Škandál s americkým ministrom obrany
11 | 01 | 2024 I Milan Laca

Šéfovi Pentagonu diagnostikovali rakovinu. Jeho hospitalizáciu utajili. Kongres začal vyšetrovanie škandálu.

Americký minister obrany Austin podstúpil prostatektómiu na liečbu rakoviny prostaty.

Škandál

70-ročnému šéfovi Pentagonu Lloydovi Austinovi  diagnostikovali rakovinu prostaty. Informovali o tom  predstavitelia Národného vojenského zdravotníckeho centra Waltera Reeda. Lekári tiež uviedli, že Austinovi zistili rakovinu prostaty v počiatočnom štádiu. "Prognóza uzdravenia je vynikajúca," povedali lekári.

Trump desí Európu!
Trump prisahal, že „nikdy“ nepomôže Európe, ak bude napadnutá, tvrdí vysoký predstaviteľ EÚ. „Mimochodom, NATO je mŕtve,“ dodal bývalý (a potenciálny budúci) americký prezident na súkromnom stretnutí. Nečakajte pomoc! Jeden z najvplyvnejších... Čítať ďalej
10 | 01 | 2024 | Milan Laca

Tajili ministrovu hospitalizáciu

Austina hospitalizovali 1. januára. Minsterstvo obrany to oznámilo až 6. januára. Potom sa vyjasnilo, že hospitalizácia bola spojená s komplikáciami po určitom lekárskom zákroku. Podľa denníka Politico, Pentagon tri dni tajil Austinovu hospitalizáciu pred Bielym domom. Zdroje NBC uviedli, že Austin strávil štyri dni na jednotke intenzívnej starostlivosti, pričom jeho povinnosti plnila námestníčka ministra obrany USA Kathleen Hicksová. Sám Austin čoskoro oznámil, že sa zotavuje a očakával, že sa čoskoro vráti.  

Liečba 

Walter Reed National Military Medical Center uviedlo, že Austin koncom decembra minulého roka podstúpil "minimálne invazívny chirurgický zákrok, nazývaný prostatektómia". Bol v celkovej narkóze. Minister sa po operácii čoskoro spamätal a nasledujúce ráno sa vrátil domov, uvádza sa vo vyhlásení. Pre komplikácie, však bola potrebná opätovná hospitalizácia. Prvotné vyšetrenie odhalilo, že šéf Pentagonu má infekciu močových ciest. Prijali ho na jednotku intenzívnej starostlivosti na podrobné pozorovanie.

Škandál ešte raz... 

Podľa agentúry Bloomberg je Pentagon pod tlakom kongresmanov kvôli hospitalizácii jeho šéfa Lloyda Austina. Táto epizóda by mohla predstavovať vážnu výzvu pre amerického prezidenta Joea Bidena, pretože demonštruje „dysfunkciu vo veliteľských kruhoch americkej vojenskej mašinérie“. Okrem toho, tento incident vyvolal pobúrenie aj medzi kongresmanmi z Demokratickej strany, ktorí vo všeobecnosti podporujú politiku ministra obrany.

Kongres začal vyšetrovanie okolností Austinovej hospitalizácie

Výbor pre ozbrojené sily Snemovne reprezentantov začal vyšetrovanie okolností hospitalizácie šéfa Pentagonu. Predseda výboru Mike Rogers požadoval, aby Austin urýchlene poskytol informácie a dokumenty týkajúce sa jeho hospitalizácie, príkazov, ktoré vydal, procesu prenosu právomocí a korešpondencie medzi zástupcami Pentagonu a Bielym domom,  aj Bidenovou administratívou od 1. januára do 9. januára.

Európskej únii chýba už len armáda!
Taliansko volá po zjednotenej európskej armáde. Taliansky minister zahraničných vecí Tajani vyzval na vytvorenie silnej, jednotnej európskej armády. Musíme mať silu! Európska únia musí vytvoriť silnú, jednotnú európsku armádu. Vyhlásil minister... Čítať ďalej
07 | 01 | 2024 | Milan Laca

Vážení naši čitatelia

Hlavný denník prežil jeden z najťažších rokov. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu". Ďakujeme vám, že sme pre vás prvou voľbou v čerpaní informácii.

Naďalej nám môžete pomôcť aj materiálne. Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní! Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik