Žilinka ZDESENÝ z klamstiev Progresívneho Slovenska: NESLÝCHANÁ NEHORÁZNOSŤ a BEZPRECEDENTNÝ ÚTOK!
09 | 01 | 2024 I Diana Zaťková

Poslankyňa za Progresívne Slovensko Lucia Plaváková to riadne prepískla! V rámci pondelkovej rozpravy v pléne parlamentu uviedla niekoľko tvrdení, na ktoré sa rozhodol reagovať generálny prokurátor Maroš Žilinka. "Tvrdenia poslankyne NR SR nie sú ničím iným, ako HRUBÝM OČIERŇOVANÍM generálneho prokurátora SR a v konečnom dôsledku aj URÁŽKOU všetkých prokurátorov Generálnej prokuratúry SR," uvedol GP.

ANI STATUS POSLANCA NÁRODNEJ RADY SR NEOPRÁVŇUJE K DEHONESTÁCII

V rámci pondelkovej rozpravy v pléne Národnej rady SR (NR SR) poslankyňa a zároveň členka Ústavnoprávneho výboru NR SR Lucia Plaváková o. i. uviedla, že:

  • “ÚŠP presadzuje koncept stíhania a odsúdenia ľudí, ktorí spáchajú korupčnú alebo inú ekonomickú trestnú činnosť a to bez ohľadu na to, či ide o ľudí blízkych vláde, alebo samotných politikov“ a
  • “generálny prokurátor Maroš Žilinka presadzuje koncept zabezpečovania beztrestnosti smeráckych ľudí cez § 363“, ako aj
  • “...ten generálny prokurátor, ktorý poslušne uplatňuje § 363, aby pomohol Vašim ľuďom...“.

Žilinka sa k týmto slovám vyjadril na sociálnej sieti. "Tvrdenia poslankyne NR SR považujem za NESLÝCHANÚ NEHORÁZNOSŤ a BEZPRECEDENTNÝ ÚTOK na generálneho prokurátora SR, ktorý nemá absolútne nič spoločné s vecnou argumentáciou.

Tvrdenia poslankyne NR SR nie sú ničím iným, ako hrubým očierňovaním generálneho prokurátora SR a v konečnom dôsledku aj urážkou všetkých prokurátorov Generálnej prokuratúry SR podieľajúcich sa na vybavovaní agendy „§ 363“ v očiach verejnosti, ktoré negatívne zasahujú do vnímania dôveryhodnosti a dobrej povesti prokuratúry SR,” napísal Žilinka.

Dodáva, že vždy presadzoval a bude presadzovať ochranu zákonnosti a dôrazne odmieta spájanie jeho osoby s ktoroukoľvek skupinou politikov. Vysvetľuje, že účelom rozhodovania podľa § 363 Trestného poriadku je ochrana zákonnosti v prípravnom konaní, ktorá napĺňa pozitívny záväzok štátu viesť trestné stíhania, ktoré spĺňajú požiadavku zákona.

Lucia Plaváková, Michal Šimečka, zdroj: FB/LP

“Za každým rozhodnutím si plne stojím a vždy obsahovalo také odôvodnenie, ktoré poskytovalo odpovede na všetky skutkovo a právne významné otázky. Zdôrazňujem, že žiadne rozhodnutie nebolo ovplyvnené osobným statusom, zmýšľaním, alebo postavením osôb, ktorých sa týkalo a jediným kritériom bolo zistenie, či rozhodnutím alebo v konaní, ktoré mu predchádzalo, bol zásadným spôsobom porušený zákon,” objasnil prokurátor.

“Tvrdenie poslankyne NR SR o tom, že „presadzujem koncept zabezpečovania beztrestnosti smeráckych ľudí a poslušne uplatňujem § 363, aby som im pomohol“, považujem jednoducho za nehanebnosť.” Zároveň doplnil, že podsúvanie nekritického obrazu, že existuje pomerne úzka skupina prokurátorov, ktorým jediným záleží na spravodlivosti, za súčasného vykresľovania generálneho prokurátora ako prekážky spravodlivosti, považuje za nesmierne škodlivé. Zvlášť, ak sa tak deje zo strany poslankyne a členky Ústavnoprávneho výboru NR SR.

Šimečka sa pustil do Fica: V ŠTÝLE PUTINA DÁVA POKYNY SVOJIM VAZALOM!
Pri štvrtej vláde Roberta Fica (Smer-SSD) si na nečinnosť rozhodne sťažovať nemôžeme. Od prvého dňa, kedy sa jednotliví ministri ujali svojich funkcií, sa dejú zmeny. Také, aké koaličné strany avizovali vo svojich predvolebných programoch. Jednou z... Čítať ďalej
09 | 01 | 2024 | Eka Balaskova

Vážení naši čitatelia

Hlavný denník prežil jeden z najťažších rokov. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu". Ďakujeme vám, že sme pre vás prvou voľbou v čerpaní informácii.

Naďalej nám môžete pomôcť aj materiálne. Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní! Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik