Zoroslav Kollár SPUSTIL príval zaujímavých informácií o Lipšicovi
10 | 01 | 2024 I Eka Balašková

Počas silvestrovského popoludnia Zoroslav Kollár „zhodil bombu“ v podobe videa na špeciálneho prokurátora Daniela Lipšica. „Danielita“, ako ho pomenoval, nazval vrahom. Okrem manipulácie počas vyšetrovania autonehody, pri ktorej zabil človeka, vo videu Kollár vytiahol niekoľko veľmi nepekných informácií týkajúcich sa toho, kto sa pasuje za etalón morálky a spravodlivosti. Kollár mal na videá o pánovi Lipšicovi svoj dôvod – roky po prehratom spore ho prezentuje, ako hlavu konkurznej mafie.

Zoroslav Kollár v jednom zo svojich videí tvrdí, že roky sa konkurzom vôbec nevenuje. Podpis Daniela Lipšica sa nachádza pod správou, ktorú podľa svojich podriadených vôbec nečítal. Podobný scenár, ako so Zoroslavom Kollárom, fungoval aj v prípade Michala Aláča a „temných síl“, kde sa tiež pracovalo s verejnou mienkou. Aláč totiž na „našich chlapcov“ kadečo vie. Riaditeľ NBÚ si „zlízol“ pomstu pána špeciálneho prokurátora kvôli dávnejšiemu rozhovoru v médiách. Monteloup konštatuje, že pánom z NAKA a ÚŠP nechýba zmysel pre humor – tak, ako si robili posmech z Aláčovho predchodcu Pčolinského sa vraj inak nazvať nedá.

Konkurzná mafia je dobre živený mýtus

Roky po prehratom súdnom spore Lipšic vedie kampaň proti Zoroslavovi podsúvajúc verejnosti o tom, že je hlavou konkurznej mafie. V skutočnosti ale nikdy nikto nebol ako súčasť konkurznej mafie odsúdený. Podľa Zora totiž žiadna konkurzná mafia neexistuje a sám sa už roky konkurzom nevenuje. Takúto verziu prináš Kollár.

Zoroslav Kollár: Danielito, ty si vrah. Zabil si dôchodcu a... (VIDEO+GALÉRIA)
Mnohí možno Zoroslavovi Kollárovi vyčítajú to neúctivé oslovenie, ktoré sa k šéfovi ÚŠP nehodí – Danielito. Ale úctu si treba zaslúžiť a pán Lipšic si ju podľa neho nezaslúži. „Ty Danielito, si totiž vrah,“ tvrdí hneď na začiatku videa, venovaného... Čítať ďalej
01 | 01 | 2024 | Eka Balaskova

Zvláštny podpis pána špeciálneho prokurátora

„Lipšicov podpis sa objavil v utajenej časti spisu vyprodukovanej tajnou službou. K utajenej časti spisu pritom Lipšic nemal mať podľa zákona prístup a on by to ako právnik mal veľmi dobre vedieť. Aj tak do správy tajnej služby strčil nos,“uvádza Monteloup.

Zdroj foto: Youtube Zoroslav Kollár

V správe mali byť všetky zistenia tajnej služby pri svojom rozpracovávaní Zoroslava Kollára zapísané do detailov. Tu je podľa niektorých  právnikov dôvodné podozrenie, že Lipšic kvôli týmto informáciám mohol porušiť aj zákon. ÚŠP však svojho šéfa bráni s tým, že správu Lipšic (advokát s dlhoročnou praxou!?) síce podpísal, ale nečítal ju.

Zničená dôveryhodnosť kvôli mýtu

Kollár v jednom zo svojich videí hovoril o momente začiatku Lipšicovej údajnej snahe o jeho diskreditáciu. Existencia „konkurznej mafie“ sa podľa Kollára dodnes nepotvrdila, no Daniel Lipšic ju roky verejnosti úspešne podsúva. To celkom stačilo na zničenie Kollárovej dôveryhodnosti. Podľa Monteloup by aj Michal Aláč a Roman Konečný vedeli hovoriť o momente začiatku špinavej kampane s názvom „temné sily“ (tá viedla k akcii Rozuzlenie). Tento výraz ako prvý v slovenskom mediálnom priestore po prvýkrát použil Daniel Lipšic na svojom facebooku v roku 2020.  

Práca s verejnou mienkou funguje

„Aláč sa iste nestačil diviť, čo všetko mal ako temná sila povedať alebo urobiť. Nikoho z médií netrápilo, že Lipšic klamal, keď naznačoval, že ho sledovalo auto SIS. Nesledovalo. Ale na onálepkovanie Aláča ako nepriateľa spravodlivosti zosobnenej Lipšicom to klamstvo stačilo,“ upozorňuje Monteloup a pridáva ďalší dôvod, prečo mal byť podľa nadácie Zastavme korupciu zrelý na odvolanie. Tým mal byť jeho dlhoročný post v Rade úradu pre reguláciu hazardných hier. Nebola to žiadna novinka ani pri nominácii za šéfa SIS, len Zastavme korupciu a Investigatívne centrum Jána Kuciaka to pár dní pred Aláčovým obvinením prezentovali tak, aby proti nemu namierili verejnú mienku. Zabudli však dodať, že o žiadny konflikt záujmov nešlo.

Kollár s Kollárom (možno aj) o Kollárovi (VIDEO)
Priezvisko Kollár patrí na Slovensku medzi najfrekventovanejšie. Preto nečudo, že ho nosia aj verejne známe osobnosti. Okrem šoubiznisu, kde sa ich pár vyskytuje, v posledných rokoch zaujali svojimi videami a aktivitami dvaja ľudia. Jeden, z... Čítať ďalej
23 | 12 | 2023 | Eka Balašková

A potom prišlo Rozuzlenie

„Partia z Rozuzlenia je prvá organizovaná skupina v histórii, ktorá rozložila samú seba. Posledným krokom v rozklade gangu bolo Aláčovo oznámenie OČTK, že sa mu nepozdávajú kontakty istého pána Kálavského. Aláč tak pripravil vlastný gang o posledného člena pobehujúceho na slobode. Logické? Podľa NAKA áno,“ uvádza v krátkosti Monteloupe. Tu sa núka otázka, prečo „naši chlapci“ tak neznášajú Michala Aláča.

Michal Aláč, foto: TASR

Aláč všeličo vie

A tiež aj hovorí – o informáciách, ktoré sa dajú použiť v trestnom konaní o manipulovaní vyšetrovaní. Na základe jeho informácii bol zadržaný a právoplatne odsúdený Csaba Dőmőtőr, ktorého výpoveď spisoval Pavol Ďurka. Obvinený je však Aláč a ten, kto čelí trestnému konaniu je chránený oznamovateľ.

To nevymyslíš

„To nevymyslíš, pokiaľ nie si prokurátor špeciálnej prokuratúry Harkabus, ktorý nielenže inšpekcii zrejme neoznámil ďalšieho svedka ochotného svedčiť proti Ďurkovi tak ako Csaba Dőmőtőr. ale ešte dal Ďurkovi aj ochranu oznamovateľa. Ešteže je na špeciálnej prokuratúre a našim chlapcom jasné, kto je temná sila,“ píše Monteloup.

DANIEL LIPŠIC si vytiahol ďalšiu story. Lebo on je ten, čo má čistý štít
Daniel Lipšic, pán spravodlivý, si sťažuje. Znepáčilo sa mu konanie Zoroslava Kollára, ktorý sa nebojí na neho ukázať prstom. Označuje ho ako nástroj diskreditácie jeho osoby. Či sa dá v prípade niekoho, kto zabil dôchodcu a sám bol stíhaný označiť... Čítať ďalej
02 | 01 | 2024 | Dušan Janek

Konečný je iný prípad

Roman Konečný (bývalý šéf NBÚ) síce podľa médií neurobil nič, no v staršom (medzitým vymazanom) rozhovore upozornil na klamstvo Lipšica o NBÚ. A to sa neodpúšťa. Bolo len otázkou času, kedy ho obvinia, až prišlo Rozuzlenie. Obvinený bol zo zločinu zneužívania právomocí verejného činiteľa. Vzťahuje sa na neho však výhradne zákon o ochrane utajovaných skutočností, nie  zákon o štátnej službe príslušníkov NBÚ. Jeho obvinenie sa netýka utajovaných skutočností, takže logicky právomoc verejného činiteľa zneužiť nemohol. To však pre pána Lipšica, vtedajšieho vedenia polície či NAKA, dokonca ani vtedajším „mienkotvorným“ médiám nebol problém ani po vysvetlení Konečného advokátmi. Mal by odstúpiť a hotovo.

Facebook / Národný bezpečnostný úrad | Sídlo Národného bezpečnostného úradu na Budatínskej ulici v bratislavskej Petržalke. Jeho riaditeľ tiež "veľa rozprával"

Vtipkári

Monteloup tvrdí, že „naši chlapci“ a ÚŠP pri obviňovaní ľudí prejavujú známky zmyslu pre humor.

„Bývalého šéfa SIS Vladimíra Pčolinského  obvinili napríklad z vyzradenia utajovanej skutočnosti. Mal vyzradiť Makóovi, že SIS sleduje Zora K. a Makó mal túto info posunúť Zorovi K. Strašné čosi,“ ironizuje Monteloup a ponúka pár otázok na zamyslenie.

  • Príslušník SIS je viazaný mlčanlivosťou a je povinný chrániť informácie pred nepovolanými osobami (napr. pred Zorom K.)
  • Nie je vyzradením utajovanej skutočnosti, ak skutočnosť prezradí šéf tajnej služby jej zamestnancovi, čo sa v tomto prípade ani len nestalo
  • Riaditeľ tajnej služby dokonca smie za určitých okolností prezradiť čokoľvek komukoľvek, ak usúdi, že je to nutné. Volá sa to prijatie primeraných bezpečnostných opatrení podľa zákona o SIS (par. 2 ods.3)
  • Makó vypovedal, že info o odpočúvaní a sledovaní dostal od Beňu a potom si vyžiadal stretnutie aj s Pčolinským
Vinný je podľa ÚŠP Pčolinský

Ten bol terčom humoru ÚŠP aj naďalej. Prvý raz na neho podali obžalobu bez možnosti si naštudovať spis. Po druhý raz k naštudovaniu nejakých papierov došlo, ale preštudovaním spisu podľa zákona sa to nazvať nedalo.

Zoroslav Kollár: Pozdrav Danielovi Lipšicovi č.1
Podnikateľ a advokát Zoroslav Kollár adresoval svoje najnovšie video ešte stále šéfovi Úradu špeciálnej prokuratúry Danielovi Lipšicovi. Rakúski psychoanalytici na čele so Sigmundom Freudom a Alfredom Adlerom by ho podľa neho mali za ukážkový... Čítať ďalej
14 | 12 | 2023 | Gabriela Fedičová

To chce vysvetlenie

„Normálne záverečné preštudovanie spisu vyzerá tak, že spis je riadne zviazaný a očíslovaný, aby strana v konaní mala istotu, že ide o CELÝ spisový materiál. Pčolinskému, ale dali neúplnú, nezviazanú hromadu lajster a aj v nej chýbali vyjadrenia k jeho žiadostiam, sťažnostiam a námietkam. V krajinách, kde si prokuratúra nerobí zo zákonov trhací kalendár, je obvinený informovaný o spôsobe vybavenia jeho námietok, žiadostí aj sťažností. U nás takéto primitívne detaily vtipálci zo špeciálnej prokuratúry neriešia.Nevyjadrili sa ani len k jeho námietke, že nedostal k dispozícii celý zviazaný spis, nieto, že by v súlade so zákonom riešili jeho ostatné sťažnosti,“ konštatuje Monteloup. Namiesto riadneho informovania o vybavení námietok a možnosti opätovne si naštudovať spis sa o svojom obžalovaní Pčolinský dozvedel z médií.

youtube.com | Vladimír Pčolinský, exriaditeľ SIS

Vážení naši čitatelia

Hlavný denník prežil jeden z najťažších rokov. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu". Ďakujeme vám, že sme pre vás prvou voľbou v čerpaní informácii.

Naďalej nám môžete pomôcť aj materiálne. Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní! Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik