POPLETENÁ Remišová sa dovoláva zákona! NEOVLÁDA ÚSTAVU?
09 | 01 | 2024 I Eka Balaskova

Vyhlásenie termínu konania prezidentských volieb neušiel ani predsedníčke strany Za ľudí momentálne integrovanej v Matovičovom hnutí, Veronike Remišovej. Tá tejto udalosti, presnejšie jej aktérovi, predsedovi NR SR Petrovi Pellegrinimu (Hlas-SD) venovala na Facebooku hneď dva žlčovité statusy.

Podľa Veroniky Remišovej je termín prezidentských volieb príliš skorý. Peter Pellegrini ho vyhlásil preto, aby skrátil čas na kampaň pre ďalších kandidátov a on mohol robiť kampaň zo štátnej limuzíny. Nezabudla ani pripomenúť „zločincov zo SmeroHlasu“ a jej štandardné pripomienky o zbabelosti v DNA predsedu NR SR. Ten podľa nej baží po funkcii prezidenta a spraví pre to čokoľvek – aj útok na právny štát.

Termín pre seba

Remišová konštatuje, že termín, ktorý Peter Pellegrini stanovil na konanie prezidentských volieb vyhovuje jemu.

„Strašne sa ponáhľa - kampaňuje zo štátnej limuzíny a jeho spolustraníci mu robia nezákonnú kampaň na ministerstvách, ale ani to mu nestačí. Preto zbabelo skracuje čas na kampaň pre ďalších kandidátov, ktorí jeho výhody nemajú,“píše Remišová. Pani ex ministerka si robila kampaň pred predčasnými parlamentnými voľbami cez časopis vydávaný práve ministerstvom, ktorému šéfovala. Jej nástupca na MIRRI časopis zrušil – podľa neho jedným z dôvodov jeho vydávania bola propagácia šéfky rezortu.

MINISTER RAŠI ZASIAHOL! Remišovej časopis, ktorý vydávalo MIRRI končí!
Minister investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie Richard Raši dnes zastavil vydávanie časopisu Lepšie Slovensko, ktorý ministerstvo platilo z eurofondov. „Už v minulosti sme kritizovali, že moji predchodcovia, najmä bývalá ministerka... Čítať ďalej
02 | 11 | 2023 | Gabriela Fedičová

To však nie je jediný dôvod

„Bojí sa aj toho, že zápach kriminálnych zákonov na ochranu zločincov z pozadia Smeru a Hlasu mu v kampani poškodí. Preto voľby vyhlasuje na čo najskorší termín. Zbabelosť a podrazy v DNA Hlasosmeru zostávajú pevne zakotvené,“myslí si Remišová o termíne volieb s tým, že ani tu si neodpustí verbálne útoky na súčasnú koalíciu.

Kto nám tu hovorí o absurdistane?

„Peter Pellegrini pokračuje v tom, čomu sa venoval celý život: zneužívaní funkcie na získanie ďalšej funkcie. Stanovením čo najskoršieho termínu prezidentských volieb prakticky vyradil z hry množstvo občianskych kandidátov, ktorí tak nemajú čas na kampaň, ktorú Pellegrini nelegitímne vedie z pozície predsedu parlamentu, ako aj s nezákonnou pomocou svojich ministrov vo vláde. Absurdistan, ktorý spoločne s Ficom ako predseda parlamentu vytvárajú pokračuje aj tým, že ako predseda parlamentu a zároveň kandidát má posudzovať, či jeho protikandidáti spĺňajú formálne náležitosti. Zároveň sa Pellegrini evidentne obáva, že dôsledky promafiánskych zákonov vlády môžu poškodiť jeho kampani, preto zbabelo tlačí voľby na čo najskorší termín,“ dopĺňa Remišová. Tá predsedu parlamentu vníma, ako vykonávača špinavej roboty“ za Roberta Fica, nad ktorým stále vidí vznášať sa tieň škatúľ od šampanského.

Digitálna líderka vyčíta

„Ako niekdajší “digitálny líder” doslova utopil stovky miliónov eur v čiernych dierach bez akéhokoľvek osohu pre občana. Dnes Pellegrini, ktorý bol vždy servilný spoločník Roberta Fica nesie plnú politickú spoluzodpovednosť za útok na fungujúce orgány spravodlivosti, čo ho morálne aj osobnostne diskredituje v snahe o získanie ďalšej funkcie, tentokrát prezidentského kresla,“uzatvára Remišová, ktorej pred takmer štyrmi rokmi nerobilo problém vytvorenie nového ministerstva, kde funkciu ministerky vykonávala ona sama...

Voliť prezidenta sa dá len v SR, hlasovať zo zahraničia nie je možné
Hlasovať v prezidentských voľbách sa dá len na území SR. Voľba poštou zo zahraničia nie je možná. Z cudziny sa dá voliť len pri parlamentných voľbách. "Vo voľbách prezidenta je možné hlasovať výlučne vo volebnej miestnosti na území Slovenskej... Čítať ďalej
09 | 01 | 2024 | Diana Zaťková/TASR

Čo hovorí Ústava

Voľbu prezidenta vyhlasuje predseda Národnej rady Slovenskej republiky tak, aby sa prvé kolo volieb uskutočnilo najneskôr 60 dní pred uplynutím funkčného obdobia úradujúceho prezidenta. Prezidentke Čaputovej končí mandát 13. júna 2024, takže s ohľadom na termíny nemal Peter Pellegrini veľa času na vyhlásenie volieb. Ak chcel dodržať zákon.

Vážení naši čitatelia

Hlavný denník prežil jeden z najťažších rokov. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu". Ďakujeme vám, že sme pre vás prvou voľbou v čerpaní informácii.

Naďalej nám môžete pomôcť aj materiálne. Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní! Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik