Podpredseda parlamentu posiela odkaz NAKA a KDH
10 | 01 | 2024 I Eka Balaskova

Ľuboš Blaha (Smer-SSD) sa v týchto dňoch teší z príchodu tretieho potomka na svet. V pondelok (8. 1.) k Lilinke a Adamkovi pribudol Jonáško. Pribudlo však aj niečo iné – trestné stíhanie. „Vyslúžil si ho“ svojim povolebným „upratovaním“ kancelárie podpredsedu parlamentu. Video, ktoré sa aj na sociálnych sieťach stalo virálnym, pobúrilo historika z Ústavu pamäti národa (ÚPN), ale aj opozičné KDH. Kresťanskí demokrati ho chcú odvolávať a historik podal trestné oznámenie.

Blaha si však ani z jedného, ani z druhého ťažkú hlavu nerobí. Na Telegrame konštatuje, že KDH sú farizeji a NAKA politikárči.

Stíhanie Ľuboša Blahu za obraz Che Guevaru zaujalo aj právnika Dalimíra Solčanského. Ten pripomína výrok Európskeho súdu pre ľudské práva a na záver sa pýta, či sa to týka aj našej spoločnosti.

Upratovanie má dohru

2. novembra Ľuboš Blaha zverejnil video, v ktorom vo svojej kancelárii s kľudom Angličana vymenil európsku vlajku za slovenskú a obraz prezidentky Zuzany Čaputovej za portrét juhoamerického revolucionára Ernesta Che Guevaru. Historik ÚPN Patrik Dubovský pár dní na to podal za tento počin na podpredsedu parlamentu trestné oznámenie. KDH sa ho navyše chystá kvôli zveseniu obrazu prezidentky Čaputovej odvolávať.

Vo veci bolo začaté trestné stíhanie a sú vykonávané procesné úkony. NAKA vedie trestné stíhanie „vo veci prečinu prejav sympatie k hnutiu smerujúcemu k potlačeniu základných práv a slobôd“. Kresťanskí demokrati sú presvedčení, že ďalší obvinený človek vo vedení NR SR je potenciálnou medzinárodnou hanbou pre Slovensko.

Novopečený trojnásobný otecko V PROBLÉMOCH: NAKA začala stíhanie, KDH odvolávanie (VIDEO)
V deň svojich 44-tých narodenín podpredseda parlamentu Ľuboš Blaha svetu oznámil veľkú novinku - plní sa mu sen o veľkej rodine. Stalo sa tak v pondelok, 8. januára. K Adamkovi a Lilinke pribudol najmladší pokračovateľ rodu Blahovcov - Jonáško. To... Čítať ďalej
08 | 01 | 2024 | Eka Balaskova

Sú mu ukradnutí

Správa o trestnom stíhaní sa cez otcovskú eufóriu dostala aj k samotnému Ľubošovi Blahovi. Ten na Telegrame skonštatoval, že od kresťanov z KDH považuje za ľudsky nechutnú ich potrebu „kopnúť si“ doňho len niekoľko hodín po narodení dieťaťa.

„Ale čo čakať od farizejov. Im je komplet ukradnutá hodnota rodiny. A láska k blížnemu je pre nich len trápna fráza - majú v sebe nekonečnú zlobu a skrývajú ju za sladké rečičky,“napísal podpredseda parlamentu s tým, že si nimi nenechá hovoriť do svojich ľavicových hodnôt a do toho, koho si bude vážiť.

„Už nežijeme v stredoveku ani v žiadnej Farskej republike, éra upaľovania za iný názor je preč, kádeháci sa s tým budú musieť zmieriť,“ radí kresťanským demokratom Blaha.

Nešetrí ani NAKA

Národná kriminálna agentúra by sa podľa podpredsedu parlamentu mala venovať Sulíkovým dubajským zlodejinám. Nie sú predsa platení za to, aby robili politiku s obrazom Che Guevaru.

„Ale ak sa NAKA rozhodla, že bude kriminalizovať milióny ľudí po svete, čo nosia tričko Che Guevaru, tak sú to ešte väčší komedianti, než som si myslel,“nedáva si pred ústa servítku Blaha.

Nad Blahom nevyhrajú

„Himmler takisto nevedel tolerovať iný názor. Tisíce komunistov poslal v roku 1933 do koncentračných táborov. Mimochodom, hovoril tomu "ochranná väzba". Aspoň vieme, odkiaľ bral inšpirácie Herr Lipšic a jeho ÚŠP počas Matovičovej hrôzovlády. Ak ma chcú kriminalizovať za moje ľavicové a vlastenecké názory, nech sa páči, nebude to prvýkrát. Je mi to srdečne jedno. Aj tak ako vždy – prehrajú,píše sebaisto poslanec.

Podpredseda parlamentu: Do skrine s Čaputovou! KDH: ODVOLAJME HO (VIDEO)
Vo štvrtok sa Ľuboš Blaha "nasťahoval" do novej kancelárie - po voľbách sa stal podpredsedom parlamentu. Kým začne úradovať, potreboval si však upratať. A zábery z tohto aktu sa okamžite stali hitom internetu. Ak však čakáte, že pán podpredseda NR... Čítať ďalej
02 | 11 | 2023 | Eka Balaskova

Che Guevaru mali aj Íri na poštovej známke

Solčanský pripomína, že trestnoprávna rovina v tejto veci je sporná, veď portrét Che Guevaru bol na írskej  známke, visí na miestnej univerzite a na mnohých ďalších miestach.

„Z právneho hľadiska ale pripomeniem, že ESĽP sa už v minulosti viackrát zaoberal verejným vystavovaním totalitných symbolov, napr. rozhodnutie z r. 2008 voči Maďarsku známe ako 𝗥𝗼𝘇𝘀𝘂𝗱𝗼𝗸 č𝗲𝗿𝘃𝗲𝗻𝗲𝗷 𝗵𝘃𝗶𝗲𝘇𝗱𝘆, kde povedal, že zobrazovanie totalitných symbolov môže vyvolať nepokoj napr. medzi príbuznými obetí, ale takéto pocity akokoľvek sú pochopiteľné, nemôžu samy osebe stanoviť 𝗵𝗿𝗮𝗻𝗶𝗰𝗲 𝘀𝗹𝗼𝗯𝗼𝗱𝘆 𝗽𝗿𝗲𝗷𝗮𝘃𝘂,“ píše na Facebooku právnik Solčanský.

Sme rozumná spoločnosť?

„Podľa názoru súdu právny systém, ktorý uplatňuje obmedzenia ľudských práv s cieľom uspokojiť diktát verejného cítenia – skutočného alebo imaginárneho – nemožno považovať za uspokojujúci naliehavé sociálne potreby uznávané v demokratickej spoločnosti, pretože táto spoločnosť musí zostať rozumná vo svojom úsudku. Zostala slovenská spoločnosť v tejto veci rozumná?,“ uzatvára právnik svoje zamyslenie nad trestným stíhaním podpredsedu parlamentu.

V NR SR LEPŠIE, AKO V RINGU: Kolíková útočí na Pellegriniho, od Mikulca si to zlizol Šutaj Eštok!
Predseda Národnej rady (NR) SR Peter Pellegrini (Hlas-SD) porušuje zákon pri vyhlásení voľby kandidátov na sudcu Ústavného súdu (ÚS) SR. V tomto tvrdení pokračuje opozičná SaS aj napriek tomu, že Pellegrini už v pondelok na obvinenia strany... Čítať ďalej
09 | 01 | 2024 | Diana Zaťková/TASR

Vážení naši čitatelia

Hlavný denník prežil jeden z najťažších rokov. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu". Ďakujeme vám, že sme pre vás prvou voľbou v čerpaní informácii.

Naďalej nám môžete pomôcť aj materiálne. Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní! Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik