Nemecká vicekancelárka OBVIŇUJE PUTINA z protestov farmárov!
09 | 01 | 2024 I Diana Zaťková

V úplnej panike sa nemecký politický a mediálny establishment pokúsil očierniť povstanie farmárov proti globalistickej vláde v Berlíne ako výtvor Vladimíra Putina, informuje americký Breitbart.

Tisíce farmárov začali v pondelok týždňovú vzburu v reakcii na protifarmársku politiku ľavicovej vlády kancelára Olafa Scholza, pričom na zastavenie krajiny sa použili pomaly sa pohybujúce traktory, nákladné autá a ďalšie vozidlá.

Nemecká vláda musí vyriešiť čiernu dieru v rozpočte, a zatiaľ čo niektoré oblasti výdavkov sa tešia masívnemu nárastu – ako napríklad dotácie vojne na Ukrajine – pokračuje sa v znižovaní domácich výdavkov a zvyšovaní daní. 

Medzi nimi je ukončenie oslobodenia od zelených daní pre poľnohospodárske vozidlá a zníženie poľnohospodárskych dotácií, čo vyvolalo pobúrenie medzi nemeckou farmárskou komunitou, ktorá varovala, že vládna politika ohrozuje samotné prežitie tohto odvetvia.

8. januára 2024, Bavorsko, Mníchov: Traktory stoja počas demonštrácie farmárov v centre mesta. V reakcii na úsporné plány federálnej vlády združenie farmárov vyzvalo na týždeň akcií so zhromaždeniami a zhromaždeniami, ktoré sa začnú 8. januára. Vyvrcholí to veľkou demonštráciou v hlavnom meste 15. januára. Foto: Lennart Preiss/dpa (Foto Lennart Preiss/aliancia obrázkov cez Getty Images)

8. januára 2024, Bavorsko, Mníchov: Traktory stoja počas demonštrácie farmárov v centre mesta. V reakcii na úsporné plány federálnej vlády združenie farmárov vyzvalo na týždeň akcií so zhromaždeniami, ktoré sa začnú 8. januára. Vyvrcholí to veľkou demonštráciou v hlavnom meste 15. januára. Foto: Lennart Preiss/dpa (Foto Lennart Preiss/aliancia obrázkov cez Getty Images)

Našli vinníka - Putina

Politický establišment namiesto toho, aby dôstojne zaobchádzal so starosťami farmárov, sa radšej pokúsil pošpiniť vidiecku revoltu ako výtvor hanebných síl. Nemecký minister hospodárstva Robert Habeck, proti ktorému minulý týždeň farmári osobne protestovali, tvrdil, že Rusko sa snaží protesty vyvolať.

„Kampane v sociálnych médiách, z ktorých niektoré platí Putin, v ktorých sa prezentujete ako obeť, aby ste ospravedlnili násilie páchané na ľuďoch a veciach, politické programy, ktoré obhajujú zvrhnutie alebo dokonca opätovné osídlenie a vždy obviňujú iných, pravicových radikálov, ktorí využiť ochranný priestor slobody na jeho zrušenie... To nemôžeme tolerovať,“ povedal Habeck pre televíziu NTV.

Napriek zjavne širokej politickej základni farmárov zapojených do akcie, staršie mainstreamové médiá v Nemecku sa tiež pokúsili označiť protesty za spojené s „krajnou pravicou“. Hoci farmári získali podporu od centristických politických osobností, vrátane lídra strany Kresťanskodemokratická únia (CDU) Friedricha Merza, štátne médiá Deutsche Welle v pondelok vyhlásili, že „nemecká krajná pravica využíva protesty farmárov“.

Stovky farmárov z okolitých komunít začínajú týždenný štrajk na protest proti vládnemu plánu znížiť poľnohospodárske dotácie a 8. januára 2024 blokujú cesty v nemeckom Kolíne nad Rýnom. (Foto Ying Tang/NurPhoto cez Getty Images)

Stovky farmárov z okolitých komunít začínajú týždenný štrajk na protest proti vládnemu plánu znížiť poľnohospodárske dotácie a 8. januára 2024 blokujú cesty v nemeckom Kolíne nad Rýnom. (Foto Ying Tang/NurPhoto cez Getty Images)

Zdôrazňujúc podporu populistickej pravicovej strany Alternatíva pre Nemecko (AfD), ktorá sa v prieskumoch prehupla na jednu z popredných strán v krajine, čím prekonala všetky tri strany tvoriace koaličnú vládu, DW nielenže označila stranu ako „krajná pravica“ – označenie, ktoré strana odmieta – ale tiež ju otvorene prirovnávala k nacistickému režimu Adolfa Hitlera.

„AfD roky využívala všetky možné problémy na protest proti nemeckej federálnej vláde, ako napríklad zhromaždenie proti kontroverzným opatreniam na boj proti pandémii COVID-19... Pozorovatelia sa obávajú, že súčasné protesty farmárov by mohli byť zneužité na protidemokratické ciele pravicových extrémistov,“ napísala verejne financovaná televízia.

8. januára 2024, Bavorsko, Straubing: Traktory sú zaparkované na parkovisku Am Hagen počas demonštrácie farmárov. V reakcii na úsporné plány federálnej vlády združenie farmárov vyzvalo na týždeň akcií so zhromaždeniami a zhromaždeniami, ktoré sa začnú 8. januára. Vyvrcholí to veľkou demonštráciou v hlavnom meste 15. januára. Foto: Armin Weigel/dpa (Foto: Armin Weigel/aliancia obrázkov cez Getty Images)

Dňa 8. januára 2024, Bavorsko, Straubing: Traktory sú zaparkované na parkovisku Am Hagen počas demonštrácie farmárov. V reakcii na úsporné plány federálnej vlády združenie farmárov vyzvalo na týždeň akcií so zhromaždeniami a zhromaždeniami, ktoré sa začnú 8. januára. Vyvrcholí to veľkou demonštráciou v hlavnom meste 15. januára. Foto: Armin Weigel/dpa (Foto: Armin Weigel/aliancia obrázkov cez Getty Images)

Zatiaľ čo liberálne zložky v Nemecku často označovali AfD za antidemokratickú, vládna Sociálnodemokratická strana (SPD) kancelára Scholza ešte minulý týždeň tvrdila, že silnejúca populistická strana by mala byť úplne zakázaná. Tvrdí sa, že zákaz druhej volebnej strany v Nemecku je nevyhnutný na ochranu demokracie.

Viac v našom článku:

TOTO nazývajú DEMOKRACIOU: Nevieme ich poraziť, ZAKÁŽME ICH!
Vládnuca nemecká strana navrhuje zakázať silnejúcu populistickú opozíciu AfD! Líderka ľavicovej Sociálnodemokratickej strany (SPD) nemeckého kancelára Olafa Scholza navrhol zakázať stranu Alternatíva pre Nemecko (AfD) v čase, keď pravicová... Čítať ďalej
04 | 01 | 2024 | Diana Zaťková

Druhý vinník - Musk

Nemecké médiá dokonca medzi zodpovedných, ktorých vinia za to, že farmári povstali proti vláde, zaradili miliardára Elona Muska, ktorý vyjadril svoju podporu farmárom, ako aj kritizoval medzinárodné médiá za nedostatok pozornosti protestom, ktoré podnietili články na titulnej strane popredných nemeckých novín Die Welt a regionálneho Berliner Zeitung. Tie venovali články na titulnej strane Muskových tweetov na podporu farmárov.

8. januára 2024, Saarland, Saarbrücken: Traktory stoja na ceste na okraji protestov farmárov. V reakcii na úsporné plány federálnej vlády združenie farmárov vyzvalo na týždeň akcie so zhromaždeniami a zhromaždeniami, ktoré sa začnú 8. januára. Vyvrcholí to veľkou demonštráciou v hlavnom meste 15. januára. Foto: Laszlo Pinter/dpa (Foto Laszlo Pinter/aliancia obrázkov cez Getty Images)

8. januára 2024, Saarland, Saarbrücken, (Foto Laszlo Pinter/aliancia obrázkov cez Getty Images)

Podstatne viac, ako v júni

Viac ako 500 traktorov a iných vozidiel zablokovalo centrálnu ulicu 17. júna v Berlíne medzi slávnou Brandenburskou bránou a Víťazným stĺpom. Polícia medzitým odhadla, že v pondelok Mníchov obkolesilo približne 5 500 traktorov, ktoré zablokovali vjazdy do mesta. Ďalších 1 000 ťahačov a nákladných áut vytvorilo 20 km dlhý konvoj pozdĺž diaľnice do Mainzu, hlavného mesta spolkovej krajiny Porýnie-Falcko. Ďalšie demonštrácie sa konali v mestách ako Brémy, Düsseldorf a Hamburg.

Napriek povstaniu vláda uviedla, že nebude ochotná urobiť žiadne zmysluplné zmeny smerom k plánovanému zníženiu dotácií a zvyšovaniu daní pre farmárov, pričom hovorca vlády povedal: „Vo vláde nie sú žiadne úvahy o zmene."

AKTUALIZOVANÉ TÝŽDEŇ HNEVU! Tisíce traktorov blokujú nemecké diaľnice (NEUVERITEĽNÉ VIDEO)
Dokázali by sme to aj my? Nemeckí poľnohospodári v pondelok začali mohutné týždenné protestné akcie. Okrem demonštrácií a zjazdov traktorov, hrozia poľnohospodári aj blokádami diaľnic. V nasledujúcom „Týždni hnevu“ tak zrejme nesúhlas... Čítať ďalej
08 | 01 | 2024 | Diana Zaťková

Vážení naši čitatelia

Hlavný denník prežil jeden z najťažších rokov. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu". Ďakujeme vám, že sme pre vás prvou voľbou v čerpaní informácii.

Naďalej nám môžete pomôcť aj materiálne. Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní! Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik