ANDREJ DANKO bude bojovať za svoje ministerstvo. Liberálom vytrel zrak
14 | 01 | 2024 I Dušan Janek

Predseda národniarov má liberálnu opozíciu v zuboch. Vôbec sa tým netají. Uvedomuje si úlohu, akú zohráva šport v úlohe pozitívnej reprezentácii akejkoľvek krajiny. Liberáli by však najradšej míňali peniaze na dúhové pochody a podporu práv rádoby rodín.

„Športovci pozor, deštruktívna opozícia vás nepotrebuje a nehľadá ďalšie talenty, chcú vás poslať zo Slovenska preč,“ varuje vo svojom statuse Danko. Jeho snaha o zriadenie nového ministerstva kŕmi zanovité trucovanie a reže sluch predovšetkým zapredancom zo strany Progresívne Slovensko. Tí robia všetko preto, aby skormútili už beztak poníženú Slovač.

Anonymná garda degenerátov neorientujúca sa v základných historických faktov chce tvarovať budúcnosť štátu, ktorému by najradšej rozdávala rozumy bez toho, aby poznala jeho minulosť. Ak sa politik vyjadrí o histórii svojej krajiny ako o niečom bezpredmetnom, nad čím nemieni stráviť ani len minútku, nezaslúži si nič iné, ako označenie vlastizradca.

Podporovanie športu je to, čo postaví skrehnuté sebavedomie Slovákov na nohy. Vždy to tak bolo, je a bude.

Pamätáte si na časy, keď naši hokejisti zdvihli ego národa svojimi výsledkami? Niečo také je progresívcom cudzie. Horšie je, keď je to cudzie i tomu, kto bol súčasťou tohto skutku. Medzi takéto „osobnosti“ patrí aj „pán manažér“ Šatan, tvrdiaci, že slovenský šport nepotrebuje míňať peniaze na šport a to všetko by mali zabezpečiť športové zväzy. Kto však bude financovať ich, nepovedal. Čo by ste čakali od niekoho, kto vie napočítať do šesťdesiat, vzhľadom na to, že toľko minút trvá jeden hokejový zápas. Nafúkaný ex-zlatý chlapec by sám zväzom nedal ani jeden hrdzavý groš, na rozdiel od Mariána Gáboríka, ktorý otvoril hokejový štadión.

Andrej Danko si však stojí za svojim a novovznikajúce Ministerstvo cestovného ruchu a športu nenechá otáľať, hoci mu kvázi odborníci hádžu polená pod nohy. „Nové ministerstvo cestovného ruchu a športu nazvú rozmarom. Podľa nich je to nezmysel, veď načo rozvíjať šport a turizmus na Slovensku, oni radšej chodia do Dubaja.“ Danko trafil klinec po hlavičke. Sám dobre vie, čo je devízou Slovenska. Máme najviac zámkov na kilometer štvorcový v strednej Európe. Samotní turisti zo zahraničia sú šokovaní, aké je Slovensko bohaté na históriu. To máme zaháľať a pozerať sa ako sa to všetko krásno, čo máme rozpadá pod ťarchou času? Mali by sme urobiť všetko preto, aby sa stal zo Slovenska malý, iný Dubaj. Máme predsa viac než nejaké púšte. Keby sme mali more, čo by nám ešte viac chýbalo?

Danko sa nebojí konkretizovať. Na adresu kritikov sa vyjadruje cielene. „Podľa opozície podporovať športové a umelecké talenty a turizmus je rozmarom. V preklade to znamená, že nechcú vôbec pomôcť športu a cestovnému ruchu na Slovensku, ale len pár vybraným hercom, ktorí chodia na protesty alebo za nich kandidujú, lebo sami nevedia presvedčiť ľudí, že majú s ľuďmi dobrý úmysel a niečo naozaj urobili.“ Z konania hercov, hrajúcich v mikrodivadlách, no tváriacich sa ako súčasť Londýnskeho kráľovského divadla už dobre viem, že urobili pre Slovensko iba jedno. Ak by som napísal čo, musel by som sa vyjadriť na úrovni Igora Matoviča. Andrej Danko nemá ďaleko, aby tak urobil. Nie je Petrom Pellegrinim s oceľovými nervami. Nikto by sa ani nečudoval, keď by opozíciu zo strany OĽaNO, nehanebne sa označujúcou menom krajiny, ktorá je predsedovi národniarov najdrahšia, vytiahol z Národnej rady Slovenskej republiky za uši. Jedného po druhom a všetkých navždy.

RTVS MÁ OD ANDREJA DANKA VETA. Delenie inštitúcie urobí koniec rozkrádaniu financií
Podpredseda parlamentu a predseda Slovenskej národnej strany Andrej Danko sa definitívne rozhodol o delení RTVS. Verejnoprávnemu médiu sa jeho radikálne vyjadrenia nepáčia. V relácii RTVS Téma 24 sa rázne vyjadril, že sa vláda definitívne rozhodla... Čítať ďalej
30 | 12 | 2023 | Dušan Janek

Danko nepochybuje o dôležitosti vzniku ministerstva a jeho prínosu pre náš štát

„Je to jedna z najlepších správ, ktorú sme sa v minulom roku dozvedeli. Práve športovci a zástupcovia chcú pomáhať novému rezortu svojimi odbornými poznatkami a skúsenosťami. Sami najlepšie vedia, čo potrebujú. Situáciu po novom roku vnímajú ako príležitosť, ktorá sa pre slovenský šport už nemusí opakovať. Na to, aby sme mohli robiť majstrovstvá sveta v hokeji, potrebujeme nutne druhú halu. Staré haly je potrebné opravovať, tie čo máme, sú z minulého storočia a je potrebné postaviť urgentne nové. Jedine tak podporíme športovcov. Urobme im podmienky, aké majú v zahraničí, aby neodchádzali. Z nášho pohľadu nové ministerstvo bude určite prínosom pre všetkých. Pre opozičných večných kritikov len rozmar,“ ukončil akúkoľvek diskusiu na svojom statuse Andrej Danko. Ak sa tak nestane, nezostane nám nič iné, ako si šetriť na dovolenky do Chorvátska, alebo závidieť „vlastencom“ dovolenky v Dubaji, aké si užili večne smädné krky Sulíkovcov.

Vážení naši čitatelia!

Hlavný denník prežil jeden z najťažších rokov. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu". Ďakujeme vám, že sme pre vás prvou voľbou v čerpaní informácii.

Naďalej nám môžete pomôcť aj materiálne. Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní! Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik