MORÁLNE MAJÁKY NA ČELE S HAŠEKOM SA ZBLÁZNIA! Gólman Hudáček miesto Kladna mieri do Frankfurtu
09 | 01 | 2024 I Diana Zaťková

Slovenský hokejový brankár Július Hudáček, kritizovaný pre svoje nedávne pôsobenie v ruskej KHL, mieri teraz po rýchlom rozchode s extraligovým Kladnom do nemeckého Frankfurtu. V Kladne mal podľa zákulisných informácií dostať odstupné 360-tisíc korún. Na sociálnej sieti jeho nové angažmán strhlo búrku, niektorí stoja na Hudáčkovej strane, iní ho ostro odsudzujú, informujú české Parlamentní Listy. „Tak je vidieť, Nemcom je úplne u prdele, kde brankár Hudáček chytal. Len u nás sa ‚morálne majáky' na čele s Gaškom mohli zblázniť...,“ uviedol na platforme X predseda Robotníckej strany sociálnej spravodlivosti (DSSS) Tomáš Vandas k Hudáčkovmu prestupu do Frankfurtu.

V minulom týždni z toho bol rozruch, ktorý k hokeju pritiahol aj ľudí, ktorí sa domnievajú, že sa hrá na polčasy. Tím HC Rytieri Kladno sa rozhodol riešiť krízu na poste brankára ponukou pre slovenského Julia Hudáčka. Ten bol momentálne bez angažmá.

Aféra ale vznikla z toho, že predtým chytal v tíme kazašskej Astany, pôsobiaci v Kontinentálnej hokejovej lige. Tá je skutočne pýchou ruského režimu, ale pôsobia v nej aj celky z iných krajín. V atmosfére po invázii na Ukrajinu sa ale v niektorých kruhoch považuje angažmán v akomkoľvek celku tohto „Putinovho ľadového cirkusu“ za stigmatizujúci.

Pod paľbou aj Jágr

Schytal to nielen brankár, ktorého previnenie malo byť umocnené niekoľkými výrokmi pre klubový web, ako sa mu v Astane páči, ale aj majiteľ kladenského hokeja Jaromír Jágr. Ten je pre niektorých v kolónke dezolátov už odkedy prijal ponuku byť ambasádorom olympijského turnaja v Pekingu.

Teraz na sociálnych sieťach čelil výzvam, aby prestal nosiť dres s číslom 68, ktorý si na pamiatku historických udalostí tohto roku vybral už v roku 1990 v USA, odohral v ňom celú kariéru a stal sa v ňom jedným z najvýraznejších symbolov porevolučného Česka.

Výkriky zo siete X rozvinul komentár na webe FORUM24.cz. „Jágr dal svojim krokom jasne najavo, že ono číslo 68, ktoré po celú kariéru nosí na drese, vraj „ako odkaz na sovietsku okupáciu Československa“, nie je ničím iným ako obyčajnou pretvárkou a marketingovým ťahom. Možno by mal radšej nastupovať s jedenástkou. S tou sa na drese vždy preháňal na štadiónoch Vladimír Putin, keď práve dokazoval svojim poddaným, že je tiež jedným z nich,“ poradil komentátor Pavel Šmejkal.

STRATILI HOKEJOVÍ FANÚŠIKOVIA PAMÄŤ ALEBO SÚDNOSŤ?
Dnešný svet je tak dôkladne zbavený spoločných hodnôt, až sa obávam, že sme už dávno prekročili červenú líniu, za ktorou je globálny vojnový konflikt neodvrátiteľný. Skonštatoval to vo svojom komentári na sociálnej sieti politický analytik Eduard... Čítať ďalej
08 | 01 | 2024 | Diana Zaťková

Keď ste pápežskejší, ako pápež
Po dvoch dňoch extrémneho tlaku sa Kladno rozhodlo s brankárom Hudáčkom rozlúčiť. Na Facebooku sa objavilo niekoľko poznámok kritizujúcich Jaromíra Jágra za „vymäknutie“, ale sám brankár dlho bez práce nezostal.
 

Podľa informácií webu Hokej.cz sa v pondelok večer už hlásil vo Frankfurte, kde má chytať najvyššiu nemeckú súťaž. „Sme veľmi radi, že sa nám podarilo prilákať Júliusa. Ide o skúseného brankára, ktorý už mnohokrát preukázal svoju triedu na medzinárodnej úrovni,“ opisuje na webe Levov ich športový riaditeľ Franz-David Fritzmeier.

Navyše sa špekuluje, že Kladno muselo Hudáčkovi zaplatiť odstupné vo výške 367 tisíc korún. Na sociálnej sieti X to naznačil šéf slovenskej Dukly Trenčín Milan Radosa.

Bez angažmá pritom Hudáček zostal necelé tri dni. „Od prvého kontaktu s Frankfurtom až po podpis zmluvy to šlo veľmi rýchlo,“ opisuje na klubových stránkach Levov. „O klube som sa bavil s Maximom Matuškinom, s ktorým som už hrával. Popísal mi klub, mesto a fanúšikov, čo mi uľahčilo rozhodovanie.“

Zrejme nemusí rýchly koniec v extraligovom Kladne ľutovať. V zákulisí sa totiž hovorí o tom, že mal dostať iba za dva dni vyše 360-tisíc korún. Kontroverzný gólman s nedávnymi štartmi v ruskej KHL navyše získal novú štaciu v nemeckom Frankfurte. Tamojší celok z najvyššej súťaže je po sérii prehier druhý od konca.

Demokrat Stančík OSLAVUJE: Slovenského brankára vyhodili z Jágrovho družstva
Hokejový tím Rytieri Kladno majiteľa Jaromíra Jágra zrušil zmluvu slovenskému gólmanovi Júliusovi Hudáčkovi. Tú pritom Kladno s ním podpísalo iba minulý týždeň, ale kvôli Hudáčkovmu dlhodobému angažmá v ruskej Kontinentálnej hokejovej lige sa na... Čítať ďalej
06 | 01 | 2024 | Diana Zaťková

Nové angažmán gólmana Hudáčka vyvolalo na sociálnych sieťach rozporuplné reakcie

„Tak je vidieť, Nemcom je úplne u prdele, kde brankár Hudáček chytal. Len u nás sa ‚morálne majáky' na čele s Gaškom mohli zblázniť...,“ uviedol na platforme X predseda Robotníckej strany sociálnej spravodlivosti (DSSS) Tomáš Vandas k Hudáčkovmu prestupu do Frankfurtu.

Podľa niektorých názorov je víťazstvo na oboch stranách. „Tzv. win-win-win výsledok. Nenávistná pražská kaviareň je spokojná, pretože Hudáčka po nátlaku vyhodili z Kladna. Hudáček je spokojný, pretože dostal tučné odstupné, a spokojní budú aj Nemci, pretože v ich lige bude hrať dobrý hráč. Koniec ako z rozprávky,“ napísal glosátor Martin Chmela.
 
Olympionik a komentátor Lukáš Pollert k situácii krátko poznamenal: „My patríme na Východ, Hudáček na Západ.“
 
„Opäť sa len prejavila debilita českej chátry bez mozgu na čele s Gaškom. Ideologicky vyhodený športovec našiel u susedov prácu, zabednené stádo kádrujúcich hlupákov len tupo čumí na ČT a trpí nedostatkom kritického myslenia, rusofóbiou a demenciou,“ uviedol jeden z užívateľov platformy X.
 
Vtipom nešetril právnik Ondřej Dostál: „Milí obyvatelia X, nesmúťte. Hudáček síce odišiel chytať do Frankfurt Löwen - ale Haška stále ešte máme,“ napísal ironicky a pripojil smajlíka šaška.
 
Hokejový televízny expert Jakub Koreis, ktorý Hudáčka v uplynulých dňoch kritizoval pre zotrvanie v KHL, nešetril teraz ostrými slovami a nazýval ho „ľudskou hyenou“, pokiaľ si povedal o také vysoké odstupné, ako sa povráva. „J. Hudáček si údajne za tri dni na Kladne mal zarobiť 15 000 eur. Ak je to pravda, tak ten človek je ľudská hyena,“ napísal k Hudáčkovmu koncu u kladenských hokejistov.
 
Predseda strany PRO Jindřich Rajchl volá po ukončení klauniády, ktorá ostrakizuje slovenských športovcov, ktorí hrali za ruskú KHL. „Takže Julius Hudáček, ktorý musel kvôli tunajším kádrovákom opustiť kladenský hokejový klub, dnes podpísal zmluvu s tímom Löwen Frankfurt. V Nemecku evidentne to, že chytal v KHL, nikto nerieši. Poďme prosím túto klauniádu ukončiť. Vráťme našej krajine dôstojnosť!“ vyzval na Facebooku.

Nemci podľa Zdeňka Kettnera z SPD prijatím Hudáčka ukázali, že sa zaradili po boku Američanov a Kanaďanov v NHL a sú proputinovská piata kolóna, ktorá ohrozuje životy českých občanov.

Vážení naši čitatelia

Hlavný denník prežil jeden z najťažších rokov. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu". Ďakujeme vám, že sme pre vás prvou voľbou v čerpaní informácii.

Naďalej nám môžete pomôcť aj materiálne. Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní! Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik