MIMORIADNE! Mladík z Košíc sa vyhrážal streľbou a že zopakuje to, čo sa stalo v PRAHE!
10 | 01 | 2024 I Dušan Janek

Mladík z Košíc koncom minuloročných prázdnin začal posielať prostredníctvom správ na mobil pozoruhodné darčeky pod stromček. Požadoval od žiačok základnej školy fotky intímnych partií a keď dostal negatívnu odpoveď začal sa vyhrážať nie práve psychicky najkompetentnejším spôsobom. Vyhržal sa streľbou a že zopakuje to, čo sa stalov Prahe!

Inšpirovaný pražským strelcom šíril reči o tom, že príde do školy s ostrou muníciou a začne úradovať. Kde by na ňu však vzal, nevedno. Tvrdenia o tom, že napodobní svojho „kolegu“ z Prahy však vzbudili v Gelnici, ktorá sa stala doslova terčom jeho záujmu nepríjemné obavy, uviedol portál TA3.

Už predtým používal 19-ročný „zvedavec“ na výstrahu bodnú zbraň, nôž, ktorý slúžil ako varovanie za odmietnutie poskytnutia obrazového materiálu od starších žiačok školy. Deti však zareagovali racionálne a oznámili jeho chovanie riaditeľke školy. Tá neváhala, ohlásila jeho konanie polícii a mladý muž už sedí za mrežami. Za svoje správanie bude zrejme odsúdený a možno si aj odsedí v nápravno-výchovnom zariadení nejaké to obdobie. 

Košičan skončil v cele

Polícia obvinila 19-ročného Košičana, ktorý sa cez sociálnu sieť vyhrážal žiačke základnej školy (ZŠ) v okrese Gelnica streľbou. Odvolával sa pritom na tragickú udalosť v Prahe z vlaňajšieho decembra. Mladíka umiestnili do cely policajného zaistenia. TASR o tom informovala košická krajská policajná hovorkyňa Lenka Ivanová.

Žiačka si našla odkaz v jednej z aplikácií v posledný deň uplynulého roka. Výhražné odkazy boli zdieľané aj medzi iných spolužiakov. Keďže tieto správy vyvolali vážne znepokojenie personálu školy, žiakov ale i rodičov, riaditeľka zalarmovala policajtov.

"Osoba, ktorá sa tohto skutku dopustila, bola vypátraná v Košiciach. Po vykonaných potrebných procesných úkonov bola umiestnená do cely policajného zaistenia," spresnila Ivanová s tým, že mladého Košičana obvinili z prečinu šírenia poplašnej správy. V prípade dokázania viny mu hrozí trest odňatia slobody až na dva roky.

Zároveň sa podľa Ivanovej bude skúmať aj duševný stav obvineného. Policajti tiež spracovali podnet na podanie návrhu na jeho vzatie do vyšetrovacej väzby.

Sadistický násilník si pri znásilnení s obeťou urobil selfie fotku a poslal ju jej priateľovi
Ženu si mal pri brutálnom znásilnení natáčať na mobil, potom si s ňou mal urobiť selfie, ktoré poslal jej priateľovi. Prípad z minuloročného decembra začal v stredu prejednávať Krajský súd v Plzni. Štátna zástupkyňa navrhuje Janovi K. (35) sedem... Čítať ďalej
05 | 01 | 2024 | Dušan Janek

Vážení naši čitatelia

Hlavný denník prežil jeden z najťažších rokov. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu". Ďakujeme vám, že sme pre vás prvou voľbou v čerpaní informácii.

Naďalej nám môžete pomôcť aj materiálne. Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní! Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik