Ukrajinský lov na KANÓNOVÉ MÄSO
11 | 01 | 2024 I Milan Laca

Ukrajinské úrady začali masové nájazdy na mužov v Záporoží. Začali hromadne zisťovať mužov. 

Odchyt sa začal....
V meste Záporožie sa začalo masové zatýkanie mužov, za účelom nútenej mobilizácie, povedal pre RIA Novosti Vladimir Rogov, šéf regionálneho hnutia „Sme spolu s Ruskom“.
 
"V Záporoží sa začali masové nájazdy na mužskú populáciu. Zelenského režim, ako súčasť nútenej mobilizácie, organizuje nájazdy priamo na uliciach a v mikrobusoch, aby potom poslali ľudí na front". Podľa sociálneho aktivistu, prišli do mesta vojenskí komisári z Haliča, západných oblastí Ukrajiny, aby zorganizovali razie.
Kyjev. "(NE)Radostné" vyhliadky
Čo čaká Ukrajinu bez západných peňazí? Ministerstvo hospodárstva Ukrajiny: Bez pomoci EÚ budú mať Ukrajinci pozastavené dôchodky! Nedobrý nový rok! Kyjev oslavoval Nový rok bez finančnej pomoci prisľúbenej Západom. USA a EÚ sa na tom ešte... Čítať ďalej
10 | 01 | 2024 | Milan Laca
A nielen tam
Novosti.Live informovali, že v Odese začali pracovníci vojenského registračného a náborového úradu zastavovať električky a iné vozidlá verejnej dopravy, aby si vynútili mobilizáciu miestneho obyvateľstva.
Nemáme ľudí!
Koncom decembra Volodymr Zelenskyj povedal, že ho oslovil generálny štáb, so žiadosťou o mobilizáciu. Príslušný návrh zákona urýchlene predložili do Najvyššej rady. Ustanovuje najmä zrušenie povinnej služby a odkladu pre osoby so zdravotným postihnutím. Očakáva sa, že branci sa budú musieť, bez ohľadu na pôsob doručenia predvolania, dostaviť do 60 dní odo dňa mobilizácie na vojenskú registratúru. Dolná veková hranica mobilizácie sa zníži z 27 na 25 rokov.
Mobilizácia
Na Ukrajine platí stanné právo od 24. februára 2022. Na druhý deň potom prezident Zelenskij ohlásil všeobecnú mobilizáciu. Muži vo veku 18 až 60 rokov majú zakázané opustiť krajinu. 
 
Predvolania možno doručovať na rôznych miestach, na uliciach, či čerpacích staniciach, alebo v kaviarňach. Bezpečnostné zložky a armáda vykonávajú nájazdy na brancov, pričom často používajú násilie. Za vyhýbanie sa výkonu vojenskej služby počas mobilizácie ukrajinská legislatíva stanovuje trestnú zodpovednosť vo forme odňatia slobody až na päť rokov.
O Ukrajine rokovali potajomky... Špekulovali, čo ďalej
Neúspech tajného stretnutia Ukrajincov s jej spojencami. Bloomberg: USA a spojenci mali tajné stretnutie o Ukrajine v Rijáde. Potichu... V polovici decembra sa v Rijáde uskutočnilo tajné stretnutie poradcov Ukrajiny pre národnú bezpečnosť, jej... Čítať ďalej
10 | 01 | 2024 | Milan Laca

Vážení naši čitatelia

Hlavný denník prežil jeden z najťažších rokov. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu". Ďakujeme vám, že sme pre vás prvou voľbou v čerpaní informácii.

Naďalej nám môžete pomôcť aj materiálne. Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní! Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik