CHYSTÁ SA ĎALŠÍ MAJDAN ZA (PO)SLUŠNÉ SLOVENSKO?
09 | 01 | 2024 I Mária Sliacka

Robert Fico si opäť niekoho proti sebe poštval! Tentokrát sú to mladí. Pretože o jednom z nich, Marekovi Janigovi, ktorý je študentom Právnickej fakulty UK v Bratislave, povedal, že je absolútne nepodstatný. Horkokrvných mladých ľudí si okamžite podchytila opozícia  a snažila sa ich zapojiť do pouličných protestov proti vláde. Niektorí sa dali chytiť, iní sa zase chytili zdravého rozumu. 

Rozbuškový status

Rozbuškou sa stal status premiéra  Roberta Fica, ktorý na adresu Mareka Janigu  na sociálnej sieti napísal: „Ak má mať študent s pubertálnymi vyrážkami na nose prednosť pred dekanom právnickej fakulty a určovať, čo je pravda a čo nie, Boh ochraňuj túto krajinu!“ 

Viac nebolo treba. Každá príležitosť totiž čaká na svojho zlodeja alebo aj  naopak. Syn bývalého šéfa národniarov a predseda Domov Národná strana Pavol Slota  má na vec svoj názor a vo svojom facebookovom statuse vysvetľuje, o čo tu ide alebo akoby povedali bratia Česi vo co tu kráčí.

Príprava nového majdanu?

"Chystá sa na Slovensku ďalší majdan Za (po)slušné Slovensko, ktorý nám tu opäť zorganizujú apoliticky sa tváriaci študenti?!“ pýta sa  Slota mladší. „Len nedávno sme sa zbavili tej najhoršej vlády, akú sme kedy mali, a je úplne jedno, či už na jej čele stál Igor Hrozný, náboženský fanatik Heger alebo nejaký a hlavne nikým nevolený Ódor, na to vyčíňanie, šikanovanie obyvateľstva, rozvrat štátu a národného hospodárstva a medzinárodnú blamáž budeme ešte dlho spomínať,“ pokračuje a dodáva, že  predošlá vláda sa dostala k moci práve po protištátnych protestoch, ktoré začali v roku 2018.

Pochybuje ešte niekto, odkiaľ vietor fúka?
„Kto to je a kde sa vzal?“ uvažujú mnohí ľudia, keď na nich zovšadiaľ „vyskakuje“ meno a tvár Mareka Janigu. Študent právnickej fakulty Univerzity Komenského, ktorého bezvýznamná slovná prestrelka s premiérom Ficom bola použitá na rozdúchanie... Čítať ďalej
02 | 01 | 2024 | Eka Balaskova

Hlavným maskotom celého cirkusu bol Šeliga

 Podľa Slotu však nie je isté, či „tieto protištátne protesty Za (po)slušné Slovensko začali v dôsledku vraždy Jána Kuciaka a jeho snúbenice, alebo Jána Kuciaka a jeho snúbenicu zavraždili práve preto, aby tieto protištátne protesty mohli začať.“

A dodáva, že by sa tým celým mali zaoberať OČTK a že: „Možno raz budú mať natoľko rozviazané ruky, že pravde bude učinené za dosť, resp. že Lipšic a spol. sa prestanú babrať do vyšetrovania.“ Hlavným maskotom slovenského majdanu bol síce Juraj Šeliga, no réžiu mal v rukách podľa Pavla Slotu niekto úplne iný.

Útočil bez chrbtice

Slota upozorňuje na do oči bijúce skutočnosti, že sa síce Šeliga tváril, že zo dňa na deň zorganizoval celoštátne protesty, na ktorých presviedčal občanov SR, že jeho ciele nie sú politické a bojuje len zo slušnosti, no potom sa zrazu čistou náhodou objavil v predsedníctve Kiskovej strany Za ľudí a po voľbách aj na pozícii podpredsedu parlamentu. 

„Jeho hlavnou politickou činnosťou v čase, keď bol ešte poslancom NR SR, bolo hlavne útočenie na Maroša Žilinku a bezchrbticové obhajovanie „špeciálneho“ Lipšica a jeho komplicov,“ vysvetlil Slota mladší.

FOTO TASR - Jaroslav Novák | Juraj Šeliga

Výber Šeligu vraj nebol náhodný

Pavol Slota sa domnieva, že výber Juraja Šeligu  ako maskota nebol náhodný, keďže mal aj zázračne veľa priazne a mediálneho priestoru od médií hlavného prúdu a takisto od verejno-právnej RTVS. 

„O Jurkovi Šeligovi je však menej známe to, že bol vychovaný v protislovenských mimovládkach, o čom sa dodnes nezmieňujú ani spomínané promajdanovské médiá. Na Slovensku si prešiel mimovládnou organizáciou Kólegium Antona Neuwritha, spolupracoval so sorošovskou Via Iuris a dokonca v roku 2015 prešiel vymývaním mozgu vo Filadelfii (USA) na John Jays inštitúte,“ píše  Pavol Slota.

Janiga v službách americkej ambasády?

Dejiny sa opakujú a ľudia sú nepoučiteľní. Ale my by sme mali spozornieť , pretože paralela medzi Šeligom a Janigom nie je len v podobnosti  zvukových koncoviek ich  priezvísk. Nová  mediálna hviezda vŕta v hlave aj Pavlovi  Slotovi  a pýta sa: „Naozaj je Janiga len nejakým nepodstatným študentíkom, resp. nie je to agentík v službách cudzej mocnosti?!“ 

Darina Mosná o opozícii: O čo ide tým, ktorí huckajú študenta Janigu? SLÚŽI IM AKO ROZBUŠKA!
Na začiatku bolo „turné“ Mareka Janigu po redakciách červených denníčkov. O liste študentov dekanovi právnickej fakulty Burdovi sa s ním rozprávali v SMEčku, ale aj Denníku N. Premiér Robert Fico reagoval na sociálnej sieti, no „želaný efekt“ to... Čítať ďalej
04 | 01 | 2024 | Eka Balaskova

A  podľa Slotu mladšieho si stačí  prejsť verejne dostupné informácie a ľudia veľmi rýchlo pochopia, že výber americkej ambasády nebol náhodný a Janiga je  ďalším  vlastizradcom v službách Američanov. „A to netvrdím ja, ale tvrdí to on sám o sebe. Stačí, ak si len očami preletíte jeho „profesionálny“ život, ktorým sa chváli na sieti Linked In. 

V auguste 2021 až júni 2022 absolvoval vymývanie mozgu na inštitúte American Councils for International Education, program Future Leaders Exchange (FLEX) sponzorovaný Ministerstvom zahraničných vecí Spojených štátov amerických. Od júla 2022 pôsobí na Slovensku ako koordinátor absolventov inštitútu American Councils for International Education a úzko spolupracuje s ambasádou USA na Slovensku (sám si to verejne uvádza). Vo februári 2023 založil mimovládku United for help, ktorá sa tvári, že jej jedinou úlohou je získavanie humanitárnej pomoci pre Ukrajinu.

Facebook / Anna Belousovová | Marek Janiga

Skutočná úloha  janičiara Janigu

Skutočnou úlohou študenta Janigu je podľa Pavla Slotu „podsúvanie amerického a banderovského naratívu o vojne na Ukrajine. Teda démonizovanie Ruska, glorifikácia kyjevského režimu a „slobodnej“, „demokratickej“ a „slávnej“ Ukrajiny, vytváranie falošných správ a podsúvanie hoaxov a dezinformácií, ktoré sa používajú na šírenie vojnovej propagandy na Slovensku s tým, že „humanitárny aktivista“ Janiga je podsúvaný ako „dôveryhodný“ zdroj týchto zmanipulovaných tendenčných informácií v takých intenciách, že keď to hovorí (po)slušný Janiga, tak to musí byť zaručená 100% pravda. Veď napokon, Janiga sa sám chváli tým, že je osobným priateľom námestníka ministra obrany Ukrajiny,“ uvádza Slota.

Lipšicovo stádo tancuje na dvoch hroboch

Záver statusu Pavla Slotu  je dôkazom, že gény sa nezaprú, lebo ako jeho otec, aj Slota mladší  vie riadne  zaťať do živého, keď je to potrebné.

„Takže, o Janigovi by sa mal na Slovensku viac rozprávať tento jeho pravdivý príbeh, ako ten falošný, ktorý o ňom teraz vytvára americká propagandistická mašinéria v snahe majdanizovať Slovensko, a ešte viac sa ho pokúsiť vtiahnuť do vojny proti Rusku. A keď Janiga bude ten apolitický študent a obeťou bude Lipšic, tak snáď ani nikto tentokrát nepríde o život, na koho hrobe by sa dalo potom donekonečna tancovať. Však to Lipšicovo stádo ruka v ruke s protislovenskými živlami aj tak ešte stále a neúnavne dodnes tancujú na tom jednom resp. dvoch hroboch.

PRIESKUM DÔVERYHODNOSTI: Pellegrini na vrchole, Čaputová klesá, Danko predbehol Šimečku
Najdôveryhodnejším slovenským politikom je podľa prieskumu agentúry Median SK Peter Pellegrini, druhá skončila prezidentka Zuzana Čaputová. Prvú trojicu uzatvára Robert Fico. Najmenej ľudí verí Igorovi Matovičovi, informuje RTVS.... Čítať ďalej
09 | 01 | 2024 | Diana Zaťková

Vážení naši čitatelia

Hlavný denník prežil jeden z najťažších rokov. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu". Ďakujeme vám, že sme pre vás prvou voľbou v čerpaní informácii.

Naďalej nám môžete pomôcť aj materiálne. Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní! Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik