Môžeme dobre spať, Ukrajinci upokojujú: NEBOJTE sa Ruska, je SLABÉ!
10 | 01 | 2024 I Milan Laca

GUR: Rusko nie je schopné bojovať proti Európe na súši, celý kontingent je na Ukrajine.

Hlavné riaditeľstvo ukrajinského spravodajstva IOM tvrdí, že Rusko nemá schopnosť viesť strategické útočné operácie proti iným krajinám na súši, pretože všetky jeho pozemné sily bojujú proti Ukrajine.

Nebojte sa ich!

Zástupca náčelníka ministerstva vnútra a komunikácií generálmajor Vadym Skibitsky v novej epizóde podcastu UP  „Nie je to bezpečná krajina“, vyhlásil: "Naša prognóza, naše hodnotenie je veľmi jednoduché - dnes Ruská federácia nemá kapacity na strategicé pozemné útočné operácie proti iným krajinám. Celý zdroj pozemnej zložky je teraz umiestnený na našom území."

Ale...

"Čo sa týka možnosti individuálnych zásahov diaľkového letectva, strategické letectvo je iná vec. Ale práve teraz je tu výzva, ale neexistuje žiadna priama hrozba, že zajtra vypukne vojna v pobaltských krajinách,  tam (v Rusku) jednoducho nemá kto bojovať.“

Kyjev. "(NE)Radostné" vyhliadky
Čo čaká Ukrajinu bez západných peňazí? Ministerstvo hospodárstva Ukrajiny: Bez pomoci EÚ budú mať Ukrajinci pozastavené dôchodky! Nedobrý nový rok! Kyjev oslavoval Nový rok bez finančnej pomoci prisľúbenej Západom. USA a EÚ sa na tom ešte... Čítať ďalej
10 | 01 | 2024 | Milan Laca

Debata 

V novej epizóde podcastu „(Ne)bezpečná krajina“ sa moderátorka Alina Frolovová rozprávala s Vadymom Skibyckym, zástupcom náčelníka Ministerstva obrany Ukrajiny. Rozhovor bol o zásobách munície, ktoré sú k dispozícii v Rusku, o počte nepriateľských skupín na území Ukrajiny, o posilnení ukrajinského letectva, o prístupe k útokom nepriateľa v Čiernom mori, o taktike bojových operácií nepriateľa, o nadchádzajúcich voľbách v partnerských krajinách a dopade ich výsledkov na Ukrajinu, o schopnosti Ruskej federácie viesť dlhú vojnu a schopnosti Ukrajiny vyhrať ju.

Nebojte sa, nie sú schopní!

Možný vývoj udalostí, ktoré by mohli viesť k vstupu Európy do vojny, aj keď krajiny, ktoré pociťujú priame ohrozenie vlastného územia, ako sú Fínsko, pobaltské krajiny alebo Poľsko, Skibitsky zhodnotil ako nepravdepodobný. "Pokiaľ obmedzíme agresiu Ruskej federácie, Rusko nemá také možnosti. Nemajú strategické zálohy. Vidíte tú protivzdušnú obranu..., oni presunuli jednotky z Ďalekého východu, zo severu, zo severných oblastí, aby sa posilnili na Kryme a pozdĺž hraníc s naším štátom.

Fíni...

Už v roku 1939 išli do Fínska. Ale už teraz je Fínsko silným hráčom, pretože je členom NATO. Z tohto dôvodu je naša predpoveď, naše hodnotenie veľmi jednoduché. Ruská federácia dodnes nemá schopnosť viesť strategické pozemné útočné operácie proti iným krajinám, pretože celý zdroj pozemnej zložky je teraz na našom území.

O Ukrajine rokovali potajomky... Špekulovali, čo ďalej
Neúspech tajného stretnutia Ukrajincov s jej spojencami. Bloomberg: USA a spojenci mali tajné stretnutie o Ukrajine v Rijáde. Potichu... V polovici decembra sa v Rijáde uskutočnilo tajné stretnutie poradcov Ukrajiny pre národnú bezpečnosť, jej... Čítať ďalej
10 | 01 | 2024 | Milan Laca

Vážení naši čitatelia

Hlavný denník prežil jeden z najťažších rokov. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu". Ďakujeme vám, že sme pre vás prvou voľbou v čerpaní informácii.

Naďalej nám môžete pomôcť aj materiálne. Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní! Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik