Šimečka sa pustil do Fica: V ŠTÝLE PUTINA DÁVA POKYNY SVOJIM VAZALOM!
09 | 01 | 2024 I Eka Balaskova

Pri štvrtej vláde Roberta Fica (Smer-SSD) si na nečinnosť rozhodne sťažovať nemôžeme. Od prvého dňa, kedy sa jednotliví ministri ujali svojich funkcií, sa dejú zmeny. Také, aké koaličné strany avizovali vo svojich predvolebných programoch. Jednou z nich je aj nutnosť niečo urobiť s vysokými cenami potravín. Na tie prišlo začiatkom roka 2024. Líder najsilnejšej opozičnej strany Michal Šimečka (PS) však zrejme očakával, že Roberta Fica na premiérskom stole čakal čarovný prútik.

Ministri štvrtej Ficovej vlády sa za ani nie tri mesiace od menovania do funkcií rozhodne nenudili. Pripraviť museli Programové vyhlásenie vlády a následne štátny rozpočet na rok 2024. Po naprávaní krívd, ktoré sa za posledné tri a pol roky diali v justícii, riešení problémov s rozvrátenou políciou, hasení katastrofického stavu zdravotníctva či školstva prichádzajú na rad aj ceny potravín. 

Došlo aj na ceny potravín

Robert Fico vo videu s ministrami financií a pôdohospodárstva tvrdí, že vláda by mala dosiahnuť taký stav, aby ceny potravín na Slovensku neboli vyššie ako v krajinách s vyššími príjmami a dôchodkami obyvateľov.

„Možno Česká republika by pre nás mala byť cieľovou rovinkou, ktorú chceme v nejakom okamihu dosiahnuť," povedal Fico. Premiér pripomenul, že aj keď celková inflácia v porovnaní novembrov 2022 a 2023 bola necelých 11 %, potravinová inflácia bola v tom istom období viac ako dvojnásobná. V Česku pri vyšších platoch pritom potraviny medziročne zdraželi menej, a to o 17 percent.

Fico chce ZATOČIŤ s cenami: Kým opozícia ako zmyslov zbavená zachraňuje Lipšica, my riešime DRAHÉ POTRAVINY! (VIDEO)
Vláda by mala dosiahnuť taký stav, aby ceny potravín na Slovensku neboli vyššie ako v krajinách s vyššími príjmami a dôchodkami obyvateľov. Vo zverejnenom videu s ministrom financií Ladislavom Kamenickým a ministrom pôdohospodárstva Richardom... Čítať ďalej
08 | 01 | 2024 | Diana Zaťková

Pohľad lídra progresívcov

„Robert Fico si po troch mesiacoch všimol problém drahých potravín. Na fingovanej porade v štýle Vladimíra Putina rozdáva pokyny svojim vazalom, čo a ako majú spraviť s cenou vajíčok a Eidamu,“ reaguje Šimečka na Facebooku.

„Aj by som mu možno uveril, ak by posledné tri mesiace neriešil v kuse úplne iné veci. Konkrétne - beztrestnosť pre mafiánov a korupčníkov, pomstu spravodlivým vyšetrovateľom, rušenie špeciálnej prokuratúry, ovládnutie štátu a rozdávanie funkcií svojim ľuďom,“ vyčíta Ficovi líder PS.

„Ale veď do toho, pán Fico. Držím vám palce v boji s infláciou a rád pridám ruku k dielu. Stiahnite váš promafiánsky balíček aj ďalšie škandalózne zákony. Poďme riešiť skutočné problémy ľudí,“uzatvára Šimečka.

Šimečkovci vyjdú znovu DO ULÍC!
Pokračujú aj v novom roku! Opozičné strany Progresívne Slovensko (PS), KDH a SaS zvolali na štvrtok (11. 1.) ďalšie protesty proti zámeru vlády zrušiť Úrad špeciálnej prokuratúry (ÚŠP). Konať sa budú v Bratislave na Námestí SNP, ako aj v ďalších... Čítať ďalej
08 | 01 | 2024 | Diana Zaťková/TASR

My len lídrovi progresívcov, ktorý pred voľbami sľuboval, že sa bude zasadzovať za upokojenie situácie, ukľudní polarizovanú spoločnosť a bude slušnou konštruktívnou opozíciou, pripomíname, že si teda riadne "naložil" do úst. Vláda už od svojho nástupu musí riešiť obštrukcie, protesty, odvolávania a chaos vyvolaný opozíciou. Akosi Šimečka zabudol, že chaos treba riešiť a to, že vláde hádžu polená pod nohy a nemá čas na nič iné, je jeho vina! Ale takto asi podľa Progresívneho Slovenska vyzerá ukľudnenie situácie... Všetky progresívne predvolebné klamstvá si však ľudia pamätajú!

Radačovský o Šimečkovcoch a im spriaznených médiách: NESKONALÉ POKRYTECTVO! VŠETCI KLAMALI!
Progresívne Slovensko a prozápadná a proamericky orientovaná opozícia, spolu so spriaznenými médiami strašili a klamali svojich voličov, a predovšetkým mladú generáciu! Skonštatoval to europoslanec a exsudca Najvyššieho súdu SR Miroslav Radačovský.... Čítať ďalej
08 | 01 | 2024 | Diana Zaťková

Vážení naši čitatelia

Hlavný denník prežil jeden z najťažších rokov. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu". Ďakujeme vám, že sme pre vás prvou voľbou v čerpaní informácii.

Naďalej nám môžete pomôcť aj materiálne. Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní! Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik