosť a nebetyčnú drzosť. Každopádne je našou morálnou povinnosťou, nás demokratických politikov a občanov, vyznávajúcich demokratické hodnoty, aby sa tento zberač krabíc od šampanského so státisícovými obsahmi, ktorý patrí do úplne iného zariadenia, než je prezidentský palác, prezidentom nikdy nestal. Spravme preto maximum,“ uzavrel Galko. Ten zrejme nepochopil odpoveď na novinársku otázku.

"Mojim oficiálnym oznámením kandidatúry za prezidenta sa nevzdám predsedu strany Hlas. Tak urobím až po prípadnom zvolení za prezidenta," odpovedal Pellegrini novinárom.

Zato sa Galko činí pri obštrukciách v parlamente, a svojim čitateľom na sociálnej sieti o tom dáva aj vedieť.

"Online info NR SR. Idem dať faktickú poznámku. Trocha tým hňupom dvihnem mandle," píše Galko.

A ďalší deň: "Online info NR SR. O chvíľu idem do rozpravy. Naložím týmto lotrom do hrantu, koľko sa zmestí. Tu nejde o fazuľky, ale o zločin."

Nuž, pán poslanec, nakladajte koľko chcete. Veď od Matovičovcov nikto nič iné, ako chaos, obštrukcie a trápne čítanie telefónnych zoznamov ani nečaká. Na nič iné ste sa nezmohli, keď ste mali v rukách vládu a na nič iné sa nezmôžete ani teraz.

POLITICKÁ MŔTVOLA NAĎ PRANIERUJE
Maďarsko a Slovensko sa stali jedinými krajinami EÚ, ktoré nepodpísali spoločné vyhlásenie šéfov zahraničných vecí členských krajín a šéfa európskej diplomacie Josepa Borrella k údajnému presunu rakiet do Ruska zo Severnej Kórey, ako uviedol portál... Čítať ďalej
11 | 01 | 2024 | Dušan Janek

Vážení naši čitatelia

Hlavný denník prežil jeden z najťažších rokov. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu". Ďakujeme vám, že sme pre vás prvou voľbou v čerpaní informácii.

Naďalej nám môžete pomôcť aj materiálne. Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní! Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik