Mažgút NALOŽIL Vallovi: Bratislavský plebs nech sedí doma, PANSTVO SA CHCE BAVIŤ! (VIDEO)
09 | 01 | 2024 I Eka Balaskova

Bratislavčania sú sklamaní. Primátor Vallo im oznámil, že hlavné mesto zvyšuje dane a poplatky a kvôli nedostatku peňazí sa nekonalo ani tradičné vítanie nového roka. Rozpočet mesta hovorí o zhruba 600-miliónoch eur, no na dôstojnú rozlúčku so starým rokom neboli peniaze. Ibaže by ich „prežúrovali“ zamestnanci magistrátu. Ján Mažgút (Smer-SSD) vo videu na sociálnej sieti tvrdí, že pre papalášov šlo na vianočné večierky a oslavy niekoľkonásobne viac, ako na takmer pol milióna Bratislavčanov dokopy.

Obyvatelia Bratislavy a turisti boli na prelome rokov sklamaní – muselo im stačiť svetelné odpočítavanie a príhovor primátora Matúša Valla. Lebo treba šetriť, oznámil im. A oznámil to aj pri zvyšovaní mestských daní a poplatkov. Mažgút vo svojom videu však pripomína, že šetriť musí len bežný občan. Zamestnanci magistrátu si spravili z mestskej kasy veľmi štedro financovaný vianočný večierok, čo má Mažgút doložené aj faktúrami. A doložené má aj vianočné posedenie pre zamestnancov jedného z mestských podnikov.

Museli stačiť Vallove reči

„Silvestrovské oslavy a privítanie nového roka 2024 boli v Bratislave plné sklamaní a bez zábavy. Teda pokiaľ nerátame príhovor primátora Valla. On teda veľa úsmevov na tvárach Bratislavčanov nerobí ani cez rok,“konštatuje Ján Mažgút vo videu spred bratislavskej Starej tržnice pripomínajúc, že na živé oslavy sa tešili nie len domáci, ale aj množstvo turistov.

Takto šafária liberáli v Bratislave! Čo ušetril Vallo na Vianociach pre Bratislavčanov, to preflámoval magistrát
Matúš Vallo je typický progresívec. Navonok káže vodu, v skutočnosti pije víno. Občanom Bratislavy oznámil, že chce šetriť, no pre svojich ľudí vystrojil parádny večierok. Krásne reči o šetrení Bratislave sa za posledné roky podarilo... Čítať ďalej
07 | 01 | 2024 | Mária Sliacka

Kde sú tie časy...

„Vyzerá to tak, že pokiaľ bude na radničnej stoličke sedieť Vallo, tak tie časy sú navždy preč. Pretože napriek zvyšovaniu daní, napríklad z nehnuteľností o 35 percent, za odpad v priemere o ďalších tridsať percent, treba všade šetriť. Na Bratislavčanoch, na turizme a aj na oslavách príchodu nového roka, ktoré sú len raz za rok,“ konštatuje Mažgút.

Plebsu stačia JEHO slová

„Kým vy ste zadarmo mrzli na námestí a čakali aspoň na tradičný silvestrovský ohňostroj, tak ten Bratislava, vraj z ekonomických dôvodov nepripravila. Zato sme si mohli vypočuť príhovor primátora, sprevádzaný akýmsi produkčným dozorom, aby sme my všetci, a to aj napriek svetelnému odpočítavaniu, prenajatému za viac, ako tisíctristo eur, vedeli, kedy odbije polnoc,“približuje Mažgút realizovanú predstavu bratislavského primátora o vítaní nového roka pre bežného občana. Ani to však nebolo zadarmo – Mažgút zverejnil faktúru občianskeho združenia Hlava 98, podľa ktorej bolo hlavnému mestu účtovaných desať tisíc eur.

Reprofoto / Ján Mažgút | Faktúra za oslavu pre Bratislavčanov, verzus faktúra za vianočnú oslavu pre zamestnancov magistrátu

„Dosť veľa za to, že len zabezpečili elektrickú prípojku, objednali a uhradili honorár moderátorovi, zaplatili poplatky a splnili si oznamovaciu povinnosť voči mestu,“ vysvetľuje Mažgút s tým, že Bratislavské kultúrne a informačné stredisko (BKIS) malo byť všade uvádzané ako spoluorganizátor.

Panstvo sa bavilo v Starej tržnici

„Nie náhodou stojím pred Starou tržnicou, ktorá pred Vianocami praskala vo švíkoch. Tu, v teple tržnice sa zamestnanci magistrátu, na čele s gitaristom Vallom na pódiu, vysmievali na súkromnom vianočnom večierku. Ich smiech bol o to hlučnejší a radostnejší, pretože jedli, pili, hodovali a zabávali sa za peniaze nás všetkých. Kým na hromadné oslavy pre nás všetkých ste dali zarobiť nejakej hlave desaťtisíc eur, rovnakú sumu – desaťtisíc eur ste „obetovali“ aj pre vyvolených vašich zamestnancov vášho magistrátu, ktorí prejedli a prepili viac, ako 21-tisíc eur,“ pripája Mažgút ďalšiu faktúru prihovárajúc sa primátorovi. Tomu vyčíta, honosnú oslavu na trovy tých, ktorým len pár dní pred tým „odklepol“ zvyšovanie daní.

Toto nech si Vallo cvaká z vlastného! (VIDEO)
Primátor hlavného mesta za svoje rozhodnutia žne kritiku z každej strany, no hlavne od nespokojných občanov. Jana Jányová (Smer-SSD) najnovšie upozorňuje, že Matúš Vallo si robí osobný mediálny koučing a politický prieskum spokojnosti z daní... Čítať ďalej
06 | 01 | 2024 | Eka Balašková

Podčiarknuté, sčítané...

„Všade sa podľa vás musí šetriť. Zvyšujete ľuďom dane, urobíte chudobnú oslavu nového roka pre všetkých Bratislavčanov za 10-tisíc eur, ktorú bez štipky transparentnosti dohodíte ešte aj spriaznenej neziskovke, aj napriek tomu, že Bratislava má vlastnú kultúrnu organizáciu a za trojnásobne vyššiu sumu si urobíte vianočný večierok magistrátu v Starej tržnici. To už nie je pokrytectvo, ale doslova chrapúnstvo a výsmech do tváre všetkým ľuďom, nie len tým, ktorí žijú v Bratislave. Aj návštevníkom, podnikateľom v turizme, či službách a hlavne vašim voličom,“ vyčíta Mažgút Vallovi a za príklad mu dáva laserovú šou z Prešova. Tá obyvateľov stála tretinu z toho, čo dal magistrát za vianočnú oslavu pre svojich verných.

Ak by toho bolo málo

Mažgút konštatuje, že pracovať pre mesto Bratislava je zrejme radosť, pretože Bratislavská vodárenská spoločnosť bola k svojim zamestnancom ešte štedrejšia – na vianočný večierok pre nich minula 130-tisíc eur.

Reprofoto / Ján Mažgút | Aj v mestskom podniku Bratislavská vodárenská spoločnosť to vedia za peniaze daňovníkov roztočiť

„To len aby ste vedeli, kam po zvýšení daní a cien tečú aj vaše peniaze,“ uzatvára Mažgút.

Zábojník: Dozrel čas na hĺbkový audit na bratislavskom magistráte
Bratislavský primátor má minimálne za posledný rok za sebou niekoľko rozhodnutí, o ktorých samotní Bratislavčania hovoria, ako o „Vallovinách“ a to je najslušnejšie pomenovanie, aké obyvatelia medzi sebou používajú. Pred nedávnom predstavil Vallo... Čítať ďalej
18 | 12 | 2023 | Eka Balašková

Vážení naši čitatelia

Hlavný denník prežil jeden z najťažších rokov. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu". Ďakujeme vám, že sme pre vás prvou voľbou v čerpaní informácii.

Naďalej nám môžete pomôcť aj materiálne. Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní! Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik