Vraj NEZÁVISLÝ Korčok: Témou prezidentských volieb bude rovnováha
08 | 01 | 2024 I Diana Zaťková/TASR

V tohtoročných prezidentských voľbách pôjde politicky o to, či predseda vlády cez úrad prezidenta ovládne celú moc v štáte a sústredí do jedných rúk. Kandidát na prezidenta Ivan Korčok to uviedol na pondelkovej tlačovej konferencii. Za kľúčovú tému volieb označil rovnováhu a schopnosť byť v prípade potreby protiváhou vláde. Ocenil, že termín volieb je už známy.

"Chcem byť prezidentom, ktorý je spravodlivý, prísny, ktorý vie uznať, keď vláda robí dobré kroky, ale jednoznačne a rozhodne sa postaviť voči tomu, čo vláda robí a nie je v súlade so záujmami Slovenskej republiky," vyhlásil Korčok.

Chcel by byť aktívnou hlavou štátu, ktorá rozumie problémom krajiny. Zasadiť sa chce za to, aby bolo zrejmé, že Slovensko patrí do slobodného sveta. Sľubuje alternatívu prezidenta, ktorý je nezávislý, suverénny, ktorý vie tento úrad premeniť na službu vlasti, občanom a celej Slovenskej republike. V najbližšom období plánuje ďalej aktívne komunikovať s občanmi.

Predseda parlamentu a Hlasu-SD Peter Pellegrini, ktorý bude pravdepodobne tiež kandidovať v prezidentských voľbách, podľa Korčoka bude naďalej slúžiť súčasnej vládnej koalícii.

Prvé kolo volieb prezidenta SR bude v sobotu 23. marca. Prípadné druhé kolo bude v sobotu 6. apríla. Termín volieb oznámil v pondelok predseda Národnej rady SR. Funkčné obdobie prezidentky Zuzany Čaputovej sa končí 15. júna 2024. Znovu kandidovať nebude.

Šimečka reaguje na Pellegriniho: TOTO NEDOPUSTÍME! (VIDEO)
Michal Šimečka reaguje na vyhlásenie Petra Pellegriniho k termínu prezidentských volieb: "Nemôžu mať všetko!" Korčok je podľa lídra progresívcov najlepší kandidát na prezidenta a Progresívne Slovensko urobí VŠETKO, aby sa ním aj... Čítať ďalej
08 | 01 | 2024 | Diana Zaťková

Vážení naši čitatelia

Hlavný denník prežil jeden z najťažších rokov. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu". Ďakujeme vám, že sme pre vás prvou voľbou v čerpaní informácii.

Naďalej nám môžete pomôcť aj materiálne. Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní! Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik