Z hrebeňa Nízkych Tatier spadol turista, do nemocnice ho viezol vrtuľník
09 | 01 | 2024 I Diana Zaťková/TASR

Z hrebeňa Nízkych Tatier v oblasti Kráľovho stola spadol v utorok český turista. Podľa horských záchranárov utrpel pravdepodobne zlomeninu stehennej kosti. Do nemocnice ho transportoval vrtuľník.

Pád muža spozorovali dvaja pracovníci Školiaceho strediska Horskej záchrannej služby (HZS). Poskytli mu prvú pomoc a zateplili ho. O súčinnosť požiadali posádku vrtuľníkovej záchrannej zdravotnej služby, ktorá na mieste vysadila lekárku. 

“Tá si zraneného prevzala do opatery. Následne turistu spolu s lekárkou evakuovali z terénu a letecky transportovali do nemocnice,” dodali horskí záchranári.

DESIVÝ NÁLEZ Objavili mŕtve telo mamičky! Vedľa ležala vydesená dcérka
Šokujúci nález v obci Husák v okrese Sobrance. V dome našli nehybné telo ženy a pri ňom vystrašené malé dieťa. Objavili ich policajti, ktorí išli preveriť, či je žena doma. Bratovi nezdvíhala telefón, rozhodol sa to preto oznámiť. Keďže policajtom... Čítať ďalej
09 | 01 | 2024 | Diana Zaťková

Vážení naši čitatelia

Hlavný denník prežil jeden z najťažších rokov. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu". Ďakujeme vám, že sme pre vás prvou voľbou v čerpaní informácii.

Naďalej nám môžete pomôcť aj materiálne. Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní! Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik