Vojnová HYSTÉRIA vo Švédsku! A nielen tam
09 | 01 | 2024 I Milan Laca

Švédske vojenské vedenie vyzvalo občanov, aby sa pripravili na vojnu.

Musíte byť pripravení!

Hlavný veliteľ: Švédi musia byť pripravení na možnosť vojny. Mier nie je vo Švédsku stálicou, takže občania musia byť pripravení na možnosť vojny. Vyhlásil to vrchný veliteľ armády Mikael Büden, aj minister civilnej obrany Karl-Oskar Bulin.

SLOVENSKÉ BOMBY nad ruským nebom! Bude sa SPOVEDAŤ minulá vláda?
Mimoriadne zaujímavé novinky sa včera diali v Rusku, kde popoludní tamojšie médiá začali ako na povel zásobovať svojich čitateľov najnovším odhalením v prípade tzv. „českých rakiet, ktoré vraždili ruské deti“, a chrlili na Rusov jednu dôkaznú... Čítať ďalej
08 | 01 | 2024 | Dušan Janek

Je úprimný, priravte sa na obranu!

 "Mnohí to povedali predo mnou, ale dovoľte mi povedať to oficiálne, priamočiarejšie a s absolútnou jasnosťou - vo Švédsku môže byť vojna," citoval ministra magazín The Local. Bulin vyzval všetkých, aby sa pridali k vytvoreniu „totálnej obrany“ vo Švédsku.

Čo majú robiť?

Úradníkom odporučil, aby zabezpečili fungovanie úkrytov a prijali núdzový plán na zásobovanie vodou a potravinami. Zamestnanci v podnikoch a organizáciách by sa mali informovať u svojho zamestnávateľa, aká by bola ich úloha v prípade vojny a zvážiť, aké základné zásoby budú potrebovať, aby mohli pokračovať v práci v ťažkých podmienkach. Hlavný veliteľ švédskych ozbrojených síl podporil stanovisko ministra civilnej obrany. 

„Musíme pochopiť, aká vážna je situácia a že my všetci, až po individuálnu úroveň, sa musíme psychicky pripraviť. Sledujte správy z Ukrajiny a položte si jednoduché otázky: ak sa niečo podobné stane aj u nás, je všetko na svojom mieste? Čo mám robiť? Čím viac ľudí o tom bude premýšľať a bude sa pripravovať, tým silnejšia bude naša spoločnosť,“ povedal pre TV4 .

Náčelník je nepokojný

Hlavný veliteľ švédskych ozbrojených síl Mikael Büden považuje dnešnú situáciu za veľmi vážnu. Zdôraznil, že ľudia potrebujú interné školenia. "Teraz ide o prechod od slov a porozumenia k činom," povedal hlavný veliteľ.

Nemci a Fíni tiež o vojne...
Na prípravu na možný konflikt v Európe vyzval v októbri 2023 aj nemecký minister obrany Boris Pistorius. V decembri fínsky minister obrany Antti Häkkänen hovoril o potrebe zvýšiť výrobu zbraní. Podľa neho, ak vo februári 2022 Západ považoval vojenský konflikt za „krátkodobý“, teraz si NATO uvedomuje, že ide o „novú etapu studenej vojny“.
Aj Holandská vojnová sila hrozí Rusku!

Veliteľ holandskej armády generálporučík Martin Wijnen v rozhovore pre De Telegraaf povedal, že krajina musí byť pripravená na možný vojenský konflikt s Ruskom. Wijnen je presvedčený, že Holandsko musí nasledovať príklad Fínska a pobaltských krajín, pre ktoré je príprava „úspešná“, pretože susedia s Ruskom.

"Nemali by sme si myslieť, že máme zaručenú bezpečnosť len preto, že sme 1500 km ďaleko," povedal Wijnen. Podľa generála, Rusko rozumie „iba jednému jazyku – jazyku silných ozbrojených síl“ a Holandsko by malo mať „dostatočné prostriedky na odstrašenie“ možného nepriateľa.

Prevratný čínsky LOVEC PONORIEK!
"Lovec ponoriek" ovládol magnetické polia! Čínski inžinieri vyriešili tajný problém, nad ktorým si západní vedci lámali hlavu už 60 rokov. Vynález Čínski inžinieri odštartovali rok 2024 fenomenálnym vynálezom. Vyvinuli najpresnejší podvodný... Čítať ďalej
08 | 01 | 2024 | Milan Laca

Vážení naši čitatelia

Hlavný denník prežil jeden z najťažších rokov. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu". Ďakujeme vám, že sme pre vás prvou voľbou v čerpaní informácii.

Naďalej nám môžete pomôcť aj materiálne. Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní! Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik