Heger sa vracia do svojich DÍLERSKÝCH ČIAS a sugestívne sa prihovára občanom (VIDEO)
09 | 01 | 2024 I Mária Sliacka

Eduard Heger už síce nie je trojjediný, ako za starých čias, keď stihol aj premiérovať, aj viesť dva rezorty, ale tentoraz stihol byť trojnásobný. Je expremiérom,  exdílerom  vodky a aj bývalým predsedom vo voľbách mimoriadne „úspešnej“ strany Demokrati. Najnovšie sa s vypúlenými očami a sugestívnym kazateľským pohľadom prihovára slovenským občanom na sociálnej sieti.

Jasne sa vyjadrite!

Teraz si Heger na mušku zobral predsedu parlamentu Petra Pellegriniho. Je zvedavý, či sa ten vzdá postu predsedu strany Hlas v prípade, ak by bol zvolený za prezidenta republiky. Keďže Heger pozná Pellegriniho kľučkovanie, vyzýva ho, aby občanom priamo povedal,  ako sa zachová. Prezident má byť podľa jeho slov jasne nadstranícky, čo nie je možné, ak by ostal Pellegrini predsedom strany.

“Blížia sa prezidentské voľby a v súvislosti s nimi  sa vynára viacero otázok. Dnes má koalícia predsedu parlamentu, predsedu vlády a najnovšie si brúsi zuby aj na prezidentský palác,“ píše Heger a dodáva: „Roky tu platilo, že prezident bol nadstranícky. Dnes však počúvame z úst samotným straníkov strany Hlas, že ak by sa stal Peter Pellegrini prezidentom SR, mal by naďalej zostať predsedom strany Hlas.“

V rozpore s Ústavou

Heger ďalej vysvetľuje, že ak by sa Pellegrini nevzdal straníckeho postu, bolo by to v rozpore s Ústavou Slovenskej republiky. Bolo by to dôkazom, že “myslia iba na seba, o ľudí im nejde, všetko si chcú uchmatnúť pre seba a pre svojich ľudí“.

Výzva pre občanov

„Pán Pellegrini, povedzte občanom, či ak by ste boli zvolený za prezidenta SR, vzdáte sa straníckej knižky? Vzdáte sa postu predsedu strany Hlas?” pýta sa Heger a hoci ešte ani nedostal odpoveď, pre prípad sa poistil a v závere statusu  ešte vyzýva ľudí:  „Nedovoľme im uchmatnúť si všetko, aj prezidentský palác.“

Nadstranícky prezident?

Nuž, nalejme si do nášho pokrytectva čistého vína. To, že niekto odovzdá stranícku knižku predsa neznamená, že prestane cítiť a sympatizovať so svojou rodnou stranou. Živým dôkazom, ako to chodí v praxi, je Zuzana Čaputová.

Formálne síce pretrhla puto, ktoré ju spájalo s rodným Progresívnym Slovenskom, ale svojou politikou, ktorá polarizovala spoločnosť, jasne dokázala, na strane koho stojí. Dôsledne presadzovala záujmy progresívcov všade tam, kde len  mohla.  

Hegerovi očividne nevadí, že sme tu mali tri a pol roka situáciu, kedy vládna koalícia mala v rukách všetky najvyššie posty - prezidentku, premiéra, šéfa parlamentu, ba aj predsedu ústavného súdu!

KORČOK PREZIDENTOM? Epileptický ratlík, ktorý hystericky vyskakuje
Peter Pellegrini v pondelok vyhlásil voľby prezidenta republiky a oficiálne tak odštartoval kampaň, ktorá bude v 31-ročných dejinách Slovenskej republiky nielen najkratšia, ale už teraz si dovolím tvrdiť, že aj najšpinavšia. Skonštatoval to vo... Čítať ďalej
09 | 01 | 2024 | Diana Zaťková

Vážení naši čitatelia

Hlavný denník prežil jeden z najťažších rokov. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu". Ďakujeme vám, že sme pre vás prvou voľbou v čerpaní informácii.

Naďalej nám môžete pomôcť aj materiálne. Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní! Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik