Rusko spustilo ROZSIAHLY RAKETOVÝ ÚTOK po celej Ukrajine
08 | 01 | 2024 I Diana Zaťková

Povianočný pozdrav z pravoslávneho Ruska? Rusko v pondelok spustilo rozsiahly raketový útok naprieč Ukrajinou, informuje The Guardian.

Ukrajinské letectvo uviedlo, že krajina bola vystavená niekoľkým vlnám ohrozenia riadenými strelami a v niektorých regiónoch balistickými raketami, píše agentúra Reuters.

„Nepriateľ brutálne útočí na pokojné mestá,“ napísal v Telegrame Oleksandr Vilkul, starosta juhoukrajinského mesta Kryvyj Roh.

Anatolij Kurtiev, tajomník mestskej rady na juhovýchode Záporožia, v Telegrame uviedol, že raketový útok na mesto si vyžiadal zranenia.

Inde bola najmenej jedna žena zranená pri útoku na druhé najväčšie ukrajinské mesto Charkov, napísal v Telegrame jeho starosta Ihor Terekhov. Povedal, že boli zasiahnuté priemyselné zariadenia, čo malo za následok požiar.

V meste Záporožie bolo počuť päť výbuchov, uviedol regionálny guvernér Jurij Malaško, pričom najmenej dvaja ľudia utrpeli zranenia.

Ukrajinskí vojenskí predstavitelia v iných mestách vrátane Dnepropetrovska a Chmelnického tiež uviedli, že ich mestá boli pod „masívnym raketovým útokom“ zo strany Ruska.

Ruská bojová skupina Západ zmarila štyri útoky ukrajinskej armády, informuje ruská agentúra TASS. Ukrajinská armáda vraj v tomto smere stratila viac ako päťdesiat vojakov, dve bojové vozidlá pechoty CV-90 a obrnený transportér M113.

Ruská protivzdušná obrana zachytila ​​ukrajinskú raketu aj nad oblasťou Belgorod. "Je to pokus o teroristický útok kyjevského režimu proti zariadeniam na území Ruskej federácie," uviedlo ruské ministerstvo obrany.

VEĽKÁ RANA PRE ZELENSKÉHO: F-16 nedorazia, Leopardy sú na odpis
Podľa dánskeho ministerstva obrany bude Ukrajina musieť počkať až pol roka, kým dostane od Dánskeho kráľovstva stíhačky F-16 sľúbené vojnou zničenej krajine, informuje Breitbart. Prezident Volodymyr Zelenskyj, ktorý už dlho lobuje u západných... Čítať ďalej
08 | 01 | 2024 | Diana Zaťková

Vážení naši čitatelia

Hlavný denník prežil jeden z najťažších rokov. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu". Ďakujeme vám, že sme pre vás prvou voľbou v čerpaní informácii.

Naďalej nám môžete pomôcť aj materiálne. Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní! Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik