Sociálne sieti sa stali denníčkom pre Púchovského! Aby ste vedeli: Pán poručík nie je hocikto!
12 | 01 | 2024 I Eka Balaškvoá

Bývalý admin policajnej stránky Hoaxy a podvody bojujúcej proti ruskej propagande si na Facebooku naďalej buduje povesť neúnavného bojovníka proti hoaxom. Na sociálnej sieti si vedie stránku, kde pridáva takmer na dennej fáze svoje aktivity. Pri komunikácii so zahraničnými inštitúciami mu zjavne neprekáža ani to, že už nezastáva svoju predchádzajúcu funkciu. Sociálne sieti sa stali denníčkom pre Púchovského! 

V rámci svojho facebookového denníčka Púchovský nie len informuje o svojich aktivitách voči NATO a "kľúčovým inštitúciám v zahraničí", no spomína aj na zásah voči Kočnerovi, ako sa všetci v jednom šíku postavili za dobrú vec a aký bol on sám hrdý. Veď sa aj zastal vtedajšieho policajného prezidenta Lučanského. To, že hoaxeri nepovedia pravdu sprevádza aj jeho tretí post, v ktorom si nevie vynachváliť ministra Mikulca a jeho prístup.

Informuje aj NATO

Púchovský na svojej stránke informoval okrem iného aj o tom, že poslal e-mail kľúčovým inštitúciám, kolegyniam a kolegom v zahraničí, aby ich upozornil na pozadie vymenovania nového riaditeľa Centra boja proti hybridným hrozbám (CBHH).

„Na zozname sú aj dvaja zamestnanci NATO, ktorých informácie boli vynesené z režimového pracoviska a účelovo zmanipulované pre potreby Roberta Fica. Nech si spravia obraz o tom, ako to tu na Slovensku funguje. Potom si asi dvakrát rozmyslia, či si niekedy vôbec sadnú do rovnakej miestnosti s hocikým zo Slovenska - obzvlášť v nasledujúcich rokoch. Musia si uvedomiť, že keď k nim teraz niekto zo Slovenska príde, tak nepríde za účelom diskusie o hybridných hrozbách - veď pôjde o zhmotnenie hybridnej hrozby samotnej,“ píše pán poručík Púchovský. Pripomína, že v apríli pripravil video z cesty v Bruseli.

„Ich neoficiálna, doslova pomätená správa sa zhodou okolností dostala do Ficových rúk. Ten z nej citoval na tlačovej konferencii a hovoril o akomsi spiknutí štátnych úradníkov voči nemu. Presuňme sa do januára 2024. Zo štátnej správy bolo vyhodených alebo odídených množstvo expertov na hybridné hrozby kvôli politickým čistkám, ktoré nemajú obdobu. Jeden z autorov pomätenej správy, Peter Ihnatišin, sa zhodou okolností stal riaditeľom CBHH. Koniec príbehu,“ uzatvára Púchovský svoj facebookový žalospev.

Polícii a vláde pretiekol pohár trpezlivosti! Kopú a kopú do Smeru
Nebývalé konšpirácie a umelo vytvorené podozrenia. Presne takto vyzerajú dnešné reakcie na tlačovú konferenciu opozičného Smeru-SSD, ktorý mimovládne organizácie a štátnych úradníkov ministerstiev podozrieva z diskreditácie opozície v zahraničí.... Čítať ďalej
31 | 05 | 2023 | Ivan Mihale

Aby ste vedeli: Pán poručík nie je hocikto!

Poručík Púchovský sa pochválil tiež tým, že o priebehu akcii voči vrahom Jána Kuciaka vedel ešte skôr, ako niektorí policajti na rannom rozdelení.

„Na NAKA v Nitre som spravil foto/video. Velil tomu Braňo Zurian, vedľa neho sedel Peter Juhás (viď foto). Celú noc spolu komunikovali. Vnímal som to ako historickú akciu. V tú noc som mal pocit, že celá polícia držala pokope, ťahala za jeden povraz. Bolo nás veľa, ktorí sme boli hrdí na to, kde a s kým pracujeme,“ píše Púchovský hrdosťou naplnený status. Neskôr, keďže ten pocit potreboval dostať zo seba von a ukázať výsledky práce čestných policajtov, celý priebeh popísal aj v jednom z červených denníčkov.

Facebook / David Púchovský | Foto z NAKA v Nitre s Branislavom Zurianom a vyšetrovateľom Juhásom

Posadnutý hoaxermi. Alebo Smerom?

„O niekoľko rokov neskôr ma zas a raz prekvapili naši hoaxeri. V rámci smeráckej taktiky “spochybňovať totálne všetko” začali šíriť naratívy o tom, že polícia nezatkla skutočných vrahov, respektíve, že Kočner je nevinný a vraždu si objednal niekto iný. Bola to tá istá skupina ľudí, ktorá sa zároveň začala zaoberať okolnosťami smrti Milana Lučanského a v tzv. vojne v polícii podporovala B. Zuriana. Boli to pritom oni sami, ktorí hovorili, že bez ich podpory by k vyšetreniu vraždy nedošlo. Hoaxeri sa tak zároveň stavajú na niekoho stranu, no v ten istý moment špinia jeho/ich životný moment kariéry. Gratulujem. Máte skutočne cit pre realitu,“ ironizuje Púchovský vo svojom virtuálnom denníčku.

Púchovský vo svojom zázname z utorka (9. januára 2024) dopĺňa, že Milan Lučanský bol jeden zo štyroch ľudí, ktorí vedeli o zásahu na Kočnera a keď neskôr rozpustil vyšetrovací tím, aj pán poručík bol jedným z obhajcov tohto kroku. Púchovský pritom pripomína, že Branislav Zurian získal Kočnerovu Threemu, čomu sa podľa neho na zasadnutí brannobezpečnostného výboru čudoval aj súčasný minister.

Keď niekto povie niečo iné, ako pán poručík, bude to blud

„Vrahovia sú právoplatne odsúdení. Aj keď indície z nášho laického pohľadu ďalej smerujú ku Kočnerovi ako k objednávateľovi, pokojne sa môže stať, že nezávislý súd neuzná dôkazy za dostatočné. Aj keď nielen z môjho pohľadu je vec jasná, nie som sudca. Ako pozorovateľ nemám pochybnosti o jeho vine. Ak aj bol niekto nad ním, vedľa neho, tak asi len ktože to mohol byť... Na to vám už hoaxeri nič nepovedia. A ak hej, bude to blud na entú,“ uzatvoril svoj denníčkový zápis Púchovský.

Marián Kočner čelí ďalšiemu obvineniu: Používal odpočúvacie komando (VIDEO)
Po piatich rokoch od začiatku vyšetrovania čelí Marián Kočner ďalšej obžalobe. Krajská prokuratúra v Bratislave ho žaluje za to, že prostredníctvom svojej sledovacej skupiny nahliadal do súkromia žurnalistov i politikov, uviedli... Čítať ďalej
06 | 01 | 2024 | Dušan Janek

O skvelom Mikulcovi

Na sociálnej sieti si zaspomínal aj na rok 2020, kedy sa policajti podľa jeho slov po voľbách báli čistiek.

„Veď sme pôsobili za Roberta Kaliňáka (neskôr Denisy Sakovej), boli to len dva roky od vraždy Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej, spoločenská objednávka bola zrejmá... A čo sa nakoniec stalo? Bolo zrejmé, že Milan Lučanský bude musieť skončiť. Napokon bol vo funkcii ešte pol roka. Ku koncu nielen jemu zobral Roman Mikulec osobných šoférov, čo som považoval za detinský krok, nech by to ktokoľvek spravil komukoľvek na podobnej pozícii. Nakoniec ho v posledný deň minister prijal a dal mu najvyššie ministerské ocenenie,“ začína facebooková óda na Romana Mikulca. Vtedy pre Milana Lučanského Púchovský točil posledný deň vo funkcií a s Mikulcom sa vtedy videl po prvýkrát. Pozdravili sa a to vraj bola jediná ich konverzácia až do dneška.

„Takže len toľko k tomu, ako Mikulec ovplyvňoval policajné Facebooky,“ vysvetľuje pán poručík.

Facebook / David Púchovský | David Púchovský: Napriek tomu, že som pár dní pred voľbami vystúpil na tlačovke s D. Sakovou a M. Lučanským o mobilnej aplikácii pre políciu (jej neskoršie zrušenie považujem za chybu), nikto z nového vedenia PZ/MV mi to nikdy nevyčítal. Nechali ma robiť svoju robotu lebo vedeli, že som profesionál a politika ma nezaujíma.

A vtedy stretol aj súčasného šéfa

Ešte pred prijatím u ministra sa pri čakaní na ministra Lučanský stretol s Jaroslavom Spišiakom, Púchovského súčasným šéfom.

„Prehodili zopár slov. Ako mi neskôr povedal, chcel vtedajšiemu poradcovi ministra vysvetliť, že sa o ňom na jednej porade nevyjadril vulgárne a ide len o klebety. Vtedy som J. Spišiaka videl po prvýkrát naživo a nikdy by mi nenapadlo, že s ním niekedy budem spolupracovať. Aj keď boli M. Lučanský a R. Mikulec z úplne iných planét, prevzatie moci prebehlo ako-tak v rámci štábnej kultúry. Vo funkciách 1. viceprezidentka a viceprezident zostali ešte takmer rok a pol!,“ dopĺňa Púchovský, ktorý Mikulcovi pripisuje dobrý bod v tom, že až na jeden raz sa vedenie rezortu policajnej komunikácie ani nedotklo.

„A platilo to až do príchodu Matúša Šutaja Eštoka,“ uzatvára Púchovský.

Vážení naši čitatelia

Hlavný denník prežil jeden z najťažších rokov. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu". Ďakujeme vám, že sme pre vás prvou voľbou v čerpaní informácii.

Naďalej nám môžete pomôcť aj materiálne. Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní! Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik