Liberálna mucha Puk Plaváková míňa drahocenný čas na hlúposti. Ako vždy
10 | 01 | 2024 I Dušan Janek

Lucia Plaváková zrejme prehodnotila svoje arogantné slová voči generálnemu prokurátorovi Marošovi Žilinkovi. Vzhľadom na to, že si nemá do čoho, resp. do koho kopnúť, vymýšľa si nové zámienky, ako podkopať autoritu koalície. Preto vytiahla do boja s dúhovou vlajkou. Pouličné invektíva si však neodpustila.

„Oceňujem novo objavený zápal pre ochranu ľudských práv zo strany smeráckych predstaviteľov, ktorým obhajujú svoj promafiánsky balíček. Tak som ministrovi spravodlivosti pripomenula porušenia práv párov rovnakého pohlavia a ich detí, ktorých sa Slovensko dopúšťa. Kiežby svoj deklarovaný ľudskoprávny zápal pretavili do zabezpečenia rovnosti LGBTI+ ľudí, ktorí už 30 rokov existencie Slovenska čelia popieraniu svojich práv,“ neodpustila si vo svojom statuse istú dávku irónie Plaváková. Pochytila však Matovičovsko-Šimečkovský slovník, chudobný na pregnantnosť výrazov.

Liberálka sa zaoberá vskutku relevantnými... prkotinami. Ako už tradične vieme, Progresívne Slovensko si potrpí na tému, ktorá zachráni našu krajinu od problémov, napáchaných bývalou vládou, evidentne zaoberajúcou sa dôležitejšími témami, než je potápajúca sa loď s názvom Slovensko. Preto už tradične otravuje Národnú radu SR s „ochranou ľudských práv.“ Stále totiž nechápe, že na prvom mieste nie je dôležité zaujímať sa o „porušenie pre ňu najzákladnejších práv a slobôd.“ Rozhodnutie Európskeho súdu, konštatujúceho o absencii práv rovnakého pohlavia v šiestich prípadoch nie je totiž to, o čom treba v našej politike primárne diskutovať.

„Ja sa vás teda pýtam,“ začala svoj banálny príhovor k znudenému plénu Národnej rady Slovenskej republiky: „...kedy konkrétne toto porušenie chystáte odstrániť, pretože v legislatívnom pláne úloh na celé štyri roky som to nenašla...,“ apeluje Plaváková. Možno nechápe, že práva párov rovnakého pohlavia sú to posledné, čím sa bude parlament v dnešnej situácii zaoberať.

Ľudí s poruchou pohlavnej identity na Slovensku pribúda
Počet ľudí s poruchou pohlavnej identity sa za posledné tri roky takmer zdvojnásobil. Ukázali to dáta, ktoré TASR poskytli zdravotné poisťovne. Sociológ Roman Džambazovič za tým vidí tolerantnejšiu a informovanejšiu spoločnosť. O výrazný nárast... Čítať ďalej
22 | 11 | 2023 | Ivan Mihale/tasr

Plaváková pripomenula tiež práva, ktoré by malo dostať dieťa rodičov páru rovnakého pohlavia. Evidentne spadla z jahody. Nepochopila, na ktorej planéte sa nachádza a kde žije. Práva dieťaťa v tomto prípade spočívajú v tom, že by malo dostať šancu sa patrične socializovať. A to nie je možné, ak nežije v rodine, ktoré dieťaťu nedáva túto možnosť realizovať sa. V rodine s tradičnými hodnotami. A tie sa snaží liberálka defraudovať. Keď už nič iné, aspoň sa poslankyňa v parlamente ukázala. Síce v zanedbanom stave, ale angažovaná. Našťastie, parlament sa jej angažovanosťou nezaoberal a pokračoval v aktuálnych problémoch, ktorých má po podozrivom riadení nášho štátu vyše hlavy.

Vážení naši čitatelia

Hlavný denník prežil jeden z najťažších rokov. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu". Ďakujeme vám, že sme pre vás prvou voľbou v čerpaní informácii.

Naďalej nám môžete pomôcť aj materiálne. Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní! Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik