Nemecko kompletne PARALYZOVANÉ!
11 | 01 | 2024 I Diana Zaťková

Masívne štrajky rušňovodičov sa spojili s protestmi farmárov, ktorí blokujú cesty! Odbory zastupujúce mnohých nemeckých rušňovodičov začali v stredu skoro ráno takmer trojdňový štrajk v neľútostnom spore s hlavným štátnym železničným prevádzkovateľom v krajine o pracovnom čase a platoch, informuje Breitbart.

Cestovanie vlakom po celej krajine a v mnohých mestách sa takmer zastavilo. Cestujúci sa snažili nájsť alternatívy zahŕňajúce cestovanie autobusom alebo autom alebo lety na dlhé vzdialenosti.

Štátne Deutsche Bahn uviedli, že len asi 20 % jej diaľkových vlakov jazdilo a prímestské vlaky v mestách ako Berlín tiež nepremávali.

Štrajk odborov GDL v nákladných vlakoch sa začal v utorok večer.

BERLÍN, NEMECKO – 10. JANUÁRA: Návesť na hlavnej železničnej stanici Hauptbahnhof informuje cestujúcich, že prímestské vlaky S-Bahn, ktoré prevádzkuje Deutsche Bahn, nepremávajú v prvý deň 64-hodinového celoštátneho štrajku na železnici 10. januára 2024. Štrajk sa má skončiť v piatok o 18:00. (Foto: Sean Gallup/Getty Images)

Odborový zväz GDL v spore o mzdy už vlani zvolal dva varovné štrajky, ktoré v osobnej doprave trvali maximálne 24 hodín. Aktuálny štrajk trvá do piatku 18. hodiny.

Deutsche Bahn sa snažili legálne zabrániť štrajku až do úplného konca, ale v utorok večer súd nariadil, že štrajk môže pokračovať.

Koncom minulého mesiaca členovia GDL drvivou väčšinou hlasovali za uskutočnenie otvorených štrajkov v ostrom spore.

Okrem zvyšovania miezd je ústredným problémom požiadavka odborov na skrátenie pracovného času pracovníkov na zmeny z 38 na 35 hodín týždenne bez zníženia platu, čo je požiadavka, ktorú zamestnávatelia doteraz odmietali.

Nemecká vicekancelárka OBVIŇUJE PUTINA z protestov farmárov!
V úplnej panike sa nemecký politický a mediálny establishment pokúsil očierniť povstanie farmárov proti globalistickej vláde v Berlíne ako výtvor Vladimíra Putina, informuje americký Breitbart. Tisíce farmárov začali v pondelok týždňovú vzburu v... Čítať ďalej
09 | 01 | 2024 | Diana Zaťková

Nemecký minister dopravy Volker Wissing vyzval obe strany, aby sa vrátili k rokovaciemu stolu. „Musíme nájsť spôsob, s ktorým budú obe strany vychádzať,“ povedal minister pre denník Bild. "To znamená hovoriť spolu. Vyzývam obe strany, aby sa vrátili k rokovaciemu stolu."

Šéf odborov Claus Weselsky však povedal, že teraz je na Deutsche Bahn, aby predložili vylepšenú ponuku. Ak do piatku nepríde žiadna nová ponuka, „dáme si prestávku a pôjdeme do ďalšieho štrajku,“ povedal Weselsky v rozhovore pre rannú šou verejnoprávnej stanice ZDF po začatí štrajku rušňovodičov.

Štrajk rušňovodičov sa časovo zhoduje s týždenným štrajkom farmárov, ktorí od pondelka blokujú ulice miest a diaľničné príjazdové cesty v niektorých častiach krajiny. Na protest proti vládnemu plánu zrušiť daňové úľavy na motorovú naftu používanú v poľnohospodárstve a viedli k ďalším dopravným problémom v Nemecku, vrčali do premávky.

VIDEO! Nemeckí farmári majú dosť zelenej abnormality a nenormálnosti štátu! NEMECKO DNES BUDE ÚPLNE PARALYZOVANÉ!
Olaf Scholz by radšej zdvojnásobil peniaze pre Ukrajinu, ako by mal pomôcť nemeckým farmárom, ktorým by boli stiahnuté dotácie. Farmári vyšli do ulíc, uzatvárajú sa diaľnice a v stredu sa začne rekordný štrajk na železnici. Národný akčný týždeň,... Čítať ďalej
10 | 01 | 2024 | Gabriela Fedičová

Vážení naši čitatelia

Hlavný denník prežil jeden z najťažších rokov. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu". Ďakujeme vám, že sme pre vás prvou voľbou v čerpaní informácii.

Naďalej nám môžete pomôcť aj materiálne. Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní! Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik